Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.12.2013 | 21:11
Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Διασκεδάστε οικογενειακώς με εύκολες γιορτινές κατασκευές!

Διασκεδάστε οικογενειακώς με εύκολες γιορτινές κατασκευές!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Βάλε τα παιδιά στο κλίμα των γιορτών με όμορφες και πανεύκολες κατασκευές που θα κάνουν μικρούς μεγάλους να περάσουν όμορφα αλλά να έρθουν πιο κοντά!

Θυμήσου: Τα παιδιά χρειάζονται επίβλεψη για κάθε κατασκευή ειδικά εάν είναι μικρά και οι κατασκευές περιλαμβάνουν χρήση υλικών όπως κόλλες, κουμπιά ή ψαλίδια.


Μπάλες με... διακόσμηση!

Χρειάζεσαι μερικές σκέτες γυαλιστερές μπάλες που να χωρούν στην παλάμη των παιδιών και μπογιά κατάλληλη για παιδιά (όπως π.χ. νερομπογιές). Βάλε την παλάμη του παιδιού να πατήσει καλά μέσα σε λευκή μπογιά και μετά δώστου να αγκαλιάσει με τη χούφτα του τη μπάλα για να αφήσει το αποτύπωμά του πάνω σε αυτήν. Μετά με πινέλα ζωγραφίστε σε κάθε δάχτυλο έναν χιονάνθρωπο! Αφήστε να στεγνώσουν και κρεμάστε στο δέντρο!

Χάρτινες μπάλες


Τα υλικά είναι απλά: κόκκινο και πράσινο χαρτόνι, κορδελίτσες, αστεράκια και κόλλα! Κόψε το χαρτόνι σε σχήμα μπάλας και κολλήστε με τα παιδιά πάνω σε καθεμία όσα αστεράκια χωρούν. Κάνε προσεκτικά μια τρυπίτσα στην κορυφή και πέρασε κορδελίτσα ή σπάγγο για να τα κρεμάσεις στο δέντρο!


Χριστουγεννιάτικα δέντρα
//
Φτιάξε μοναδικά χριστουγεννιάτικα δέντρα με πολύ απλά υλικά! Για το δεντράκι αριστερά χρειάζεσαι μόνο ξυλάκια παγωτού (ή και καλαμάκια μονόχρωμα), μαρκαδόρους, κόλλα, περλίτσες, παγιέτες ή ακόμα και κουμπάκια για να διακοσμηθεί το δεντράκι. Σπάσε τα ξυλάκια (ή κόψε τα καλαμάκια) σε διάφορα μήκη από μεγάλο σε μικρότερα κομμάτια για να σχηματίσεις το δέντρο. Δώσε στα παιδιά τα κομμάτια για να τα ζωγραφίσουν πράσινα. Σε ένα κάθετο ξυλάκι κόλλησε οριζόντια άλλα ξυλάκια ξεκινώντας από μακρύτερο για να καταλλήξεις στην κορυφή. Κόλλησε τα οριζόντια ξυλάκια στο κάθετο. Μαζί με τα παιδιά κολλήστε διάφορα διακοσμητικά πάνω στα οριζόντια ξυλάκια και ένα χαρούμενο δεντράκι είναι έτοιμο! Για το δεξί δεντράκι χρειάζεσαι ακόμη απλούστερα υλικά: ένα χαρτονάκι Α4, μια λευκή σελίδα λίγο μικρότερη από Α4, ξυλομπογιές και μερικά κουμπάκια ή παγιέτες. Το κάθε παιδί ζωγραφίζει το δεντράκι του και μετά κολλάτε πάνω σ'αυτό τα διάφορα κουμπάκια ως στολιδάκια!


Hand painting Άγιος Βασίλης
/
Ώρα να βάλετε τα χεράκια στις μπογιές! Χρειάζεσαι μπογιά ειδική για παιδικό hand painting, ένα πράσινο και ένα κόκκινο χαρτόνι, βαμβάκι, κόλλα. Βάλε τη μπογιά σε ένα λεκανάκι και πίεσε την παλάμη του παιδιού μέσα σε αυτή.  Βάλε το αποτύπωμά του στο χαρτόνι. Αυτή είναι η γενιάδα. Γύρισε το χαρτόνι ανάποδα. Σχεδίασε και κόψε ένα σκούφο με το κόκκινο χαρτόνι και κόλλησε το πάνω από τη γενειάδα. Ένα μπαλάκι βαμβάκι θα γίνει η άκρη του σκούφου. Διακόσμησε το σκούφο με περισσότερο βαμβάκι ή λευκό χρώμα. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία εκτός από το να κόψουν με το ψαλίδι.


Γιρλάντα με Cheerios

/
Αυτή η κατασκευή θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Θα χρειαστείς χοντρή κλωστή και πολλά Cheerios. Για να τα κάνεις πολύχρωμα βάλε τα παιδιά να τα βουτήξουν σε ακρυλικό χρώμα ή αναραίωτες νερομπογιές (μην τις αραιώσεις γιατί θα τραβήξουν τα δημητριακά και θα λιώσουν!). Άφησέ τα να στεγνώσουν και περάστε τα στην κλωστή φτιάχνοντας μια μοναδική γιρλάντα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο!


Εύκολη χιονονιφάδα
/
Θα χρειαστείς ξυλάκια παγωτού και λευκά κουμπάκια σε διάφορα μεγέθη και φυσικά κόλλα. Κόλλησε 4 ξυλάκια ακτινωτά, ξεκινώντας από το να κάνεις τα δύο σταυρό. Άφησέ τα να στεγνώσουν και όταν είναι έτοιμα κολλήστε όλοι μαζί λευκά κουμπάκια σε διάφορα μεγέθη κατά μήκος του ξύλου. Η χιονονιφάδα είναι έτοιμη!


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10