Πίσω στην κορυφή της σελίδας
01.08.2010 | 00:00

Έχει το γιαούρτι μεγαλύτερη διατροφική αξία από το γάλα;

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Τίνα Αντωνίου εξηγεί:

 
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και σε βιταμίνες Α και Β, D.

 
Οι πρωτεΐνες του είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από αυτές του γάλακτος και περιέχει περισσότερο ασβέστιο, διότι τα συστατικά του περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή.

 
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνονται με την επίδραση των βακτηριδίων και έτσι, σε σχέση με το γάλα, διευκολύνεται καλύτερα η εντερική απορρόφηση του ασβεστίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου.




Έχεις κι εσύ κάποια απορία; Στείλε την ερώτηση σου στον Οικογενειακό Γιατρό συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ!
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook