Ioannis Giamouridis: Τα hot παπούτσια που λατρεύουν οι celebrities…

Ο Ιoannis Giamouridis είναι ένας άνθρωπος που αγαπά να εξελίσσει τη μόδα και να προσφέρει μικρά έργα τέχνης στα πόδια των γυναικών! Μετά από τις σπουδές του στο Μιλάνο επέστρεψε στην πόλη του τη Δράμα, γιατί όπως μας λέει είναι τοπικιστής, εκεί δημιούργησε τη σειρά Dress2Impress και γρήγορα έκανε αίσθηση γύρω από το όνομά του!

Έχεις ζήσει κάποια χρόνια στο Μιλάνο και στη συνέχεια επέστρεψες στη Δράμα! Πως βοηθάει και πως εμποδίζει η ελληνική επαρχία την επαγγελματική πορεία σου;
Οι ρυθμοί είναι χαλαροί, δεν υπάρχει το στρες ούτε όλα τα προβλήματα που βιώνουνε καθημερινά οι άνθρωποι στην Αθήνα. Προτιμώ να έρχομαι τακτικά στην πρωτεύουσα παρά να μένω μόνιμα. Εξάλλου με το internet μπορείς να είσαι παντού, να έχεις συνεργάτες και πελάτες σε όλον τον κόσμο, κάτι που το εφαρμόζω όλο και περισσότερο πλέον στην δουλειά μου. Αποδεικνύεται καθημερινά με το έργο μου και τη δουλειά μου πως μπορείς να ζεις και να εδρεύεις στην επαρχία και πάλι η δουλειά σου να είναι αξιοζήλευτη.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που συντέλεσαν στην επιστροφή σου στη Δράμα;
Είμαι τοπικιστής και θέλω να αναδείξω την πόλη μου τη Δράμα γιατί, δυστυχώς, έχει παραμεληθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.

Θα σκεφτόσουν ποτέ να μετακομίσεις στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη;

Αν μετακόμιζα θα πήγαινα στην NYC ή πίσω στο Μιλάνο όπου σπούδασα και έζησα 12 χρόνια.

Ποιες Ελληνίδες εκτιμάς για το στιλ τους; Ποια θα ήθελες να φορέσει κάποιο κομμάτι σου;
Υπάρχουν πολλές Ελληνίδες που θαυμάζω το στιλ τους και ειλικρινά μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι δεν έχουν να ζηλέψουν πλέον τίποτα από μια Μιλανέζα. Από παλιά όνειρό μου είναι να δω την Μάρα Δεσύπρη να φοράει τα ψηλοτάκουνά μου και να φωτογραφίζεται με αυτά.


Έχεις μια στενή σχέση με την Αλεξάνδρα Κατσαίτη που δίνει συχνά παπούτσια σου σε επώνυμες Ελληνίδες όπως η Δέσποινα Βανδή και η Τάμτα! Πως γνωριστήκατε και πως γίνεται ο δειγματισμός των παπουτσιών σου από τη Δράμα στην Αθήνα;
Η Αλεξάνδρα είναι μοναδική στον τομέα της (Image Maker, Wardrobe & Celebrity Stylist, Creative & Fashion Director-Stylist) και επειδή μου αρέσει να συνεργάζομαι πάντοτε με τους καλύτερους στη δουλειά μου είναι μεγάλη τιμή για μένα που επέλεξε τις δημιουργίες μου και μου έδωσε τη δυνατότητα να δείξω τη δουλειά μου. Είναι αξιέπαινη γιατί ψάχνει διαρκώς για νέους ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές και τους αναδεικνύει. Μέσω του internet κάνουμε τους δειγματισμούς και η συνεργασία μας είναι άψογη.

Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φετινή συλλογή;
Αρκετή τόλμη! Είναι μια συλλογή με πολλά έντονα χρώματα. Είναι καιρός να παίξουμε λίγο με τη μόδα. Είναι δύσκολες οι μέρες που διανύουμε και πρέπει η μόδα να είναι ένας τρόπος να ξεφεύγουμε για λίγο από εκείνα που μας σκοτεινιάζουν.
Η έμπνευσή μου έρχεται από τις γεωμετρικές φόρμες και τα χρώματα που βρίσκεις στα πελάγη μας. Το acqua της Μεσογείου είναι ένα από τα αγαπημένα μου χρώματα για το καλοκαίρι. Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι το lime, το new coral, το ροδί, το φούξια, το nude και μια μοναδική απόχρωση του βεραμάν. Έχω χρησιμοποιήσει κυρίως λουστρίνι δέρμα αλλά και μαλακά δέρματα nappa. Η συλλογή μου αποτελείται από peep-toe γόβες και σέξι slingbacks πέδιλα. Θα έλεγα πάντως ότι το πιο δυνατό κομμάτι της συλλογής μου είναι τα ankle boots, τα οποία παρουσίασα σε διάφορες εκδοχές.

Τελευταία έχεις ξεκινήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα σου! Τι ανταπόκριση έχεις από τον κόσμο;
Το πρώτο άνοιγμα της Dress2Impress στις διαδικτυακές αγορές έγινε μέσω του Facebook. Εκεί προβάλλεις τη δουλειά σου εύκολα, γρήγορα και φθηνά.
Το e-shop μoυ έχει μεγάλη ανταπόκριση και είμαι χαρούμενος πλέον που τα DRESS2IMPRESS φιγουράρουν σε όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο.

Εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημα που αλλού μπορεί να βρει κανείς τα σχέδια σου;
Προς το παρόν μονό στο eshop μου και στο κατάστημά μου στη Δράμα. Με τον τρόπο αυτό κρατώ τις τιμές μου χαμηλές αλλά προσελκύω και πολλά άτομα στην πόλη μου. Για χειροποίητο παπούτσι, η τιμή είναι άκρως ανταγωνιστική.

Πιστεύεις ότι τα πολύ ψηλά παπούτσια ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες;
Η αλήθεια είναι ότι λίγες γυναίκες μπορούν να αντισταθούν στα ψηλά τακούνια και λίγοι άνδρες μπορούν να αγνοήσουν το αποτέλεσμα! Οι άνδρες ομολογούν με απόλυτη ειλικρίνεια ότι τα ψηλά τακούνια διεγείρουν τη σεξουαλική τους διάθεση!
Μέχρι και ταινία τα έκανε ο Αλμοδόβαρ: Τacones Lejanos. Τα ψηλά τακούνια δίνουν γοητεία και η γοητεία προσφέρει δύναμη σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Είναι σύμβολο του σεξ, σύμβολο εξουσίας ενώ παράλληλα τονώνουν την αυτοπεποίθηση. Μια γυναίκα μπορεί να φορέσει ένα ζευγάρι Dress2impress και ένα τζιν παντελόνι και να είναι το ίδιο καλοντυμένη όσο αν τα συνδύαζε με μία βραδινή τουαλέτα.

Ποια λάθη κάνουν οι Ελληνίδες στην επιλογή των αξεσουάρ;
Τα αξεσουάρ δίνουν την τελική πινελιά σε κάθε outfit τόσο από χρωματική άποψη όσο και από άποψη λάμψης! Φυσικά απαιτούν προσοχή γιατί η υπερβολή συνάδει με το κιτς.

Πως έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τις εταιρίες που έχουν την έδρα τους στην επαρχία;
Νομίζω η έδρα της εταιρίας δεν παίζει τόσο μεγάλο ρολό όσο άλλοι παράγοντες.
Μπορεί να ακουστεί περίεργο αλλά πιστεύω πως η κρίση που περνάμε είναι ωφέλιμη ως ένα βαθμό. Όλοι μας αναγκαζόμαστε να επικεντρωθούμε στην ουσία της δουλειάς μας, να την εξελίξουμε, να τη διαφοροποιήσουμε, να την κάνουμε πιο ελκυστική και επιθυμητή για τους καταναλωτές. Σε μία εποχή που η μόδα είναι πολυτέλεια η γυναίκα αγοράζει αυτά που κάνουν την καρδιά της να χτυπά πιο δυνατά!

