Πίσω στην κορυφή της σελίδας
08.06.2015 | 14:52

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος πλέκοντας για τα πρόωρα μωράκια!

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος πλέκοντας για τα πρόωρα μωράκια!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σας αρέσει το πλέξιμο με βελόνες ή με βελονάκι; Μήπως ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που ξέρουν «κάτι λίγα» αλλά δεν τολμούν ή δεν προλαβαίνουν να ζητήσουν βοήθεια; Σας αρέσει να μοιράζεστε με άλλους ανθρώπους τις γνώσεις και τα « μικρά και μεγάλα μυστικά» που κρύβει ένα πλεκτό: Το δικό σας; Έχετε πλέξει ποτέ σε δημόσιους χώρους;
Θα θέλατε να συντονιστούμε και να πλέξουμε όλοι μαζί δημιουργώντας ένα έργο…. με σκοπό;

Αν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται ενδιαφέροντα τότε το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 και ώρες 11:00 -15:00 κατευθυνθείτε στο κέντρο της Αθήνας (οδός Κολοκοτρώνη 30 Αθήνα), έξω από το κατάστημα Σακαλάκ. Το κατάστημα Σακαλάκ θα διαθέσει δωρεάν, για εκείνη την ημέρα, ολόμαλλα νήματα εξαιρετικής ποιότητας και κατάλληλα για τα προωράκια. Εσείς φέρτε μαζί σας μόνον… καλή διάθεση… και βέβαια τις βελόνες ή τα βελονάκια σας Νούμερα 3 έως 5. Το ζαχαροπλαστείο Φύσις θα μας προσφέρει γλυκίσματα… για να σας λύσει τα χέρια!

Η Βάσια Μπούζα και το «Yarn stories for a cause» σε συνεργασία με τους «Συνταξιούχους εν Δράσει», τους «Velonistas», την ομάδα «Πλέκουμε παρέα στη Αγία Παρασκευή», και την ΧΕΝ Νέας Σμύρνης ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας περιμένουν για να γνωριστούμε και να πλέξουμε μαζί για το Ηλιτόμηνον γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους.
Δημιουργήστε το δικό σας μικρό κομμάτι ακολουθώντας απλές συμβουλές και φτιάξτε ομαδικά έργα τέχνης, μικρά κουβερτάκια που θα μοιραστούν από το Ηλιτόμηνον σε πρόωρα βρέφη σε όλη την Ελλάδα.
 
Η συμμετοχή στην συνάντηση αυτή είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977 901 950. Πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/events/1430742277234315/


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τόσες ομάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους, συμμετέχοντας σε παρόμοιες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους Χώρους!


Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός για άτομα με κινητική αναπηρία ενώ έχει ήδη προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. 
Και να θυμάστε την ημέρα αυτή χιλιάδες πλέκτες/πλέκτριες θα συναντηθούν σε δημόσιους χώρους ανά τον κόσμο σε μια παγκόσμια γιορτή πλεξίματος! 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους: 

Από το 2005, που ξεκίνησε για πρώτη φορά ως και φέτος χιλιάδες φίλοι/ φίλες του πλεξίματος συγκεντρώνονται και πλέκουν σαν μια παρέα σε δημόσιους χώρους. Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να έρθουν σε επαφή οι φίλοι του πλεξίματος, να γνωριστούν μεταξύ τους να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες και να βγάλουν έξω από την μοναξιά των 4 τοίχων σχέδια, πλέξεις και ιδέες και βέβαια να μας ενθαρρύνετε να αποκτήσουμε κάτι πολύ παραπάνω από μια δημιουργική συνήθεια. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.wwkipday.com/knitting-ilitominon/

Λίγα λόγια για το «Ηλιτόμηνον»

Το «Ηλιτόμηνον» ενώνει τη φωνή των γονέων προώρων και των επιστημόνων, με σκοπό την φροντίδα των πρόωρων νεογνών. Για την επίτευξη του σκοπού του, διοργανώνει και υποστηρίζει κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά. 

Το Ηλιτόμηνον ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών, και διεκδικούν από την Ε.Ε. τη θέσπιση ενιαίων εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών με τις οποίες να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη. 

Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μια ελπίδα, κι αυτή την ελπίδα το Ηλιτόμηνον θέλει να την κρατήσει ζωντανή και δυνατή.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10