Kάνει κρύο! Τι πρέπει να φορέσεις ώστε να μην χάσεις λεπτό το στιλ σου…

O καιρός έχει κρυώσει πολύ και πλέον οι επιλογές στο τι θα επιλέξεις να φορέσεις στη μέρα σου ορίζονται από τις καιρικές συνθήκες. Ανοίγεις το πατζούρι και βλέποντας και κάνοντας… “Το θέμα είναι πως στα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως το πολύ κρύο ή η πολύ ζέστη κάθε ίχνος κομψότητας εξαφανίζεται” σκέφτεσαι . Στη πρώτη ζεστή περίπτωση επειδή ό, τι κι αν φορέσεις ο ιδρώτας δεν θα σε αφήσει να το χαρείς και στην δεύτερη επειδή το κουκούλωμα κάτω από τα χοντρά ρούχα και μπουφάν εξαφανίζουν ό, τι πιο θηλυκό, την σιλουέτα σου.

Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι για το στιλ σου ούτε και να αγχώνεσαι κάθε φορά που βγαίνεις έξω για το αν θα γυρίσεις στο σπίτι με κρυοπαγήματα ή όχι, αφού η μόδα επιβάλει πολλά μοδάτα πανωφόρια φέτος που και θα σε ζεστάνουν αλλά και θα σε βοηθήσουν να μην ντυθείς σαν κρεμμύδι από κάτω. Ένα χοντρό και πολύ ζεστό πανωφόρι σου εξασφαλίζει το στιλ στο ντύσιμό σου αφού ακόμα και με ένα λεπτό ρούχο από μέσα όπως φόρεμα, το κρύο δεν καταφέρνει να σε ακουμπήσει. Οπότε επένδυσε στην αγορά ενός καλού μπουφάν. Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε σου στιγμή.

Με πολύ μεγάλη διαφορά μετά από εμπειρία δοκιμών το πιο ζεστό πανωφόρι πρέπει να σου πω πως είναι η γούνα. Η γούνα και τα πανωφόρια με πολύ καλή ενίσχυση από μέσα είναι σαν αλεξίσφαιρα στο κρύο. Περπατάς κι όταν όλοι οι υπόλοιποι με τα παλτό τους κρυώνουν σε επίπεδο να χτυπούν τα δόντια εσύ απλά απολαμβάνεις τη βόλτα σου…

La redoute 81.50 ευρώ
Φυσικά μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα μοντγκόμερι και τα παλτό που είναι εξαιρετικές επιλογές για την καθημερινότητά σου αρκεί η ποιότητά τους να είναι τέτοια που να σε ζεσταίνει. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος ύπαρξής τους.

Franklin Marshall 189.00 ευρώ
Τα χοντρά φουσκωτά μπουφάν είναι στην επικαιρότητα και πάλι και δεν θα σε αφήσουν να κρυώσεις. Ενώ η κάπα σου να θυμάσαι πως δεν θα σε ζεστάνει όπως θα έπρεπε αφού επιτρέπει τον κρύο αέρα να μπαίνει από κάτω.


Laredoute 152.00 ευρώ
Να θυμάσαι πως από τα δύο πιο ακατάλληλα πανωφόρια για το κρύο είναι τα δερμάτινα jacket και οι καμπαρντίνες. Αν τα επιλέξεις φρόντισε να φορέσεις από μέσα κάποια ζεστή ζακέτα ώστε να επιβιώσεις στο κρύο.

Φυσικά μέσα στο κρύο και στην λαχτάρα σου να μην κρυώσεις πολλές φορές καταφεύγεις στα χοντρά πουλόβερ και
στις ζακέτες.

Μango 59.95 ευρώ
Πολύ σωστές επιλογές στο κρύο και τις προτείνω ανεπιφύλαχτα αλλά επέλεξε κομμάτια στιλάτα όπως οι oversized (σε μεγαλύτερο μέγεθος) ζακέτες και πουλόβερ ζιβάγκο.

Pull & Bear 15.99 ευρώ
Μπορείς πολύ μοδάτα να συνδυάσεις το χοντρό ζιβάγκο πουλόβερ σου με μία δερμάτινη φούστα και με μάλλινο καλσόν κι αμέσως το στιλ σου δεν παραπέμπει σε καμουφλαζ αντιμετώπισης του κρύου. Επίσης μία πολύ κομψή πρόταση είναι και οι ζιπ κιλότ αλλά και οι μάλλινες φούστες που και στιλ θα σου δώσουν και δεν θα σε αφήσουν εκτεθιμένη στο κρύο. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τα ζεστά υφασμάτινα παντελόνια. Απόφυγε τα τζιν αφού δεν αποτελούν μία ζεστή επιλογή.

Fulla Sugah 27.50 ευρώ
Το σορτσάκι σε έντονη απόχρωση όπως η κίτρινη μπορείς να το συνδυάσεις με καφέ καλσόν, μποτάκια σε στιλ ιππασίας, ζιβάγκο κι ένα χοντρό τύπου military μπουφάν.

