Πίσω στην κορυφή της σελίδας
23.07.2010 | 16:08

"Καλοκαίρι στην πόλη"

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
 Για δύο εβδομάδες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εντός του «Eλληνικού Kόσμου» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας και τις εκθέσεις του και παράλληλα να ασχοληθούν με θέματα που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και στις δυνατότητες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Δευτέρα 23/8 - Παρασκευή 3/9

«Σκάψε, σκάψε, μύθους να βρεις...»
Πάνω σε σπασμένα αγγεία και μέσα στα χώματα, τα παιδιά παίρνουν στα χέρια τους τα εργαλεία του αρχαιολόγου και σκάβουν βαθιά στη γη. Φέρνουν στο φως ήρωες, θεούς και ημίθεους που τους «μιλάνε» για όσα έκαναν και για όσα ετοιμάζονται να κάνουν, για κατορθώματα και μάχες, για αγάπες και έχθρες, αλλά και για διαγωνισμούς και νίκες. Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής, τα παιδιά θα ξαναθυμηθούν γνωστούς μύθους και θα «ζήσουν» καινούριους. Αρκεί να ψάξουν στη γη κι όλο και κάτι θα βρουν... άλλωστε ποτέ δεν ξέρει κανείς τι κρύβεται κάτω από τα πόδια του!
Στο τέλος κάθε δεκαήμερου, γονείς και παιδιά, μικροί και μεγάλοι, βρίσκονται μαζί σε μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση. Στη συνάντηση αυτή, οι γονείς παρακολουθούν διάφορα «δρώμενα» που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο». Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν ένα δίπλωμα και ένα αναμνηστικό dvd με φωτογραφίες και βίντεο με τα ίδια εν δράσει!
 
Το πρόγραμμα γνώσης και δημιουργίας «Καλοκαίρι στην πόλη», απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, διαρκεί δέκα ημέρες και κρατά συντροφιά στους μικρούς μας φίλους μετά το κλείσιμο των σχολείων.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10