Οι αριστουργηματικές “Μικρές Κυρίες” έρχονται στο Θέατρο Χυτήριο!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ίσως η ωραιότερη και πιο τρυφερή οικογενειακή ιστορία στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, οι “Μικρές Κυρίες” της Λουίζα Μέι Άλκοτ ανεβαίνουν σε έναν εκπληκτικό χώρο όπως είναι το Χυτήριο, διασκευασμένες για παιδιά!
Ένα από τα πιο αγαπημένα μας αλλά και κλασικά βιβλία γίνεται παιδική παράσταση που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας, μιας και είναι γεμάτο με κοινωνικά μηνύματα, που όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα γίνονται όλο και πιο επιτακτικά.

Η Μεγκ, η Μπεθ, η Εϊμι και η Τζο, οι τέσσερις κόρες της οικογένειας Μαρτς, μεγαλώνουν στη σκιά του πολέμου ενώ ο πατέρας τους λείπει στο μέτωπο. Δίπλα τους έχουν πάντα τη στοργική τους μητέρα αλλά και τον πιστό τους φίλο Λόρι.

Στην παράσταση παρακολουθούμε την ιστορία τους λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως την παρουσιάζει η
θεατρική ομάδα ”Αρτ – ποιείο” (την γνωρίσαμε από τα έργα “Ο Ταξιδευτής ” ( Μικρός Πρίγκιπας), ” Βασιλιάς Κλόουν “), με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αθανασίας Καλογιάννη και τη θεατρική διασκευή της Βασιλικής Μακρή.

Τα όνειρα που κάνουν τα 4 κορίτσια καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι επιθυμίες τους, ξεδιπλώνονται σε ένα έργο-ύμνο στην αξία της οικογένειας, της αγάπης και της φιλίας που προωθεί έννοιες, όπως η δικαιοσύνη, η αλληλοβοήθεια, η πίστη στο όνειρο και η επίτευξη κάθε στόχου. Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, γεμάτη χρώμα, τρυφερότητα ευαισθησία και την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων, κατάλληλη για όλα τα παιδιά!

Δεν υπάρχει λοιπόν ωραιότερο δώρο για τα παιδιά από το να ζήσουν τη μαγεία του έργου της Άλκοτ!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη
Θεατρική διασκευή: Βασιλική Μακρή
Παίζουν: Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιώργος Μπανταδάκης (Λόρι), Ευγενία Βησσαρίου, Γιώτα Βερούχη, Ερμιόνη Κυριαζή, Μαριέττα Βασιλάκη.

Σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου
Μουσική: Δήμητρα Κουτελίδα
Δημιουργία τρέιλερ: Κωνσταντίνος Θάνος
Φωτογραφία: Στράτος Κουρλής

Το έργο ανεβαίνει στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44) στις 6 Δεκεμβρίου για σχολεία, συλλόγους, γκρουπ και μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210 7772022, 6977662512, 6974751021 για τις κρατήσεις σας.

Read More

And More