Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.01.2011 | 18:22

4η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και για 4 ημέρες, ανοίγει η 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι. Την έκθεση διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ) με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).
 
127 δημιουργοί συναντούν τα παιδιά
92 συγγραφείς (Ευγένιος Τριβιζάς, Σοφία Ζαραμπούκα, Βάσω Ψαράκη, Φίλιππος Μανδηλαράς, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Λήδα Βαρβαρούση, Ελένη Πριοβόλου, Άρης Δημοκίδης, Μαρίζα Ντεκάστρο, Μάνος Κοντολέων, Βούλα Μάστορη, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, Λίτσα Ψαραύτη, Λένα Μερίκα, Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, Έφη Λαδά κ.ά.)
15 εικονογράφοι
20 εμψυχωτές, ηθοποιοί, καλλιτέχνες,
Πανεπιστημιακοί και Εκπαιδευτικοί

Από την επόμενη Πέμπτη και για 4 ημέρες στην Έκθεση θα πραγματοποιηθούν 200 εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους, αλλά και για τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.

Για τους μικρούς μα φίλους:

Δύο εργαστήρια με θέμα τη γνωριμία με τον καθημερινό βίο των αρχαίων Ελλήνων αλλά και τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια παρουσιάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (για παιδιά 8-11 ετών).
 
«Χαίρε και πίει ή αλλιώς στην υγειά μας»
Η προσέγγιση του καθημερινού βίου των αρχαίων Ελλήνων και της τέχνης τους. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τα αγγεία πόσεως, ερευνούν τα σχήματα και τη διακόσμησή τους και εκτιμούν τον συνδυασμό τέχνης και λειτουργικότητας. (Σάββατο 29/1, ώρα 14:00-15:00)
 
«Κάτι μου θυμίζουν αυτά τα παιχνίδια»
Γνωριμία των παιδιών με το αρχαίο ελληνικό παιχνίδι. Μέσω αντιγράφων αλλά και δράσεων, συνειδητοποιούν τη διαχρονικότητα των περισσότερων παιχνιδιών.
(Κυριακή, 30/1, ώρα 15:00-16:00)

Για μεγαλύτερα παιδιά:

«Eμείς, όπως εγώ, εσύ, αυτός, αυτή: Ρισπέκτ-Εργαστήριο θεάτρου με τους ηθοποιούς της παράστασης Ρισπέκτ»
Θέμα του εργαστηρίου είναι η ψυχαγωγική και βιωματική «συζήτηση» των θεμάτων που αφορούν την εφηβεία μέσα από τους κώδικες του θεάτρου και τα μοτίβα της παράστασης Ρισπέκτ του Τζακ Θορν, που παίζεται στο Θέατρο Χώρα.
(Σάββατο 29/1, ώρα 12:00-15:00)

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10