Elisabeth Taylor: The Sparkling Fashion Icon

“Τα μεγάλα κορίτσια χρειάζονται μεγάλα διαμάντια.”

Η φιλοσοφία της για τη ζωή μπορεί να συνοψιστεί σε αυτές τις λίγες λέξεις! Η ανάγκη της για λάμψη αντικατόπτριζε την ανάγκη της για ζωή! Η Elisabeth Taylor ήταν η πλέον λαμπερή γυναίκα της εποχής της και αποτέλεσε ένα δυναμικό fashion icon για πολλές δεκαετίες! Από το 1930 και μέχρι σήμερα απότελεσε παράδειγμα όχι μόνο στο στιλ αλλά και στη ζωή καταφέροντας να “πληγώσει” την πουριτανή κοινωνία της Αμερικής και να παραμένει η πιο αγαπητή ηθοποιός του κοινού. Μέσα της έκρυβε ένα δυναμικό προβολέα που έλαμπε μέσα από τη μεγάλη οθόνη, τα τεράστια διαμάντια της, τους 8 γάμους, τα 4 παιδιά, τα 10 εγγόνια και τα 4 δισέγγονά της.

H λάμψη και το στιλ της συχνά επισκιάζουν τις επιτυχίες στη ζωή της όπως για παράδειγμα το ότι μέσα στις 6 δεκαετίες καριέρας έλαβε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε 3. Η εικόνα της ήταν πάντα πολύ σημαντική! Όχι μόνο για εκείνη αλλά και για κάθε περιοδικό ή εφημερίδα που την φιλοξενούσε στο εξώφυλλο! H εικόνα της πουλούσε, και πουλούσε πολύ και γρήγορα!

Ένα από τα αγαπημένα της χόμπι ήταν να πειραματίζεται με την εικόνα και το στιλ της με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες φωτογραφίες και να είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι πίσω από όλες αυτές τις εικόνες κρύβεται ο ίδιος άνθρωπος!

Ο αγαπημένος της σχεδιαστής ήταν ο Marc Bohan του οίκου Christian Dior στον οποίο παρέμεινε πιστή για 4 δεκαετίες! Ίσως η πιο μακροχρόνια σχέση της ζωής της και σίγουρα η σχέση με τη μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με κάθε γάμο της! Με το πέρασμα των χρόνων είχε αποκτήσει εκατοντάδες δημιουργίες υψηλής ραπτικής από τον οίκο Dior, δημιουργίες που αξιοποιούσε όχι μόνο για το κόκκινο χαλί αλλά και στην προσωπική της ζωή! Μάλιστα λέγεται ότι κάθε φορά που αγόραζε ένα φόρεμα περίμενε ένα συνοδευτικό δώρο όπως μια ζώνη, ένα μαντήλι ή ένα καπέλο!

Η Taylor ήταν η πρώτη αληθινή diva του Holywood! To 1963 και μετά από μια μεγάλη σειρά από δικαστικές μάχες με την εταιρία παραγωγής της η Elizabeth πήρε τον πλήρη νομικό έλεγχο της “εικόνας” της! Κάθε κοστούμι, φόρεμα, χτένισμα, μακιγιάζ έπρεπε πρώτα να πάρει την ενυπόγραφη άδειά της πριν γίνει πραγματικότητα! Ήταν η πρώτη ηθοποιός που εξασφάλιζε αυτό το δικαίωμα!

Το μεγαλύτερο πάθος της ζωής της ήταν τα κοσμήματα! Τα διαμάντια είναι η πιο πιστή σχέση της! “Λατρεύω να φοράω διαμάντια! Δεν μπορείς ποτέ να είσαι ιδιοκτήτης της λάμψης. Μπορείς μόνο να τη θαυμάσεις!”

H σχέση της με τα διαμάντια ήταν σχεδόν ερωτική! “Δεν πιστέυω ότι μου ανήκουν. Είμαι ο φύλακάς τους σε αυτή τη ζωή, να τα ευχαριστηθώ, να τους παρέχω την καλύτερη δυνατή φροντίδα και να τα αγαπώ.” Μάλιστα είχε γράψει ένα βιβλίο με τον τίτλο “Elizabeth Taylor: My Love Affair with Jewelry” για να δώσει όπως έλεγε η ίδια σε όλο τον κόσμο τη χαρά που έδωσαν και σε εκείνη και να μοιραστεί τη λάμψη τους!

Η συλλογή της με διαμάντια είναι πραγματικά αμύθητη! Περιλαμβάνει το δαχτυλίδι 33 καρατίων Krupp Diamond, το μαργαριτάρι La Peregrina (δώρο του Αγίου Βαλεντίνου από τον Richard Burton), μια διαμαντένια τιάρα αντίκα (δώρο του Mike Todd), ένα κολιέ με κίτρινο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς (δώρο του Richard Burton), τη διαμαντένια καρφίτσα της Δούκισας του Windsor, ένα δαχτυλίδι 29 καρατίων (δώρο επίσης από τον Mike Todd), και φυσικά το διαμάντι που έχει πάρει το όνομα Taylor-Burton, έχει σψήμα αχλαδιού και έχει βάρος 69 καρατίων, το οποίο μάλιστα πούλησε για την ανέγερση νοσοκομείου.

Το 1993 μάλιστα προχώρησε η ίδια στο σχεδιασμό της δικής της σειράς διαμαντιών! Για εκείνη ήταν φυσικό να μπει στην αγορά του κοσμήματος αφού πέρασε ολόκληρη τη ζωή της συλλέγοντας διαμάντια (και τους άντρες που της τα χάριζαν). Συνεργάστηκε με την εταιρία Avon και δημιούργησε τη δική της συλλογή.

Once a style icon… Always a style icon!

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας της και τα σοβαρά προβλήματα υγείας, η εικόνα της ήταν πάντα ένα σημαντικό ζήτημα για εκείνη! Κάθε εμφάνιση της ήταν περιποιημένη, άψογα στιλιζαρισμένη, επιβλητική και φυσικά χωρίς να λείπουν τα κοσμήματα.

Αποχαιρετώντας την Elisabeth Taylor o Elton John είπε “Χάσαμε ένα γίγαντα του Holywood, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το ότι χάσαμε ένα απίστευτο άνθρωπο.”

Read More

And More