Πίσω στην κορυφή της σελίδας
02.09.2013 | 11:00

Παιδικό φεστιβάλ στο SIX DOGS!

Παιδικό φεστιβάλ στο SIX DOGS!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που οργανώνει το Playroom ονομάζεται Wanna Play? και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον κήπο του six d.o.g.s. Ο «εξωτικός» κήπος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει να έχει τον δικό του ξεχωριστό εργαστήριο. Τα παιδιά θα χωριστούν σε μικρές ομάδες (10-12 ατόμων ανάλογα με την ηλικία τους-μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 ως 15 ετών). Ο κάθε καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει ένα νέο project, με βάση την προσωπική του δουλειά, χρησιμοποιώντας για την πραγμάτωση του μια από τις ομάδες παιδιών. Σκοπός του project είναι οι μικροί μας φίλοι να έρθουν σε επαφή με τη γέννηση, τη δημιουργία και την ολοκλήρωση ενός καλλιτεχνικού έργου, ενώ το βασικό ζητούμενο είναι τα παιδιά να νιώσουν τη διαδικασία σαν παιχνίδι και όχι σαν διδασκαλία. Επιπλέον τα έργα που θα προκύψουν θα εκτεθούν και ένα ποσοστό από τις πωλήσεις τους θα διατεθεί σε επιλεγμένο φιλανθρωπικό σκοπό που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Wanna Play? είναι οι:

Ιάνθη Αγγελίογλου (κατασκευές, περφόρμανς με βάση την ιστορία του Παπαλάνγκι).

Μυρτώ Βουδούρη (ζωγραφική σε καθρέφτη).

Δήμητρα Γεωργίου (κατασκευές από μαξιλάρια).

Βάσια Κατσαρελά (κατασκευές και ζωγραφική στα δέντρα).

Ελμα Πετρίδου (διαδραστικές κατασκευές).

Λία Πέτρου (κατασκευές και ζωγραφική με βάση τον παγκόσμιο χάρτη).

Δημήτρης Σαρλάνης (γλυπτική στο δρόμο).

Πάνος Σκλαβενίτης (κατασκευές, περφόρμανς πίσω από το οχυρό).

Λίλιαν Χατζηγεωργίου (κατασκευές που κινούνται).

Wethepeople (αυτοσχέδια φωτογραφία).

Γνωρίστε τους στο: http://wannaplayroom.blogspot.grΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ:

11:00 ώρα προσέλευσης

11:30-12:30 καλλιτεχνικά εργαστήρια

12:30-13:00 διάλειμμα

13:00-14:00 καλλιτεχνικά εργαστήρια-συνέχεια

14:00-15:00 παιδική, μουσική παράσταση από τους Burger Project


Περισσότερα για το φεστιβάλ:

- Το Playroom-Wanna Play? θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις ώρες και θα κλείσει με μια παιδική, μουσική παράσταση που έχει ετοιμάσει το συγκρότημα Burger Project, ειδικά για το Playroom.
Μετά την επιτυχία της παράστασης ‘’Μαμά θα κάνω μπάντα’’ και με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που τους διακρίνει επί σκηνής, θα παρουσιάσουν μια μοναδική περφόρμανς για τους μικρούς φίλους του PLAYROOM, με στόχο να μπολιάσουν τη φαντασία τους με τον ιό της μουσικής, να τους μεταδώσουν τη μαγεία του ρυθμού και να τους διασκεδάσουν! Tα παιδιά, αφού γνωρίσουν τις δυνατότητες των μουσικών οργάνων αλλά και τις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες των μουσικών, θα συμμετάσχουν ενεργά στην παράσταση, είτε επαναλαμβάνοντας ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα είτε τραγουδώντας όλα μαζί. Σταδιακά, τα ντεσιμπέλ θα ανέβουν και η ζωντανή μουσική και ο χορός θα ξεσηκώσουν τη διάθεση μικρών και μεγάλων!

- Εθελοντές από τη ΜΚΟ Hellenic Youth Participation και όχι μόνο, θα βρίσκονται στο χώρο για την επίβλεψη των παιδιών αλλά και για την εξυπηρέτηση των γονιών.

- Οι «Εκδόσεις Ίκαρος», θα βρίσκονται στο χώρο με εκδόσεις σχετικές με την τέχνη και ποσοστό από τις πωλήσεις της ημέρας θα δωθεί στον φιλανθρωπικό σκοπό που θα επιλεγεί

- Ο ΜΚΟ Δεσμός θα βρίσκεται στο χώρο με σκοπό τη συλλογή ειδών ζωγραφικής, τα οποία θα δοθούν σε σχολεία που έχουν ανάγκη. Ο καθένας μπορεί να φέρει ό, τι επιθυμεί (μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, Α4 χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια ειδικά για παιδιά, παλέτες, πινέλα).

- Η κολεκτίβα Troo// Food //Liberation θα φροντίσει να δροσίσει αλλά και να χορτάσει τα παιδιά προτείνοντας γεύματα και χυμούς από βιολογικά, αγνά υλικά.

-Η ομάδα Sofikitis Photography, με την ευγενή χορηγία της, θα καλύψει φωτογραφικά το φεστιβάλ.

-To [littlepopup] θα φροντίσει μαζί με το Playroom τη διακόσμηση του χώρου και θα δημιουργήσει έναν υπέροχο κόσμο για τα παιδιά.

Τιμή εισιτηρίου:
15 ευρώ (workshop και μουσική παράσταση)

7 ευρώ (μουσική παράσταση)
* ειδικές τιμές για ομάδες άνω των 6 ατόμων.
Η κράτηση θέσης για το workshop είναι απαραίτητη.


Δηλώσεις συμμετοχής:

Στείλτε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email, ηλικία και αριθμός παιδιών) στο email: wannaplayroom@gmail.com ή τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα: 6977667344, 6945975965


Πληροφορίες:
www.wannaplayroom.blogspot.gr
www.facebook.com/pages/Playroom-δημιουργική-απασχόληση-για-παιδιά/148848881803620?ref=hl

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, http://sixdogs.gr
Περισσότερες πληροφορίες:


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10