Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.05.2015 | 14:40

Η APIVITA τιμά τη Γιορτή της Μητέρας με μια διαφορετική συνάντηση ειδικών & μαμάδων

Η APIVITA τιμά τη Γιορτή της Μητέρας με μια διαφορετική συνάντηση ειδικών & μαμάδων
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η περιποίηση, η φροντίδα και η ανατροφή του παιδιού είναι μια τέχνη… σε εξέλιξη. Εάν οι κλασσικές μέθοδοι δεν σας ικανοποιούν και οι συνηθισμένες συμβουλές ακούγονται ξεπερασμένες και μακριά από τις αξίες σας, η εκδήλωση «Με το μωρό μου … αλλιώς» θα σας γεμίσει έμπνευση και έξυπνες, διαφορετικές ιδέες!

Όλα αυτά θα γίνουν το Σάββατο 9 Μαΐου, 10:00 - 16:00, στο Τhe APIVITA Experience Store (Σόλωνος 6 & Κανάρη, Κολωνάκι)!
Έμπειροι, εξειδικευμένοι ομιλητές θα σας διαφωτίσουν με τις γνώσεις τους επάνω σε θέματα ψυχολογίας & συμπεριφοράς, διατροφής & θηλασμού, περιποίησης, βρεφικού μασάζ & γιόγκα, διακόσμησης & διαμόρφωσης χώρου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις 6 ενότητες ή ξεχωριστά, όποια ενότητα επιθυμείτε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α. 10:00 – 10:50 Βρεφικό Μασάζ & Ανάπτυξη δεσμού Γονέα – Βρέφους
Ομιλήτρια: Ήρα Φωστηροπούλου, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ

Το βρεφικό μασάζ είναι ένα μοντέλο αγάπης και καλλιέργειας της επαφής μεταξύ του γονέα και του βρέφους. Γιατί ένας γονιός να κάνει μασάζ στο μωρό του; Γιατί είναι τόσο σημαντικό το "άγγιγμα"; Ποιοί είναι οι παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη δεσμού μεταξύ γονέα - βρέφους και πώς μπορεί να συμβάλλει το βρεφικό μασάζ; Θα συζητήσουμε όλα τα παραπάνω καθώς και το τι συμβαίνει σε μία τάξη βρεφικού μασάζ στα πρότυπα του Διεθνούς Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ.

Β. 11:00 – 11:50 Συμβουλές για Ασφαλή  Καθημερινή Φροντίδα της Επιδερμίδας του Μωρού αλλά και της Μητέρας
Ομιλήτρια: Αθηνά Μπαλάσκα, Παιδίατρος, Παιδίατρος, Nεογνολόγος, Msc Oλιστικά Θεραπευτικά Συστήματα – Ομοιοπαθητική.

Η βρεφική  και παιδική επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή και ιδιαιτέρως διαπερατή με αποτέλεσμα να απορροφά πολύ εύκολα τις ουσίες με τις οποίες έρχεται σε επαφή. Είναι λοιπόν σαφές πως η φροντίδα της θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, εξασφαλίζοντας στο μωρό όχι μόνο άνεση και απαλότητα, αλλά συνολικά υγεία και ευεξία. Κι επειδή μια μαμά δεν χρειάζεται να φροντίζει μόνο το μωρό της, μερικά μυστικά ομορφιάς απευθύνονται ειδικά σε εκείνην!

Γ. 12:00 – 12:50 Διαχείρηση του Στρες σύμφωνα με τις Αρχές του Life & Wellness Coaching και Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές της Prenatal Yoga
Ομιλήτρια: Σοφία Κουτσιανά, Life Coach & NLP Coach, Yoga Instructor, Αντιπρόεδρος APIVITA

H καλή μαμά είναι η ήρεμη μαμά! Ο δεσμός και η επικοινωνία μαμάς και βρέφους είναι τόσο δυνατή και ανεμπόδιστη που το μωρό είναι κυριολεκτικά η συνέχεια της μητέρας του. Με χρήσιμες συμβουλές και εύκολες τεχνικές θα μάθετε και πάλι πώς να βάλετε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα, πώς να χαλαρώνετε και να νιώθετε ήρεμη ώστε να νιώθει και το μωρό σας ήρεμο και ασφαλές. Κι αφού μπείτε… στο κλίμα, θα γνωρίστε μερικές βασικές αρχές της Γιόγκα για εγγύους!

Δ. 13:00- 13:50 Διαμόρφωση Παιδικού Δωματίου, με Έμπνευση από τη Μοντεσσοριανή Φιλοσοφία και την Αρχιτεκτονική
Ομιλήτρια: Μαρία Σιγαλού, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π., δημιουργός της ithmos kids και του mionido.

Ελάτε να γνωρίσετε τις βασικές αρχές για να διαμορφώσετε το χώρο του βρέφους με έμπνευση από τη μοντεσσοριανή φιλοσοφία, με τη ματιά του αρχιτέκτονα και τη βοήθεια της 12ετούς μητρικής εμπειρίας της ομιλήτριας. Απώτερος στόχος είναι να διαμορφώσετε έτσι το χώρο του ώστε να αναπτυχθεί αβίαστα η κίνηση, οι δεξιότητες η συγκέντρωση και η ανεξαρτησία του παιδιού, οπότε να μπορέσει το παιδί να αναπτυχθεί με τις δικές του δυνάμεις και το δικό του μοναδικό τρόπο.

Ε. 14:00 – 14:50 Ό,τι πρέπει να Γνωρίζετε για τον Θηλασμό: τα Συχνότερα Αναπάντητα Ερωτήματα
Ομιλήτρια: Άντα Παλαντζιάν, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC,  Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League Greece, Ειδική Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας

Ο θηλασμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία, όμως η επιτυχής έκβαση δεν είναι δεδομένη. Πολλές διαφορετικές πληροφορίες προκαλούν σύγχυση στους νέους γονείς. Ελάτε να βρείτε τις απαντήσεις σε γνώσεις που στηρίζονται στη σοφία της φύσης, γνώσεις που όλοι έχουμε.

ΣΤ. 15:00 – 15:50 Πρώτες Στερεές Τροφές του Βρέφους: Ένα Αμφιλεγόμενο Θέμα
Ομιλήτρια: Ελένη Φράγκου, γιατρός με ειδικότητα στην Παιδιατρική και με εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία παιδιού και εφήβου. Εργάζεται χρόνια για την προώθηση του μητρικού θηλασμού (συνεργασία LLLI) και τη στήριξη μητέρων.

Η εισαγωγή στερεών τροφών γίνεται μια νέα περιπέτεια και περίοδο εξερεύνησης ή ευκαιρία για λάθη και δυσκολίες; Πολλές μητέρες συχνά βρίσκονται σε σύγχυση από τους πολλούς κανόνες γύρω από τη βρεφική τροφή. Κατακλύζονται με πληροφορίες από τους ειδικούς, την οικογένεια, τους φίλους, κάτι που τελικά μπορεί να μην είναι αρκετά ασφαλές και πρακτικό. Λαμβάνοντας υπόψη τις «διεθνείς διατροφικές οδηγίες» υπάρχουν τρόποι για ασφαλή και απολαυστική διατροφή.


Τhe APIVITA Experience Store
Σόλωνος 6 & Κανάρη, Κολωνάκι, τηλ. 210 3640560, experience_store@apivita.com
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10