Ποια είναι τα μυστικά για να είναι ένα ψηλοτάκουνο άνετο και καλοζυγισμένο; Πως μπορεί να το καταλάβει μια γυναίκα όταν το δοκιμάσει πρώτη φορά;

Το μυστικό τους κρύβεται στο τρίπτυχο: ντιζάιν, ποιότητα υλικών και υψηλή εξειδίκευση στη χειροποίητη κατασκευή παπουτσιών.
Για να προσαρμόσουν τα τακούνια τέλεια στα παπούτσια, οι τεχνίτες μου στο εργαστήριο τοποθετούν πέντε καρφιά σε ειδική γωνία και απόσταση, σε διάταξη που μοιάζει με ποτήρι για κοκτέιλ μαρτίνι. Ένα ειδικό πιστόλι με συμπιεσμένο αέρα χρησιμοποιείται για να καρφώσουν τα καρφιά στη θέση τους και σαν άγγιγμα τελειώματος, μπαίνει μια βίδα μέσα από τη σόλα και το τακούνι. Οι εσωτερικές σόλες που χρησιμοποιώ για τα ψηλοτάκουνά μου, δημιουργούνται από μια βάση από κυτταρίνη και βαμβακερές ίνες, για να απορροφούν την υγρασία. Έπειτα κολλάμε σε αυτό αρκετά άλλα υλικά για να σχηματίσουν ένα είδος σάντουιτς στην περιοχή κάτω από τα δάχτυλα και την κούρμπα του ποδιού, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μαλακό και εύκαμπτο, ενώ τα παπούτσια να είναι συγχρόνως πολύ ανθεκτικά. Ένα ζευγάρι από ατσαλένιες ράβδους, λεπτές σαν σπαγγέτι, περνάνε από το τακούνι μέχρι τη σόλα του παπουτσιού για να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική του. Η άνεση δεν είναι θέµα ύψους του τακουνιού, αλλά ισορροπίας και σωστού καταµερισµού του βάρους. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία, τα σχήματα και τις αναλογίες.Το παπούτσι πρέπει να ταιριάζει σε κάθε. Δεν είναι απλά ένα αντικείμενο τέχνης.


Σε ποια παπούτσια πρέπει να επενδύσει μια γυναίκα για το καλοκαίρι του 2011;
Nude shoes. Μιλάμε για μια βασική αγορά που αποδεικνύεται χρήσιμη 12 μήνες το χρόνο. Είναι εξίσου απαραίτητα όσο ένα ζευγάρι μαύρες γόβες. Τα ατού τους: ταιριάζουν με τα πάντα και κολακεύουν απίστευτα τα πόδια. Ανάλογα με το στιλ σας, προτιμήστε να αγοράσετε είτε peep-toe γόβες, είτε ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Σκέφτεσαι να επεκτείνεις τις δραστηριότητες σου από παπούτσια και σε άλλα αξεσουάρ ή ρούχα;
Όχι δηλώνω πιστός σε αυτό που κάνω και το όποιο δίνει χαρά σε πολλές γυναίκες αλλά παράλληλα και σε πολλούς άντρες!

Ποια πράγματα εκτιμάς στο στιλ μια γυναίκας;

Η αυθεντικότητα και η μοναδικότητα που αναδεικνύει την προσωπικότητά της.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που θεωρείς ότι κάνουν οι γυναίκες σήμερα;
Ρωτάνε συνέχεια τι είναι φέτος στη μόδα και ντύνονται ανάλογα με τα trends χωρίς να ξέρουν αν τις κολακεύουν ή όχι. Θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στο προσωπικό στιλ και στην προσωπικότητά τους!

Δες εδώ μερικά κομμάτια από τη συλλογή Dress 2 Impress

Read More

And More