H Carine Roitfeld θα βγάλει δικό της περιοδικό

Η Carine Roitfeld, η απόλυτα δημοφιλής πρώην editor in chief της Paris Vogue σε συνέντευξη που έδωσε στο Dazed Digital δήλωσε πως η επόμενη επαγγελματική της κίνηση θα είναι να δημιουργήσει το δικό της περιοδικό. Ένα περιοδικό που δεν θα δημοσιεύεται μηνιαία αλλά με απόσταση μεγάλων χρονικών διαστημάτων δημιουργώντας μία πιο συλλεκτική διάθεση. Όπως λέει η ίδια θέλει να δημιουργήσει κάτι κομψό, συλλεκτικό και προφανός chic!

Το περιοδικό, όπως είπε η ίδια, δεν θα είναι στα γαλλικά αλλά στα αγγλικά ” Δεν βρίσκω τον λόγο να δημιουργήσω ένα περιοδικό με περιορισμό την γλώσσα. Θέλω κάτι με διεθνή εμβέλεια”.

Εάν δεν σου είναι οικεία η Carine θέλω να σου εκμυστηρευτώ πως είναι η αιτία που η γαλλική Vogue αναβαθμίστηκε στο απόλυτο έντυπο. Όταν την ανέλαβε, οι φωτογράφοι δεν δεχόντουσαν να δουλέψουν για το συγκεκριμένο τεύχος και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ήταν μεγάλες. Τα κατάφερε όμως, δίνοντας ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένα τέτοιο περιοδικό, δυνατή εθνική ταυτότητα. Η Carine παραιτήθηκε την άνοιξη που μας πέρασε με σκοπό να κάνει δικά της πράγματα στον χώρο της μόδας και των περιοδικών.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για εκείνη σου προτείνω να δεις το video ντοκυμαντέρ που έκανε το CNN για εκείνη όσο ήταν editor in chief.

Read More

And More