H Celia D στο TLIFE… λίγο πριν παρουσιάσει τη νέα της συλλογή στην AXDW!

Η Celia D είναι μια σχεδιάστρια μόδας που τα ρούχα της αναμφισβήτητα έχουν χαρακτήρα. Είναι ρούχα που αν τα παρατηρήσεις αναγνωρίζεις αμέσως πως είναι δικά της -στοιχείο πολύ σημαντικό για κάθε δημιουργό- το να μπορείς να ταυτίζεις την εικόνα του ρούχου με τον σχεδιαστή!

Όλες της οι δημιουργίες σου βγάζουν ένα έντονο συναίσθημα νοσταλγίας και ρομαντισμού με επικρατέστερα υλικά το τούλι, το μετάξι, τη δαντέλα και το σατέν.

Στοιχεία που σου τα αποπνέει και η ίδια η Celia με την μποέμ -απόλυτα κομψή φιγούρα της και σε κάνουν να την βρισκείς, ακόμα κι αν δεν την ξέρεις, ενδιαφέρουσα. Η Celia είναι αναμφισβήτητα μία απο τις πιο σημαντικές εγχώριες σχεδιάστριες μόδας που αξίζει να παρακολουθείς την πορεία και τη δουλειά της. Φυσικά η σχεδιάστρια δεν θα λείπει από την Designers Xclusive Deigners Week και το TLIFE δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευθεί της στιγμή και να μάθει όλα όσα ετοιμάζει η σχεδιάστρια για την συμμετοχή της αλλά και το μέλλον.

Τι παρουσιάζεις στην 10η ΑΧDW;
Η αρχική μου ιδέα πηγάζει από την αδυναμία που έχω στην ινδιάνικη φυλή και τα ινδιάνικα σύμβολα. Συνδυάζοντας λοιπόν στοιχεία από διάφορες φυλές, η συλλογή μου έχει τον τίτλο Indian-Gypsy και από κει και πέρα δημιούργησα ρούχα με πλεκτά υφάσματα και μεταξωτά υφάσματα, βαμβακερές τρέσες αλλά και δαντέλα, δίνοντας έτσι ένα ρομαντικό, θυληκό αλλά και έθνικ αποτέλεσμα.

Πιστεύεις πως η Ελλάδα δίνει ευκαιρίες σε νέους Έλληνες σχεδιαστές;
Δυστυχώς δεν πιστεύω πως ένας Έλληνας σχεδιαστής μπορεί να αναδειχτεί τόσο στη χώρα μας όσο θα μπορέσει στο εξωτερικό. Βέβαια εκεί ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος παρ’ όλα αυτά θα συμβούλευα τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο της μόδας αν τους δωθεί η ευκαιρία και εφ’ όσον μπορούν να δοκιμάσουνε να λάβουν μέρος σε κάποια έκθεση του εξωτερικού και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Πιστεύεις πως είναι μία καλή αφορμή το ΑXDW για να αναδειχθούν νέα ταλέντα;
Ναι πιστεύω πως είναι καλό να υπάρχει αυτό σαν θεσμός και μέσω αυτού να αναδειχτούν νέα ταλέντα στο χώρο της μόδας. Το AXDW βοηθάει τους σχεδιαστές στο να προβάλλουν τη δουλειά τους και τις νέες προτάσεις.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί μία έντονη αποστροφή από την logo–mania που είχαν οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια. Πιστεύεις πως αυτή η νέα τάση θα φέρει μεγαλύτερη κινητικότητα στους εγχώριους σχεδιαστές μόδας;
Καιρός ήτανε να ξεκολήσουν οι Ελληνίδες από αυτή την τάση που είχανε να φοράνε ρούχα με το logo να φαίνεται πιστεύοντας πως αυτό που φοράνε έχει μαγαλύτερη αξία. Καλό είναι να κοιτάνε πρώτα την ποιότητα ασχέτως μάρκας και ύστερα αν το ρούχο τους κολακεύει.


Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου ως δημιουργό;
Bohemian.

Tι είναι αυτό από το οποίο παίρνεις έμπνευση για τις δημιουργίες σου;
Δεν είναι ποτέ το ίδιο. Μπορεί να είναι από ένα ταξίδι μέχρι κάποια κατάσταση στην οποία βρίσκομαι, κάποια ταινία.
Εμπνέομαι πολύ από τη φύση και τα χρώματά της, από τραγούδια… κι άλλα… κι άλλα….!!!

Ποια είναι η ιδανική γυναίκα για σένα;
Αυτή που αγαπάει τον εαυτό της, που τον φροντίζει, που είναι αισιόδοξη, δυναμική, αυθόρμητη, με χιούμορ, θυληκή, ειλικρινής!

Πιστεύεις πως οι Ελληνίδες είναι «ανοιχτές» σε νέες προτάσεις και στιλ;
Όχι ιδιαίτερα..! Προσπαθούν τελευταία βέβαια αλλά δυστυχώς όχι με πολύ επιτυχημένο τρόπο.

Πως θα ήθελες να νιώθει η γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες σου;
Θέλω πάντα να νιώθει άνετα και ωραία.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή στuλιστικά λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες;
Που φοράνε ρούχα που δεν αναδεικνύουν το σώμα τους μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας.

Για να θεωρηθεί μία γυναίκα καλοντυμένη πιστεύεις πως πρέπει να ακολουθεί
πιστά τις τάσεις της μόδας;

Όχι απαραίτητα.

Tι πρέπει να φοράει μια γυναίκα για να θεωρηθεί sexy;
Δεν έχει σημασία το τι θα φοράει αρκεί η ίδια να νιώθει σέξι και αυτό θα βγει και προς τα έξω.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Δεν προγραμματίζω ποτέ το μέλλον. Ζω για την κάθε μέρα!

Εάν κάποια θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου είτε για να δει είτε για να αποκτήσει κάποια από τις δημιουργίες σου που μπορεί να σε βρει;
Εθνικής Αντιστάσεως 101 στο Νεο Ψυχικό κατόπιν ραντεβού, μόνο. Το τηλέφωνο είναι 210 6755697.

Read More

And More