Τα ουράνια παραμύθια πάνε Πλανητάριο!

Από τη μακρινή Ιαπωνία έρχεται η νέα, μαγική παιδική παράσταση animation που προβάλλει από τις 6 Οκτωβρίου το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο! Αξίζει να ζήσεις την εμπειρία με τα παιδιά σου αφού την παράσταση θα την ευχαριστηθούν και εκείνα αλλά και εσύ χάρη στις μαγικές εικόνες του ταλαντούχου Kagaya!

Η παράσταση «Τα Παραμύθια του Ουρανού 2», όπως λέγεται και απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών, είναι γεμάτη ευαισθησία, υπέροχα χρώματα και εικόνες, ιδανική για να έρθουν -μικροί και μεγάλοι- «πιο κοντά» στον πανέμορφο νυκτερινό ουρανό που μας περιβάλλει, ακούγοντας τις εξαιρετικές ιστορίες με τις οποίες οι αρχαίοι Έλληνες έντυσαν τους αστερισμούς του.

Από την αρχαιότητα ακόμη οι παρατηρητές του ουρανού προσπάθησαν, άλλωστε, με κάθε τρόπο να δώσουν μια πιο οργανωμένη μορφή στο χάος των άστρων, με αποτέλεσμα τη γέννηση των αστερισμών. Τις καθάριες νύχτες, οι παλιές ιστορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με τους αστερισμούς ξαναγεννιούνται, αφού κάθε αστερισμός έχει τη δική του ιστορία. Σε έναν τέτοιο νυχτερινό ουρανό μάς ταξιδεύει ο δημιουργός της παράστασης, για να παρακολουθήσουμε ιστορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με τα άστρα. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσέγγιση για παιδιά, η οποία ξεκινά με μια εισαγωγή στους Αστερισμούς, στις κινήσεις του Ηλίου και των Πλανητών, και φτάνει ως την ιστορία της Αρχαίας Θεάς της Δικαιοσύνης και τους αστερισμούς του Ζυγού, με τους οποίους συνδέεται.

Τα «Παραμύθια του Ουρανού 2» οπτικοποιούν με τρόπο εντυπωσιακό τις ιστορίες που βρίσκουμε στις «Μεταμορφώσεις» του Ησιόδου και του Οβιδίου για τις «Εποχές της Ανθρωπότητας», με τη βοήθεια των άστρων και των αστερισμών. Οι ιστορίες αυτές πέρασαν μέσα στον χρόνο και από γενιά σε γενιά έφτασαν ως εμάς σαν ευχάριστα παραμύθια, αφού κάθε αφηγητής τις πλαισίωνε με τα δικά του λεκτικά και περιγραφικά στολίδια.

Η παράσταση έχει ως δημιουργό της τον Κagaya, έναν «ψηφιακό» καλλιτέχνη που είναι διάσημος στην Ιαπωνία. Γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης με θέμα το Σύμπαν, έργα που περιλαμβάνουν κυρίως γραφικά και ψηφιακές εκτυπώσεις, εικόνες για βιβλία και περιοδικά που αφορούν σε αστρονομικά θέματα. Το «Τρένο της Φαντασίας» ήταν η πρώτη παράστασή του που φιλοξενήθηκε στο Πλανητάριο το 2010, με τεράστια επιτυχία. «Τα παραμύθια του Ουρανού 2» είναι η δεύτερη παράσταση για παιδιά που υπογράφει στην Ελλάδα.

Χρήσιμα στοιχεία: Η παράσταση θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από 6 Οκτωβρίου 2012 έως και τον Ιανουάριο 2013. Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 6 ευρώ, παιδιά 4 ευρώ. Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Λ. Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11), Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210-9469600

Read More

And More