18 Μαΐου το Παιδικό Μουσείο γιορτάζει…

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία (Μνήμη+Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή» και πραγματοποιεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρες 12.00 – 13.00, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα μουσείο, μνήμες του… αύριο» για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 7 έως 12 χρόνων.

Τι σχέση έχει ένα μουσείο με τη μνήμη; Πόσες μνήμες χωράνε στη σοφίτα του Παιδικού Μουσείου; Για ποιο λόγο η μνήμη είναι τόσο σημαντική; Παιδιά και ενήλικες συνεργάζονται σε ένα πρωτότυπο οικογενειακό πρόγραμμα, ανακαλύπτουν τη σχέση της μνήμης μέσα από τα αντικείμενα και τις μαρτυρίες, με τη Σοφίτα και τα υπόλοιπα εκθέματα του μουσείου και κατασκευάζουν τη δική τους χρονοκάψουλα με στόχο να αφήσουν στο μελλοντικό κοινό των μουσείων μνήμες από το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995. Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Επίσης το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυσή της. Έτσι, το Σάββατο 18 Μαϊου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

-Στον πεζόδρομο της οδού Κυδαθηναίων 14, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα ατομικό και ένα ομαδικό παιχνίδι της αρχαιότητας,

«Κουτσό ή Ασκωλιασμός» & ώρες 10:00 – 15:00
Το κουτσό, παιχνίδι επιδεξιότητας και ισορροπίας, είναι γνωστό από την αρχαιότητα έως σήμερα. Είναι ένα παιχνίδι-αγώνισμα, ένας συναγωνισμός ανάμεσα στα παιδιά μιας ομάδας, για το ποιος μπορεί να κινηθεί με κουτσό πιο γρήγορα, πάνω σε προσχεδιασμένες γραμμές.

«Παίζω με καρύδια ή καρυατίζειν» & ώρες 10:00 – 15:00
Στην αρχαιότητα τα καρύδια ήταν άφθονα και γι’ αυτό ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών ήταν το καρυατίζειν. Ήταν παιχνίδι ατομικό, αυτοσυγκέντρωσης και ανταγωνιστικό, με στόχο να τοποθετήσουν όσα περισσότερα καρύδια μπορούσαν μέσα σε ένα πήλινο αγγείο.

Στο έκθεμα «Παιχνίδια Αρχαίων», θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού το πρόγραμμα
«Οι περιπέτειες του ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ»
Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και να ευαισθητοποιηθούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από μια σειρά από παιγνιώδεις δραστηριότητες σχετικά με το απόβλητα που παράγει ο άνθρωπος.
Θα πραγματοποιηθούν τρία εκπαιδευτικά προγράμματα:
11:00 – 11:45, για παιδιά ηλικίας 4 – 8 χρόνων
12:15 – 13:00, για παιδιά ηλικίας 4 – 8 χρόνων
13:30 – 14.15, για παιδιά ηλικίας 9 – 12 χρόνων

Δηλώσεις συμμετοχής την ίδια ημέρα στην υποδοχή του Παιδικού Μουσείου. Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη.


Παιδικό Μουσείο: Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, τηλ.: 2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Read More

And More