Πίσω στην κορυφή της σελίδας
05.10.2012 | 12:37

«Μαγεία… ή Επιστήμη;» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Μαγεία… ή Επιστήμη;» στο Ίδρυμα Ευγενίδου
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;


Η νέα χρονιά αρχίζει δυναμικά στο Ίδρυμα Ευγενίδου με μία ενότητα «μαγική»! Χαρτιά που αψηφούν τις φλόγες, μείγματα που αναφλέγονται με την προσθήκη νερού και παράξενα φαινόμενα που αναπαράγονται μπροστά στα μάτια σας υπόσχονται να σας μυήσουν στη μαγεία της επιστήμης! Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα αναπαράγουν φαινόμενα που μοιάζουν μαγικά και θα δημιουργήσουν οπτικές ψευδαισθήσεις με «έξυπνες» κατασκευές.

Το πρόγραμμα της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει:

Ώρα 13:30 – 14:10 Πειράματα
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Σ’ αυτή την επίδειξη πειραμάτων δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Μαγικές σφαίρες που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες του ηλεκτρισμού, αντικείμενα που εξαφανίζονται με τη βοήθεια της φυσικής, υλικά που μας εκπλήσσουν, μαγνήτες που πετάνε και χημικές αντιδράσεις που αψηφούν την κοινή λογική θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ό,τι πιστεύατε μέχρι σήμερα. Τελικά πρόκειται για Μαγεία ή Επιστήμη;

Ώρα 14:30 – 16:00 Διαδραστικό Εργαστήρι: Μαθητευόμενοι μάγοι
(προτείνεται για παιδιά 9 έως 12 ετών)
Στο εργαστήρι αυτό οι επίδοξοι μάγοι θα ανακαλύψουν τα μυστικά της επιστήμης πραγματοποιώντας οι ίδιοι τα πιο «μαγικά» πειράματα. Έξι μαγικά κουτιά κρύβουν έξι μαγικές αποστολές. Με τη δραστηριότητα αυτή τα παιδιά θα ανακαλύψουν τι συμβαίνει με την πίεση και πώς αυτή μπορεί να δημιουργήσει περίεργες εντυπώσεις. Παράλληλα, θα πειραματιστούν με περίεργα υλικά και θα δουν τι συμβαίνει. Κατόπιν, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα πειράματά τους! Ποια ομάδα θα καταφέρει να μας… μαγέψει;

Ώρα 17:00 – 18:00 Εργαστήρι Κατασκευών
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Χάρτινος δράκος που ζωντανεύει: Θα θέλατε να κατασκευάσετε τον δικό σας μοναδικό δράκο, που θα στολίσει το γραφείο σας και θα σας παρακολουθεί με το άγρυπνο βλέμμα του; Όλα είναι δυνατά στη Διαδραστική Έκθεση!
Ζωντανή καρτ-ποστάλ: Μία καρτ ποστάλ με εικόνες που κινούνται; Δεν είναι μαγεία… είναι επιστήμη!

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Τι είναι η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας

Εάν έχετε την περιέργεια στο DNA σας και σας αρέσει η ανακάλυψη, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σας προσφέρει την ευκαιρία να πειραματιστείτε με φαινόμενα και νέες τεχνολογίες. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε υλικά με μνήμη, να παίξετε εικονικά κρουστά και να «δοκιμάσετε» ένα στρώμα για άλμα εις ύψος. Παράλληλα, θα δείτε αληθινά δείγματα DNA, ενώ θα μάθετε πού οφείλονται οι οπτικές ψευδαισθήσεις. Στην πρωτοποριακή αυτή Διαδραστική Έκθεση το παιχνίδι συναντά την αναζήτηση, η οποία θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο, με τον οποίο βλέπετε την Επιστήμη και την Τεχνολογία!

Τι θα δείτε
Η Έκθεση εκτείνεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Ύλη και Υλικά (ισόγειο), Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα (1ος όροφος), Βιοτεχνολογία (2ος όροφος). Στη Διαδραστική Έκθεση, επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στα εκθέματα, να γνωρίσουν βασικές αρχές της επιστήμης, να θαυμάσουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, είτε παίζοντας με διαφορετικά υλικά, δοκιμάζοντας δείγματα, χρησιμοποιώντας διακόπτες και μοχλούς, είτε συνδυάζοντας εικόνες και ήχους. Η επαφή με τα ειδικά σχεδιασμένα διαδραστικά εκθέματα, που καλύπτουν τους τομείς της φυσικής, των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της βιοτεχνολογίας, αποτελεί για τον επισκέπτη το ξεκίνημα μιας πρωτότυπης, ζωντανής και εξαιρετικά διαδραστικής «περιπέτειας».

Σκοπός της Έκθεσης
Σκοπός της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι να προσφέρει γνώσεις και ερεθίσματα σ’ ένα περιβάλλον σύγχρονο και ελκυστικό. Φαινόμενα και τεχνολογίες παρουσιάζονται κατάλληλα για κοινό όλων των ηλικιών, με τρόπο κατανοητό και διασκεδαστικό, χρησιμοποιώντας μία νέα αντίληψη για τη διάδοση της γνώσης.


Περισσότερες πληροφορίες για τη Διαδραστική Έκθεση μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 9:04

Check this
Τα 5 μεγαλύτερα hair trends που θα βλέπουμε παντού το 2018!
Κάν'το μόνη σου: Χειροποίητα σκουλαρίκια που θα δώσουν στιλ στο look σου
Τα μυστικά της Emma Roberts: Πως “σώζει” τις ατασθαλίες και τι τρώει η νεαρή ηθοποιός
Holiday blues... and pinks: Οι πιο stylish χρωματικοί συνδυασμοί για να ανανεώσεις το χώρο σου!
Top 10