Έρχεται η “Κοντορεβυθούλα”!

Στην Παιδική Σκηνή του Τρένου στο Ρουφ παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 5 μ.μ. και Κυριακή στις 12 μ.μ.το εξαιρετικό θεατρικό έργο “Κοντορεβυθούλα, μια ιστορία του σήμερα” της γαλλίδας μυθιστοριογράφου και θεατρικής συγγραφέως Claudine Galea (Κλωντίν Γκαλεά), στο πλαίσιο της νέας θεατρικής σεζόν 2012-13.

Η συγγραφέας είναι γνωστή σε μας από τη μετάφραση στα γαλλικά μαζί με τη Δήμητρα Κονδυλάκη του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη “Ο κυκλισμός του τετραγώνου”. Στην “Κοντορεβυθούλα” εμπνέεται από τον διάσημο μύθο και μας προσφέρει ένα ολόφρεσκο, σύγχρονο κείμενο για παιδιά γεμάτο αισιοδοξία και χιούμορ. Μέσα από μία ανάλαφρη γραφή μιλάει για θέματα σημαντικά όπως η δημιουργία, η τέχνη και η ζωή.

Μ΄ ένα δώρο-έκπληξη και συντροφιά τις έξι άτακτες αδερφές της, η μικρή Βιολέττα θα οδηγήσει μια πληγωμένη συμμαθήτριά της να ξεπεράσει την αποξένωση, τη σκληρότητα και τη μοναξιά ενώ επτά μαγικά βότσαλα θα τη βοηθήσουν να χαράξει το προσωπικό της μονοπάτι στη ζωή.

Σ’ αυτό το ονειρικό ταξίδι, όλοι οι ήρωες γεννιούνται μέσα από τη φαντασία της με φαντασμαγορικές εικόνες video art, ήχους και μουσικές.

Είναι ένα έργο ποιητικό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ιδωμένο με ευαισθησία μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού, που απευθύνεται όχι μόνο στους μικρούς θεατές αλλά και στους γονείς τους, οι οποίοι μερικές φορές, με την υπερπροστατευτικότητα και την υπερβολική τους φροντίδα, άθελά τους δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυξίας απ΄ όπου τα παιδιά επιθυμούν να δραπετεύσουν. Είναι ένας ύμνος στην αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη που τόσο συχνά αναπτύσσουν τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση Μαρία Ευσταθιάδη
Σκηνοθεσία Τατιάνα Λύγαρη
Κοστούμια Ντόρα Λελούδα
Μουσική μουσικό συγκρότημα Vice Versa
Κίνηση Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί Μαρία Δερμιτζάκη
Σκηνοθετική επιμέλεια εικόνας Alessandro Spiliotopulos
Βοηθός σκηνοθέτη Dubravka Franz Spiliotopoulou
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Κλίνης, Δάφνη Καφετζή, Έλενα Μεγγρέλη

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος 12 €
Σχολεία 7 €

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ»
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως,
Προαστιακός Ρουφ
Τηλ 210-5298922 / 6937-604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00–14.00 & 18.00–22.00

Read More

And More