Εκπαιδευτική ρομποτική: LEGO Mindstorms

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε διασκεδαστική δραστηριότητα. Η πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms ειδικότερα, βασισμένη στη ρομποτική τεχνολογία και στην εκπαιδευτική φιλοσοφία STEM (Science Technology Engineering Mathematics), έχει ενταχθεί στα περισσότερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ, Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Αγγλία, Ρωσία και αλλού.Το Μουσείο Ηρακλειδών παίρνει την πρωτοβουλία να φέρει τα παιδιά κοντά στην εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από το πρόγραμμα!

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο LEGO Mindstorms μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά, να επιλύουν προβλήματα και να υλοποιούν project, αποκτώντας την ικανότητα:

  • να περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ρομπότ (Τεχνολογία).
  • να περιγράφουν και να εξηγούν την λειτουργία απλών δομικών στοιχείων, όπως είναι τα γρανάζια, οι άξονες, οι συνδετήρες (Τεχνολογία).
  • να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μηχανή χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, πχ, ρόδες, άξονες, κινητήρες (Τεχνολογία).
  • να χρησιμοποιούν κατάλληλο λογισμικό και προγραμματιστικές δομές για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες, πχ, χρήση εικονοεντολών, εντολών ελέγχου, επανάληψης, κλπ. (Πληροφορική).
  • να υπολογίζουν φυσικές ποσότητες που επιδρούν στη σχεδίαση και τη λειτουργία της κατασκευής τους, όπως η απόσταση, η γωνία βολής, το μήκος του άξονα (Φυσική).
  • να συνδυάζουν γνώσεις φυσικής, μαθηματικών και πληροφορικής για τη δημιουργία συναρπαστικών project.
  • να διατυπώνουν υποθέσεις και να ελέγχουν την ορθότητά τους.
  • να διατυπώνουν και να αξιολογούν επιχειρήματα που στηρίζονται στα δεδομένα που έχουν συλλέξει.
  • να αυτοοργανώνονται και να ελέγχουν την πορεία της εργασίας τους.
  • να γνωρίζουν και να αξιολογούν την προσφορά της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ευημερία του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση.

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια:
STEM education (Οργανισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

Για να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα κάνε κλικ εδω!

Εκπαιδευτική ρομποτική: LEGO Mindstorms
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 – Κυριακή 20 Μαΐου 2018
Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16
Για μαθητές E’ Δημοτικού έως Α’ Γυμνασίου

Read More

And More