SOMF: Η Mariaflora Lehec μιλάει στο Tlife!

Λίγες ημέρες πριν παρουσιάσει τη νέα της συλλογή στο Athens Xclusive Designers Week για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016, η ταλαντούχα σχεδιάστρια Μariaflora Lehec απάντησε σε ένα ερωτηματολόγιο γεμάτο μόδα, μόνο στο TLIFE! Μετακινήσου προς τα κάτω για να δεις κι εσύ όλα όσα είπαμε!

Σε έχουμε ξεχωρίσει για τα signature prints σου και τα laser cuts. Τι θα μας παρουσιάσεις στη 18η AXDW; Aπό πού άντλησες έμπνευση για τη συλλογή αυτής της σεζόν;
Η Καλοκαιρινή συλλογή 2015, αποτελείται απο digital prints, lasercut και κάποιους νέους lace up οδηγούς, που αποκαλύπτουν τον καλοκαιρινό αισθησιασμό. Εμπνέυστηκα τόσο από τα μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνιας, όσο και από το δικό μας Plissken Festival, η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης όμως ήταν και παραμένει το ελληνικό τοπίο των Κυκλάδων. Η συμμετοχή στην 18η Athens Xclusive Designer Week, γίνεται σε συνεργασία με την Stokke, μία από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο του παιδικού καροτσιού και επίπλου, και θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με 3 από τα εμβληματικά καρότσια Xplory , παντρεύοντας την μητρότητα με το στυλ.

Ποιο ήταν το πιο αναπάντεχο πράγμα που σε έχει εμπνεύσει στη δουλειά σου μέχρι στιγμής;
Τα χρωματιστά φορτηγά-νταλίκες της Λεωφόρου Αθηνών. Σε ένα απο τα πάρκινγκ τους, έγινε και η φωτογράφηση της Καλοκαιρινής συλλογής, απο τον Bill Georgoussis.

Ποια είναι η καλύτερη επαγγελματική συμβουλή που έχεις πάρει ποτέ;
Just get on with it απο τον προαναφερθέντα.

Από όλα τα κομμάτια που έχεις κατασκευάσει, έχεις ξεχωρίσει ένα ως πιο αγαπημένο;
Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι ένα μαύρο αμάνικο πουκάμισο με διάτρητες λεπτομέρειες lasercut και τούλι, εμπνευσμένο από country western πουκάμισα.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου σχεδιαστές;
To πρώην μου αφεντικό ο Christopher Kane, ο Hedi Slimane στα Saint Laurent και η Miuccia Prada.

Οι Ελληνίδες έχουν εξελιχθεί στυλιστικά κατά τη γνώμη σου; Υπάρχει κάτι που βλέπεις συχνά και σε ενοχλεί;
Οι ελληνίδες ήταν πάντα στυλάτες κατά τη γνώμη μου, λόγω του μεσογειακού τους ταμπεραμέντου. Κάποτε είχα πετύχει μια συζήτηση ανάμεσα σε μια έφηβη αγγλιδούλα και την μαμά της στο μετρό, που έλεγαν πόσο όμορφες και sexy έβρισκαν τις Eλληνίδες με τους χρυσούς τους κρίκους και τα κολλητά φορέματα, τα ψηλά τακούνια και τα μαλλιά κομμωτηρίου και θυμήθηκα την νονά μου και τους διαμαντένιους της κρίκους και την μαμά μου και τις ατελείωτες ραπτικές του Burda. Μεγάλωσα περιστοιχισμένη απο γυναίκες που πρόσεχαν τα μαλλιά τους και προετοίμαζαν ρούχα για γάμους και βαφτίσια, μήνες πριν. Αυτό είναι για μένα το στυλ. Η αγάπη για το ρούχο και η έκφραση μέσω της προσωπικής γκαρνταρόμπας, δεν έχει καμία σχέση με την βιομηχανία της μόδας, τα trends του instagram και τις τάσεις του September issue. Είναι κάτι τόσο υπέροχα προσωπικό και απενεχοποιήμενο. Πιστεύω οτι υπάρχουν πολλές τέτοιες γυναίκες στην Ελλάδα, τις βλέπω να τρέχουν για δουλεία με τα οχτάποντα και θέλω να τις κάνω αγκαλίτσα.

Ποια στιλιστική συμβουλή θα έδινες στα κορίτσια του σήμερα;

Τόλμησε να αφήσεις την γκαρνταρόμπα σου να σου φτιάξει την ημέρα! Όταν βρεις τα ρούχα που πραγματικά πάνε σε εσένα, θα αλλάξουν πολλά στην ψυχολογία σου και ξέρεις τι; Σου αξίζει! Look good -feel good!

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι δημιουργική και να μεγαλώσω την εταιρία μου, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Τα άμεσα μου σχέδια- και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό- είναι να τελειοποιήσω το ηλεκτρονικό κατάστημα των ΣΟΜΦ και να μεγαλώσω την παρέα των Somfettes.

Που μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σου;

www.somf.gr

Read More

And More