Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.05.2011 | 19:13

‘ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ’ Ρούχα από χαρτί από την Atopos

‘ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ’ Ρούχα από χαρτί από την Atopos
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
H ATOPOS Contemporary Visual Culture με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, παρουσίασε σε μια έκθεση με τίτλο ‘ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ’ στην οδό Σαλαμίνοςτα νέα αποκτήματα της σπάνιας συλλογής της από χάρτινα ενδύματα.

Ειδικά για εκείνη την ημέρα, παρουσιάστηκαν  για πρώτη φορά οι δημιουργίες των : Hussein Chalayan, Issey Miyake, Martin Margiela, Travis Hutchinson, Howard Hodgkin και Hormazd Narielwalla καθώς και σπάνια Ιαπωνικά ενδύματα της εποχής Meiji (1868-1912).

Κάθε φορά που ένα νέο χάρτινο φόρεμα μπαίνει στην συλλογή της ATOPOS, μπαίνει αμέσως σε κατάλογο για να αξιολογηθεί και να ερευνηθεί! Στη συνέχεια περνάει από συντηρητή, ο οποίος επιθεωρεί την κατάσταση του. Μόλις αυτή έχει εξακριβωθεί, το κομμάτι συντηρείται και αποκαθίσταται. Τέλος, φωτογραφίζεται και μπαίνει στο δικό κουτί αποθήκευσης. Η συλλογή της ATOPOS αποτελείται από περισσότερα από 400 χάρτινα φορέματα και αποτελεί  τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο! Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει 70 περίπου άλλα χάρτινα ενδυμάτα που έχουν ανακαλύφθει κατά τη διάρκεια της έρευνάς , όπως τα ιαπωνικά κιμονό του 170υ αιώνα, τελετουργικά ρούχα για τους νεκρούς, καπέλα, τσάντες, εσώρουχα, ακόμη και ένα μπικίνι! Δ

Εάν θέλεις μπορείς να υιοθετήσεις ένα χάρτινο φόρεμα από τη συλλογή της ATOPOS, βοηθώντας στο να συνεχιστεί το πρόγραμμα αποκατάστασης. Αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις ένα χάρτινο φόρεμα από τη συλλογή της ATOPOS, το όνομά σου θα είναι πάντα συνδεδεμένο με αυτό και θα εμφανίζεται μετά τον τίτλο του όταν και όπου γίνεται αναφοράή όταν εκτίθεται σε κάποια έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο atopos.gr
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10