Χριστουγεννιάτικη διασκέδαση: πού να πας με το παιδί σου!

Χριστουγεννιάτικα χωριά, εκδηλώσεις, πίστες σκι, αγιοβασίληδες! Όλα τα έχει το μενού αυτές τις γιορτές για να διασκεδάσει όλη η οικογένεια! Δες τον μίνι οδηγό μας για το πού να πας και να περάσεις καλά με τα παιδιά σου!


Santa Claus Kingdom

Το Santa Claus Kingdom, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, σε περιμένει σε έναν μαγευτικό χώρο γεμάτο παιχνίδια και εκπλήξεις. Έως και τις 2 Ιανουαρίου κάθε μέρα είναι ξεχωριστή στο Santa Claus Kingdom. Εκτός από την πρώτη εσωτερική πίστα ski αρχαρίων που βρίσκεται στο πάρκο και αποτελεί μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, στήνονται παράλληλα πάνω από 40 παιχνίδια για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά.
Τα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα μουσικά δρώμενα, η χριστουγεννιάτικη αγορά και οι λαχταριστές γωνιές με λιχουδιές συμπληρώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα!

/
Λειτουργεί: Καθημερινά 10.00 – 22.00
Στεγάζεται: Σε 13.000 τ.μ.
Διαθέτει: 25.000 τ.μ. δωρεάν χώρους στάθμευσης
Σύνδεση: Σταθμός ΜΕΤΡΟ Δουκίσσης Πλακεντίας και δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία του Santa Claus Kingdom
Δες λεπτομέρειες στο http://www.santaclauskingdom.com/

The Christmas Factory ….. in Athens

Το πιο πρωτότυπο, το πιο γλυκό, το πιο πολύχρωμο και πιο παραμυθένιο Christmas Factory του κόσμου είναι γεγονός.
/
Οι πύλες του «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ανοίγουν από 6 Δεκεμβρίου 2013 και στους φιλόξενους χώρους τους ξετυλίγεται η μεγαλύτερη και πιο παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη έκπληξη της Ελλάδας.
Έως 6 Ιανουαρίου 2014 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες ανακαλύπτουν όλα τα «μυστικά» εργαστήρια παιχνιδιών και τα μαγικά μονοπάτια της κορυφαίας Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης. Ο Άγιος Βασίλης, έχοντας παρέα τους δεκάδες βοηθούς του, ανοίγει την μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του για τους επισκέπτες που θα τον ακολουθήσουν στο ονειρεμένο Εργοστάσιο Παιχνιδιών.
Ο υπέροχος περίπατος, ξεκινάει καθημερινά από τις 10 το πρωί και συνεχίζεται μέχρι τις 10 το βράδυ. Μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν για πρώτη φορά από κοντά, αλλά και θα συμμετέχουν στις «προσπάθειες και τις αγωνίες» της μεγάλης ομάδας του Άι Βασίλη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το μοίρασμα των δώρων.
Δες όλες τις λεπτομέρειες στο http://thechristmasfactory.gr/

Χριστούγεννα στον «βυθό» της Μαρίνας Φλοίσβου

Την εμπειρία ενός διαφορετικού υποβρύχιου σκηνικού, αυτή του θαλάσσιου βυθού, θα ζήσουν φέτος όσοι επισκεφθούν τη Μαρίνα Φλοίσβου από τις 8 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 6 Ιανουαρίου 2014.

Η Μαρίνα Φλοίσβου κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων υποστηρίζει τους Συλλόγους «Χαμόγελο του Παιδιού» και «ΑΛΜΑ» και φιλοξενεί τα Χριστουγεννιάτικα bazaar τους, στα οποία θα μπορεί κανείς να διαλέξει από στολίδια έως υπέροχα δώρα για οικογένεια και φίλους.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τα Σαββατοκύριακα 14-15/12, 21-22/12, 28-29/12, καθώς και τις ημ/νίες 24-26/12, 31/01-02/01 και 04/01-06/01 με πλήθος δραστηριοτήτων όπως:

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12
Το σεντούκι του Άγιου Βασίλη (κουκλοθέατρο) (12:30 – 18:30)
Την ώρα που ο Άγιος Βασίλης ταξιδεύει στον αστραφτερό νυχτερινό ουρανό, ένας ξαφνικός ελιγμός του έλκηθρου και ουπς…. το σεντούκι του πέφτει στη θάλασσα! Πάνε τα γράμματα των παιδιών ή όχι; … Πού θα τον οδηγήσει ο δράκος που τα είδε όλα;
Γίνε ο καπετάνιος του Αϊ Βασίλη (14:30 – 20:30)
Μικροί και μεγάλοι φίλοι διασκεδάζουν με τηλεκατευθυνόμενα σκαφάκια προσπαθώντας να τερματίσουν πρώτοι ώστε να γίνουν «ο Καπετάνιος του Άγιου Βασίλη». Ο νικητής παραλαμβάνει και δίπλωμα καπετάνιου!
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12
Κατασκευές από τον βυθό (12:30 – 18:30)
Οι «καραβίδες» παιδαγωγοί ποζάρουν και οι μικροί μας φίλοι με απλά υλικά κατασκευάζουν την δική τους καραβίδα, τον δικό τους αστερία, ή το δικό τους ψαράκι. Ζωγραφίζουν και διακοσμούν τις κατασκευές τους δημιουργώντας τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα θαλασσινά στολίδια.
Ηλεκτρονικά παιχνίδια στο νερό (Wii – Endless Ocean) (14:30 – 20:30)
Δύο οθόνες σε μια εντυπωσιακή γωνιά, διακοσμημένη με ιδιαίτερα και σύγχρονα υλικά, συνθέτουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα όπου μικροί και μεγάλοι, δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο νερό… μέσα από ηλεκτρονικά παιχνίδια!

