Ο παιδίατρος του Tlife απαντά στις ερωτήσεις σου!

Ερώτηση
“Ο μικρός μου έχει σύμφυση στο πουλάκι του. Ο παιδίατρος με ενημέρωσε ότι πρέπει να το ξεκολλήσει ο γιατρός, ουσιαστικά τραβώντας το μετά από μια διαδικασία προετοιμασίας του. Υπάρχει λιγότερο επωδυνος τρόπος;”

Απάντηση

Καταρχήν δεν μου γράφετε τι ηλικία έχει το παιδί σας. Από αυτά που μπορώ να καταλάβω είναι κάτι πάρα πολύ απλό που δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Η διαδικασία είναι η εξής: βάζουμε πρώτα μία αναισθητική αλοιφούλα, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο παιδίατρος ανοίγει το πουλάκι του παιδιού χωρίς να πονάει, το καθαρίζει και μετά για μία εβδομάδα περίπου τοποθετείται μία άλλη αλοιφή με εντιβιοτικό ώστε να μη μολυνθεί. Είναι μία διαδικασία πάρα πολύ απλή η οποία πρέπει να γίνει αφού το πουλάκι του παιδιού είναι κλειστό.

Ερώτηση
“Η κόρη μου είναι 9 μηνών και από 3 μηνών αντιμετωπίζουμε πρόβλημα κολπίτιδας από e-coli, που επιβεβαιώθηκε με καλλιέργεια. Έχει πάρει 2 φορές αντιβίωση σύμφωνα με το αντιβιόγραμμα αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Τι πρέπει να κάνω; Ποια είναι η δική σας γνώμη;”

Απάντηση

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε για ποιο λόγο το παιδί σας παθαίνει αυτές τις κολπίτιδες.
1. Θα μπορούσε να ευθύνεται η πάνα που χρησιμοποιείτε.
2. Επίσης εάν το παιδί δεν καθαρίζεται επαρκώς.
3. Εάν τα κακά του παραμένουν πολλή ώρα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
4. Εάν υπάρχει κάποιο ανατομικό πρόβλημα στην κατασκευή των γεννητικών οργάνων του παιδιού που ευνοεί την παραμονή των μικροβίων παρόλο που το καθαρίζετε.

Ερώτηση
“Έχω ένα κοριτσάκι 2 χρονών, έχει ύψος 86 εκατ. Και βάρος 12.600 και τρώει ακόμα αλεσμένα. Εσείς τι γνώμη έχετε;”

Απάντηση

Το βάρος και το ύψος του παιδιού είναι αρκετά ικανοποιητικά και δεν πρέπει να σας ανησυχούν. Το γεγονός ότι τρώει αλεσμένα οφείλεται καθαρά σε σας και στη συνεργασία σας με το παιδί. Τα παιδιά μετά τους 18 μήνες αρχίζουν να τρώνε μη αλεσμένα τρόφιμα αλλά σε αυτό συμβάλλει η προσπάθεια η δική σας.

Ερώτηση
“Έχω μια κορούλα 6,5 μηνών. Από πολύ νωρίες κοιμάται στο δωμάτιό της αλλά κανένα βράδυ δεν έχει κοιμηθεί ολόκληρη τη νύχτα. Ξυπνάει συνέχεια στην πρώτη ώρα του ύπνου της, κλαίει με λυγμούς, αργότερα κλαίει ή γκρινιάζει, μπορεί να μιλάει ή να παίζει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Στο δωμάτιό της έχει μικρό φως για το βράδυ, αερίζεται όσο πρέπει, δεν πεινάει όμως πολλές φορές τη θηλάζω γιατί συνήθως στο στήθος κοιμάται. Μπορεί όμως και αυτό να μην πετύχει. Δεν ξέρω τι να κάνω.”

Απάντηση

Μήπως το παιδί τελικά συμπληρώνει ώρες ύπνου και γι’ αυτό το βράδυ ξυπνάει και φαίνεται να μην νυστάζει; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να μειώσετε τις ώρες του ύπνου του παιδιού κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να νυστάξει, να είναι κουρασμένο με αποτέλεσμα να κοιμηθεί το βράδυ πιο πολύ και πιο βαθιά. Επίσης αν έχετε ξεκινήσει να ξυπνάτε το βράδυ και να το ταίζετε θα συνηθίσει να το κάνει διότι είναι ένα ευχάριστο αίσθημα. Επίσης πολλά παιδιά ξυπνούν το βράδυ για να δουν τη μαμά τους καθώς δεν τους φτάνει τόσες πολλές ώρες με την απουσία της.

Ερώτηση
“Ειναι επικίνδυνο το τζάκι για τα βρέφη; Ποια ειναι η καλύτερη μέθοδος θέρμανσης του χώρου;”

Απάντηση

Το τζάκι δεν είναι επικίνδυνο εάν δεν καπνίζει. Βέβαια υπάρχει πρόβλημα στο εάν είναι ικανό να θερμάνει όλο το χώρο με την ίδια θερμοκρασία. Οι πηγές θέρμανσης το χειμώνα για τα παιδιά είναι όλες καλές εκτός από αυτές που εκπέμπουν θερμό αέρα με αποτέλεσμα να ξεραίνουν την ατμόσφαιρα και τον βλεννογόνο των αναπνευστικών οδών και τα παιδιά να παρουσιάζουν συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Read More

And More