Η&M 27.95 ευρώ
Αν επιλέξεις το κόκκινο χρώμα, το καλσόν σου μπορεί να είναι μαύρο ή ακόμη και γκρι.

Βlanco 29.99
Το υφασμάτινο παντελόνι αμέσως δίνει την αίσθηση ενός όχι και τόσο casual ντυσίματος οπότε το να το συνδυάσεις με ένα ζεστό πουλόβερ και μποτάκια θα σου δώσει πολύ στιλ και δεν θα σε αφήσει να κρυώσεις.


Franklin Marshall 145.00 ευρώ
Το παντελόνι σε απόχρωση του μπεζ μπορείς να το φορέσεις με κάλτσες γκρι και ψηλά παπούτσια και μία oversized ζακέτα. Verry stylish!

Τα αξεσουάρ της εποχής είναι γνωστά: γάντια, κασκόλ και σκουφάκια…

Επέλεξε χοντρά μονόχρωμα κασκόλ που θα μπορείς αν χρειαστεί, να τυλιχτείς εκεί που θα είσαι. Στα γάντια οι επιλογές είναι περισσότερες αφού μπορείς να επιλέξεις από πολλά διαφορετικά στιλ. Τα δερμάτινα γάντια με πολύ παχιά ενίσχυση σίγουρα είναι μια πολύ chic επιλογή ενώ μοδάτα είναι κι αυτά με γούνινο καρπό. Φυσικά κι ένα μονόχρωμο ζευγάρι γάντια θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη. Να θυμάσαι ένα μικρό tip αν με λαχτάρα δεις χιόνι και τρέξεις να κάνεις την πρώτη σου χιονόμπαλα: τα γάντια που δεν θα αφήσουν με τίποτα το νερό να περάσει στα χέρια σου είναι -εκτός των υφασμάτινων ειδικά διαμορφωμένων για αυτές τις συνθήκες, τα δερμάτινα.

Fullah Sugah 9.90 ευρώ
Τα κασκόλ σε έντονα χρώματα είναι ωραία για να σου διατηρούν το λαιμό και το στήθος σου ζεστά. Δύο σημεία που αν τα “φυλάξεις” σωστά θα γλιτώσεις πολλά κρυολογήματα.

Μango 19.94 ευρώ
Τα μάλλινα γάντια σε έντονο χρώμα είναι πολύ fun όταν στο υπόλοιπο στιλ σου διατηρείς μια μονοχρωμία.


Calzedonia 19.00 ευρώ
Η ύφανση των κολάν για τον Χειμώνα πρέπει να είναι πιο χοντρή ώστε να σε προφυλάσσει και να σε κρατάει ζεστή.

Happy Socks 7.50 ευρώ
Οι μαύρες κάλτσες είναι απαραίτητες την εποχή αυτή. Αν θέλεις να διατηρήσεις την παιδικότητά σου επέλεξε κάλτσες με χρώματα στο ύψος της πατούσας.

Θα σου δώσω κι ένα ακόμη εμπειρικό tip: Αν πας σε κάποιο ορεινό μέρος και δεν αντέχεις το κρύο επέλεξε οι κάλτσες σου να μην είναι βαμβακερές και λεπτές αλλά αυτές που φοράς στο γυμναστήριο. Ενώ αν θέλεις να φορέσεις και καλσόν, φόρεσε μέσα από το καλσόν σου κάλτσες αφού το νάιλον μετά από λίγη ώρα παγώνει τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Σε αυτό που πρέπει να δώσεις έμφαση είναι τα παπούτσια αφού είναι κάτι με μεγάλη δύναμη ενάντια στο κρύο! Παπούτσια που επιτρέπουν στο πόδι να βραχεί και να εκτεθεί στις καιρικές συνθήκες να θυμάσαι πως όσο καλά κι αν έχεις ντυθεί δεν θα σε βοηθήσουν . Φέτος τα μποτάκια σε στιλ ιππασίας με γούνινη ενίσχυση είναι της μόδας όπως άλλωστε και οι γαλότσες που από μέσα μπορείς να φορέσεις να τις χοντρές σου κάλτσες.


Τοi Moi 89.00
Τα μποτάκια με γούνινη ενίσχυση και ξύλινο πάτο είναι καλά για βόλτες μέσα στην πόλη. Συνδύασέ τα με παντελόνι και μεγάλη ζακέτα.


Η&Μ 19.99
Τα μποτάκια αυτά μπορείς να τα φορέσεις και σε κάποια εκδρομή αφού το τακούνι τους δεν θα σε δυσκολέψει.

Fullah Sugah 44.90
Ιδανικές ίσιες μπότες που και ζεστό το πόδι σου θα κρατήσουν και απόλυτη κομψή θα σε κάνουν να φαίνεσαι.

Το editorial επιμελήθηκε η Σοφία Σούζα.

Read More

And More