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12
Κατασκευές από τον βυθό (12:30 – 18:30)
Ηλεκτρονικά παιχνίδια στο νερό (Wii – Sports Resort) (14:30 – 20:30)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/12
Μια διαφορετική Άγια Νύχτα για τον Άγιο Βασίλη (κουκλοθέατρο) (12:30 – 18:30)
Η Άγια Νύχτα είναι η ίδια για όλους μας, ζεστή και κατανυκτική, ακόμα και για τον Άγιο Βασίλη. Αλλά ο φακός της μαγικής κάμερας, αυτή τη φορά μας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο …τον φανταστικό κόσμο του βυθού!!!
Γίνε ο καπετάνιος του Αϊ Βασίλη (14:30 – 20:30)
ΤΡΙΤΗ 24/12
Facepainting (12:30 – 18:30)
Φωτογραφηθείτε στον βυθό (12:30 – 18:30)
Διαλέγοντας Χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ από το βεστιάριο του βυθού, φωτογραφιζόμαστε σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με… σωσίβια που πλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας.
Δημιούργησε το δικό σου υποβρύχιο σκηνικό (12:30 – 18:30)
Οι μικροί μας φίλοι δημιουργούν με την καθοδήγηση των «αστακών» παιδαγωγών από φύλλα φελλού τη δική τους πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη σφραγίδα σε πολλά σχέδια (αστερία, κογχυλιού, ψαριού κ.ά.) και στήνουν το δικό τους θαλάσσιο σκηνικό.
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/12
Κατασκευές από τον βυθό (12:30 – 18:30)
Γίνε ο καπετάνιος του Αϊ Βασίλη (14:30 – 20:30)
ΠΕΜΠΤΗ 26/12
Γίνε ο καπετάνιος του Αϊ Βασίλη (12:30 – 18:30)
Ηλεκτρονικά παιχνίδια στο νερό (Wii – Endless Ocean) (14:30 – 20:30)

Δες όλο το πρόγραμμα εδώ


Το Χριστουγεννιάτικο χωριό “Τα Πιγκουϊνάκια”

/
Το αγαπημένο λούνα παρκ “Τα Αηδονάκια” υποδέχεται το πιο cool χωριό της πόλης με παγοδρόμι, παγοτσουλήθρες, snowdisk και άλλα 13 παιχνίδια για μικρούς και… μεγάλους!

Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στo Public Συντάγματος

Στο γιορτινό εργαστήρι του Public, οι μικροί επισκέπτες με οδηγό τη φαντασία τους θα «ταξιδέψουν» στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων! Τι μπορεί να συμβεί όταν ανακατέψουμε τη φαντασία με τη ζύμη; Στο γιορτινό εργαστήρι του Public γινόμαστε μικροί ζαχαροπλάστες και φτιάχνουμε απίθανα χριστουγεννιάτικα μπισκότα τα οποία διακοσμούμε με χρωματιστή ζαχαρόπαστα και σοκολάτα!
Πώς μετατρέπεται ένα κομμάτι ξύλο σε πανέμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι; Μα φυσικά με τη φαντασία των παιδιών! Κατασκευάζουμε πρωτότυπα ξύλινα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και στολίζουμε χριστουγεννιάτικες μπάλες με την τεχνική της χαρτοπετσέτας και έπειτα τις ζωγραφίζουμε!
Επιπλέον, επειδή Χριστούγεννα χωρίς τον Άι-Βασίλη και το Ρούντολφ δεν γίνονται, στολίζουμε τις οικολογικές χαρτοσακούλες μας με τις γιορτινές φιγούρες του Άι-Βασίλη και του Ρούντολφ για τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας!
Όλοι οι μικροί μας φίλοι αφού διασκεδάσουν δημιουργώντας στα γιορτινά εργαστήρια, θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας τις υπέροχες κατασκευές τους!
Public Συντάγματος, Είσοδος: 6€ (για κάθε παιδί)

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας και η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, «ντύνονται» τα γιορτινά τους και προτείνουν αυτά τα Χριστούγεννα, στους μικρούς και μεγάλους φίλους τους μια σειρά από ειδικά εορταστικά προγράμματα και πρωτότυπες δράσεις.

Δες όλες τις λεπτομέρειες στην ατζέντα μας!

Γιορτές στο Παιδικό Μουσείο

Γλυκές γιορτές με πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά! Δες εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα!

Read More

And More