Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.09.2015 | 12:05

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Συνεχίζεται τα Σαββατοκύριακα η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (ΕΠΜ) για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ και έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του ΕΠΜ.
Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, η μάθηση υποστηρίζεται από τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι. Τα τρισδιάστατα εκθέματά του είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διεγείρουν την περιέργεια και να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία της μάθησης και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά μέχρι 12 χρόνων, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.


Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα) είναι ανοιχτό στο κοινό Τρίτη έως Παρασκευή 10:00- 14:00 και Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 15:00

Τον Σεπτέμβριο, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα παραμείνει ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Η είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και τα εκθέματά του είναι ελεύθερη.

Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:


Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων, με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ «Ο άνθρωπος ταξιδεύει. Xώρος, γεωγραφία, μετακινήσεις»

Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015
«Θαλασσινές εμπειρίες»
Τα παιδιά πειραματίζονται με υλικά όπως κοχύλια, άμμο, ξυλάκια και άλλα φυσικά υλικά και με τις ιδιότητές τους. Καταλήγουν σε συμπεράσματα για τα υλικά που επιπλέουν ή βυθίζονται στο νερό, για τη διαφορετική μορφή που παίρνει η άμμος όταν βραχεί, για τον τρόπο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κοχύλι κ.α. Εμπνέονται από τα υλικά και μέσα από παιχνίδια αισθήσεων, δημιουργούν ελεύθερα μια εικόνα ανάλογη των εμπειριών που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015
«Ρόδα είναι και κυλάει»
Τα παιδιά πειραματίζονται με συλλογές του Μουσείου που κυλούν και ταξιδεύουν και ανακαλύπτουν τις ιδιότητες του σύρματος. Δημιουργούν τους δικούς τους δρόμους επικοινωνίας, συνεργασίας και ψυχαγωγίας.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.

Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.


Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ «Ο άνθρωπος και ο χρόνος. Χρόνος, κύκλος ζωής, εορτές, τελετές»

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015
«Η μουσική στον… δρόμο»
Τετράγωνα, τρίγωνα και κύκλοι συνδυάζονται με ήχους, εικόνες και μουσικά όργανα. Τα παιδιά συγκρίνουν ήχους διαφόρων μουσικών οργάνων, εξοικειώνονται με διαφορετικά είδη μουσικής και κατασκευάζουν τα δικά τους μουσικά όργανα για να παίξουν μουσική στον δρόμο.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι:
12:00 – 13:00
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.

Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 & ώρες 12:00 – 13:00


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για το 2015 έχει τον γενικό τίτλο «Βία και ανεκτικότητα» και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Οι Έτσι και οι Αλλιώς» για παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται σε μια ιστορία, η οποία γίνεται αφορμή ώστε τα παιδιά μέσα από βιωματικές και στοχαστικές δραστηριότητες να καλλιεργήσουν την αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό και παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της διαφορετικότητας, να αντιμετωπίσουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τις προκαταλήψεις.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995
Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10