Fun time: Υπέροχες χειροποίητες κατασκευές για να κάνεις με τα παιδιά σου!

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία μπορείτε να ενισχύσετε τόσο το ομαδικό όσο και το δημιουργικό αίσθημα των παιδιών με χαριτωμένες κατασκευές που θα γεμίσουν την ώρα τους με τον καλύτερο τρόπο!
Τα υλικά είναι απλά και όχι εξεζητημένα, μπορείτε να απασχολήσετε αρκετή ώρα τα παιδιά και καλό είναι να οριοθετήσετε το χώρο που θα… δράσουν για να αποφύγετε να κάνουν ζημιές ή βρωμιές σε όλο το σπίτι!

1. Το δέντρο των κουμπιών!
Θα χρειαστείτε έναν μικρό καμβά ή χοντρή ακουαρέλα, κόλλα, πολύχρωμα κουμπιά σε διάφορα μεγέθη και νερομπογιές ή μαρκαδόρους ή ξύλινα μολύβια!
Αρχικά σχεδιάστε πάνω στον καμβά τον κορμό ενός δέντρου με πολλά κλαδιά. Τα παιδιά θα πρέπει να κολλήσουν σε διάφορα σημεία των κλαδιών κουμπάκια αντί για φύλλα!

Αν η κατασκευή γίνει σε ακουαρέλα θα μπορέσετε με μεγάλη ευκολία να την κρεμάσετε κιόλας!

Προσοχή μόνο να μην καταπιούν τα κουμπιά για αυτό χρειάζεται επίβλεψη εάν θα μπουν στο παιχνίδι μικρά παιδιά!

2. Χρωματιστά μακαρόνια!
Πέννες και νερομπογιές είναι τα βασικά υλικά σας. Αρχικά, βουτήξτε τις πέννες σε μπολ με χρωματιστό νερό για λίγο. Στραγγίστε και αφήστε να στεγνώσουν. Μετά βάλτε τα παιδιά να περάσουν τις πέννες σε σπάγγο για να φτιάξουν κολιέ ή σειρές από μακαρόνια που μπορείτε να κολλήσετε σε ακουαρέλα για να σχηματιστούν διάφορα σχέδια!

3. Ο ήλιος στο πιάτο!
Κόψτε ένα χάρτινο πιάτο στη μέση. Ζωγραφίστε το πίσω μέρος με κίτρινο χρώμα. Βάλτε μανταλάκια που επίσης μπορείτε να περάσετε με κίτρινη νερομπογιά για ακτίνες. Από τη μέσα πλευρά του πιάτου κολλήστε λωρίδες πολύχρωμου χαρτιού όπως ένα ουράνιο τόξο!


4. Πολύχρωμα κλειδιά!
Φτιάξτε ένα χειροποίητο μεταλλόφωνο με ένα κομμάτι ξύλο, σπάγγο, κλειδιά και χρώμα. Τα παιδιά θα βάψουν το ξύλο και τα κλειδιά σε διάφορα χρώματα με τα πινέλα τους και αφού στεγνώσουν θα τα κρεμάσετε με κομμάτια σπάγγου!

5. Μπουκάλια με προσωπικότητα!
Διακομήστε το ποτηράκι ή το παγουράκι ή το μπουκαλάκι που θα πάρει το παιδί μαζί του στο σχολείο με την τέχνη του ντεκουπάζ. Θα χρειαστείτε χαρούμενες χαρτοπετσέτες, ψαλίδι και κόλλα ντεκουπάζ.
Θα κόψετε παρέα τα σχέδια που θέλει και αφού καθαρίσετε καλά την επιφάνεια που θα το κολλήσετε θα το περάσετε κόλλα με ένα πινέλο και θα το αφήσετε να στεγνώσει!

And More