O Vassilis Zoulias μιλάει στο Tlife!

“Women in Mykonos through the decades” ονομάζεται η Resort Spring/Summer 2016 συλλογή του μοναδικού Βασίλη Ζούλια. Ο αγαπημένος του καλοκαιρινός προορισμός, η Μύκονος, αποτελεί την βασική πηγή έμπνευσής του και παντρεύει με μοναδικό τρόπο τις στυλιστικές επιλογές των γυναικών από τα glamorous ’30 μέχρι και τα κοσμοπολίτικα ’90 μετατρέποντάς τα, όπως πάντα, σε διαχρονικές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας.

Λίγο πριν παρουσιάσει λοιπόν τη νέα συλλογή του στο 18ο Athens Xclusive Designers Week o αγαπημένος σχεδιαστής, μιλάει στο Tlife!

/

Ποια είναι η φιλοσοφία του Βασίλη Ζούλια; Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο αγαπημένο χρόνια τώρα;
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πιστεύω πως αυτό που με κάνει αναγνωρίσιμο ως σχεδιαστή είναι, σίγουρα, η πίστη μου στη διαχρονικότητα του Στυλ, την οποία στηρίζω και υπηρετώ μέσα από τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φέρουν την υπογραφή μου.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης για τον Βασίλη Ζούλια;
Οι μούσες μου. Γυναίκες με προσωπικότητα που, χωρίς αυτές, τα ρούχα δεν θα είχαν καμία σημασία.

Τα σχέδιά σας δεν έχουν να κάνουν με τις εφήμερες τάσεις. Πόσο εύκολο είναι για ένα ρούχο να είναι φρέσκο, αλλά και χωρίς ημερομηνία λήξης;
Αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα για μένα, όπως και για κάθε δημιουργό: να παραμένει αναγνωρίσιμος, χωρίς να επαναλαμβάνεται. Ελπίζω πως το κερδίζω κάθε φορά, ελπίζω να το κέρδισα και τώρα – στη resort συλλογή για το ερχόμενο καλοκαίρι, την οποία θα παρουσιάσω στο πλαίσιο της 18ης Athens Xclusive Designers Week.

Για εσάς τι είναι πιο σημαντικό: η μόδα ή το προσωπικό στιλ;
Υπάρχουν κάποιες γυναίκες με τόσο ισχυρό προσωπικό στυλ, που μπορούν να κάνουν ελκυστικό στα μάτια μου ακόμη και ένα look που γενικά δεν με ενθουσιάζει. Η φίλη μου η Calliope, για παράδειγμα, με το boho look της κάνει ακριβώς αυτό. Από την άλλη, για μια γυναίκα που ακόμη διαμορφώνει το προσωπικό της στυλ, η διαχρονική μόδα -των fifties, των sixties- μπορεί να γίνει μια αξιόπιστη αφετηρία.

Τι θα δούμε στο runway της 18ης AXDW; Σε ποια υφάσματα εκφραστήκατε για τη νέα σεζόν και σε ποια χρωματική παλέτα;
Ετοίμασα μια resort συλλογή με πολύ καλοκαίρι, με πολύ ελληνικό καλοκαίρι. Αυτή τη φορά όσοι βρεθούν στην παρουσίασή της δεν θα ταξιδέψουν μόνο στον χρόνο, αλλά και στον χώρο: στη Μύκονο, από τα thirties μέχρι και τα eighties. Ειδικά από το επόμενο καλοκαίρι, η Μύκονος θα πάψει να είναι μόνο ένας προορισμός-ορόσημο για τις διακοπές μου εδώ και χρόνια, αλλά και το σκηνικό για ένα νέο retail space Vassilis Zoulias. Περισσότερα, στο runway.

/

Πόσο καιρό συνήθως σας παίρνει να κατασκευάσετε ένα ρούχο;
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Η ιδιαιτερότητα ενός υφάσματος, το ταξίδι πάνω στις γραμμές ενός σχεδίου, ή ένας συνδυασμός υλικών που μπορεί να μου αποκαλυφθεί σχεδόν τυχαία… Όλα παίζουν τον ρόλο τους.

Τι πιστεύετε πως κάνει ένα ρούχο ξεχωριστό;
Και πάλι, η γυναίκα που θα το φορέσει.

Ποια τρία κομμάτια πιστεύετε ότι πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στην ντουλάπα της και τι πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσει για το φετινό χειμώνα;
Ένα κοκτέιλ φόρεμα στο αγαπημένο της χρώμα, ένα ζευγάρι κλασικές μυτερές γόβες, ένα καλοραμμένο πανωφόρι – σακάκι ή παλτό, ό,τι τη βολεύει περισσότερο. Φέτος τον χειμώνα, θα της πρότεινα ένα windowpane καρό φόρεμα. Είναι απίστευτα trendy, αλλά σίγουρα θα το φορέσει για πολλές σεζόν ακόμη.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στις σημερινές γυναίκες;
Να προσέχουν όταν διαλέγουν τα style icons τους, αποφεύγοντας τις εύκολες και προφανείς επιλογές που οδηγούν στην ομοιομορφία. Και πάντα, να ντύνονται σύμφωνα με την ηλικία τους.

Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στη μόδα περασμένων δεκαετιών; Και ποια γοητεία βρίσκεται στη δεκαετία που διανύουμε τώρα;
Με γοητεύει το γεγονός πως ακόμη μπορούμε να μιλάμε για αυτές και να εμπνεόμαστε από αυτές χωρίς να φαινόμαστε irrelevant. Στη δεκαετία που βρισκόμαστε τώρα με γοητεύει περισσότερο η ελευθερία στο styling, που μπορεί να δώσει σε μια γυναίκα με αισθητική το όπλο να συνθέσει ένα εντελώς δικό της, προσωπικό στυλ.

Τι είχε η μόδα κάποτε που δεν έχει τώρα;
Καλούς τρόπους.

Read More

And More