Ο εμβολιασμός του prevenar! Τι πρέπει να ξέρεις..

Η Ειρήνη έστειλε την απορία της στον ειδικό του Tlife!

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης απαντά στην ερώτησή σου..
Ερώτηση:
Θα ήθελα να θέσω την ερώτησή μου όσον αφορά τον εμβολιασμό του prevenar. Από ποιον μήνα ξεκινάει; Είναι σωστό να γίνεται στον 9το μήνα και όχι στις αρχές;”
Απάντηση:
Το prevenar 13 είναι ένα καινούργιο εμβόλιο που καλύπτει για 13 οροτύπους του μικροβίου πνευμονιόκοκκος. Είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εμβόλιο γιατί προφυλάσσει τα παιδιά από λοίμωξη από το μικρόβιο πνευμονιόκοκκος που μπορεί να προκαλέσει : πνευμονίες, ωτίτιδες ακόμα και μηνιγγίτιδα.
Το σωστό είναι να ξεκινάει ο εμβολιασμός από την ηλικία των 2 μηνών διότι τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα και κινδυνεύουν περισσότερο. Όσα παιδιά μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί μόνο με το απλό εμβόλιο prevenar που περιείχε 7 οροτύπους θα πρέπει να συνεχίσουν τον εμβολιασμό τους με το prevenar 13 για να εμβολιαστούν και με τους υπόλοιπους 6 οροτύπους. Τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με το απλό prevenar και είναι κάτω από 5 χρονών, θα πρέπει να κάνουν έστω και μία επιπλέον δόση για να θεωρείται ότι έχουν καλυφθεί πλήρως από τον πνευμονιόκοκκο.

Read More

And More