ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ: Τι να ψωνίσεις ανάλογα με το σωματότυπό σου…

Όποιες κι αν είναι οι τάσεις της μόδας, όποια κι αν είναι τα trends που σε έχουν εξιτάρει, ό,τι κι αν διαβάζεις πως πρέπει να φορέσεις τη φετινή σεζόν αν το ρούχο δεν ταιριάζει στο σώμα σου το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό. Αυτό λοιπόν που πρέπει να έχεις ως πρώτο ζητούμενο είναι να σου πηγαίνει, να το υποστηρίζει το σώμα σου.

Είναι βασικό λοιπόν να γνωρίζουμε σε ποιον σωματότυπο ανήκουμε ώστε να μπορούμε με μία μόλις ματιά να απορρίπτουμε κομμάτια που όσο κι αν μας αρέσουν… δεν ταιριάζουν σε εμάς. Δεν είναι ντροπή ούτε και μειονέκτημα να μην μπορείς να φορέσεις εφαρμοστά φορέματα στην κοιλιά ή πολύ κοντές mini φούστες… Όλες έχουμε κάποια αδυναμία στο σώμα μας. Απλά υπάρχουν εκείνες που ξέρουν να τις καλύπτουν κι αυτές που ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει το σώμα τους.

Η fashion editor επιλέγει τους τρεις βασικότερους σωματότυπους: Μήλο, Αχλάδι, Κλεψύδρα και σου βρίσκει τα καταλληλότερα ρούχα και αξεσουάρ για τον καθένα.

Κάνε “κλικ” στη φωτογραφία ώστε να δεις όλες τις επιλογές.


Αν έχεις λίγους πόντους στους γλουτούς, μπούστο και λεπτή μέση τότε το σώμα σου είναι θηλυκό σαν κλεψύδρα. Επέλεξε ρούχα που στενεύουν στη μέση και την κολακεύουν, απόφυγε τις εφαρμοστές γραμμές στην περιφέρεια και ανέδειξε τα πόδια και τα άκρα σου με ψηλές γόβες και pencil φούστες. Κάνε “κλικ” στη φωτογραφία ώστε να δεις τις επιλογές.


Αν έχεις αδύνατα πόδια, λεπτά άκρα αλλά η κοιλίτσα σου είναι αυτό που κάθε τόσο σε προβληματίζει τότε ανήκεις στην κατηγορία μήλο. Οι τρόποι για να καλύψεις τις ατέλειες είναι πολλοί αφού τα κοντά φορέματα, οι ψηλές γόβες και τα cigarette παντελόνια αφοπλίζουν και αποσπούν την προσοχή από την περιοχή της κοιλιάς. Για να δεις τα κατάλληλα ρούχα για το σώμα σου κάνε “κλικ” στη φωτογραφία.


Αν έχεις το μεσογειακό σώμα που θέλει τις γυναίκες να έχουν έντονους γλουτούς, μπουτάκια και καμπύλες στο κάτω μέρος του σώματος τότε ο σωματότυπός σου είναι αχλάδι. Ανάδειξε το πάνω μέρος του κορμιού σου αφού σίγουρα η κοιλιά σου είναι επίπεδη και τα χέρια σου αδύνατα. Φόρεσε ανοιχτές γραμμές στα παντελόνια και προτίμησε τα ψηλόμεσα ρούχα. Συνδύασε με στράπλες, αλλά και με λιτά τοπ που θα αναδείξουν τα δυνατά σημεία του κορμιού σου και φόρεσε ψηλά τακούνια ώστε να δώσεις ύψος στα πόδια σου.

Read More

And More