Ποιες είναι οι φούστες της σεζόν και πως να τις φορέσεις…

Είμαστε κορίτσια κι αν υπάρχει ένα ρούχο συνώνυμο της θηλυκότητας αυτό είναι η φούστα. Είναι ένα κομμάτι που εκτιμάται ιδιαιτέρως από το αντίθετο φύλο -όταν το φοράς- και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες τα βλέμματα στρέφονται πάνω σου και το σεξαπίλ σου εκτοξεύεται.

Τι παντοδύναμο κομμάτι είναι αυτό θα αναλογίζεσαι; Κι όμως είναι θα σου πω και αν φορεθεί σωστά μπορεί να κόψει την ανάσα όλων. Ποιά είναι όμως τα 5 επικρατέστερα στιλ φούστας και πως επιβάλει η φετινή μόδα να τα φορέσεις; Η Σοφία Σούζα βάζει σε μία τάξη τη σκέψη σου αλλά και την ντουλάπα σου, προτείνοντας έξυπνα και οικονομικά σύνολα που θα αναδείξουν τη φούστα αλλά και το σώμα σου.


Είναι κλασική επιλογή αλλά πάντα πολύ θηλυκή. Είναι ό,τι και οι γόβες για τα παπούτσια. Συνδυάζοντάς τη με ένα πουκάμισο πας στο γραφείο, με ένα sexy τοπ στο… ραντεβού. Προτίμησε μονόχρωμη εκδοχή και άσε τα prints για το τοπ ή τα αξεσουάρ σου.
Ανέβασε το θερμόμετρο συνδυάζοντάς την με γόβες ή πανύψηλα πέδιλα.


Kολακεύει τις περισσότερες σιλουέτες. Φόρεσε από πάνω μία ζακέτα ή ένα τζιν τζάκετ -όχι blazer ή trench coat!
Βάλε σανδάλια ή πλατφόρμες για chic αποτέλεσμα. Προσοχή στα αξεσουάρ! Μπορεί να δείχνει το τελικό αποτέλεσμα πολύ …gipsy κάτι που δεν θέλεις.


Απαραίτητη προυπόθεση τα …καλίγραμμα πόδια. Μίνι φούστα σημαίνει πόδια έξω οπότε δεν χρειάζεται και βαθύ ντεκολτέ. Αν έχεις ψηλά πόδια βάλε booties ή ankle boots αλλιώς προτίμησε πέδιλα ή πλατφόρμες για extra ύψος.
Eπένδυσε σε μία μίνι φούστα που θα κάνει τη διαφορά: δερμάτινη, με digital prints, floral, μπροκάρ ή με πιέτες.


Σε μίνι ή μίντι εκδοχή είναι πάντα πολύ σικάτη επιλογή και για πρωί και για βράδυ. Επειδή οι πιέτες πάντα προσθέτουν λίγο στην σιλουέτα σου, η μονόχρωμη εκδοχή είναι η πιο safe. Με ρετρό αξεσουάρ όπως mules, δαντελένιο τοπ, tote bag και αντίστοιχα αξεσουάρ έχεις αμέσως το 50ς look του οίκου Prada. Στις αέρινες φούστες ταιριάζουν elegant παπούτσια , t-stripes, slingbacks, σανδάλια ή γόβες. Οι chunky πλατφόρμες και τα ankle boots δεν ταιριάζουν.


Κολακεύει ιδιαίτερα την περιοχή της μέσης και ψηλώνει. Aκόμη και μία κλασική μαύρη με ένα t-shirt μονόχρωμο και ankle boots, αποκτά funky διάθεση. Παίξε με το styling, βάλε jacket για πιο ροκ στιλ ή μαντό για 50s chic look όπως ο οίκος Louis Vuitton. Φέτος πάρε μία ψηλόμεση φούστα που θα κάνεις τη διαφορά: χρυσή, μπροκάρ, δαντελένια ή με απλικέ σχέδια -γενικά επένδυσε σε κάτι άλλο. Ένα απλό λευκό τοπ και ένα μεγάλο κόσμημα είναι αρκετά για μία βραδινή έξοδο.

Read More

And More