Katerina Psoma: Η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων μιλάει στο Tlife!

Η Κατερίνα Ψωμά είναι μια σχεδιάστρια-αναγνωρισμένη πλέον διεθνώς- που αγαπάει να εξερευνεί την κληρονομιά της Ελλάδας. Ό, τι φτιάχνει μοιάζει με έργο τέχνης ενώ την ίδια στιγμή είναι εντελώς φορέσιμο. Έχει την εξαιρετική ικανότητα να συνδυάζει πολύτιμα και ημιπολύτιμα υλικά και να τα μετατρέπει σε μοναδικά fashion pieces και για αυτόν ακριβώς το λόγο πάντα περιμένουμε με ενθουσιασμό κάθε νέα συλλογή της.
Μιλήσαμε λοιπόν μαζί της, μάθαμε λεπτομέρειες και είδαμε τις καινούριες δημιουργίες της για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2015. Μετακινήσου προς τα κάτω για να μάθεις όλα όσα είπαμε και να πάρεις κι εσύ μια γεύση από την καινούρια της collection!

Ποιο ειναι το θέμα της καινούριας συλλογής σου;
A/k 15 Η συλλογή SS15 τιτλοφορείται “Κυκλαδίτικο Λυκόφως”. Εμπνέεται από τον τόπο και τον χρόνο όπου το μελτέμι γίνεται αεράκι και τα ασβεστωμένα σπίτια αποκτούν ένα μωβ χρώμα. Οι τσάντες της συλλογης, φτιάχτηκαν απο υφάσματα που ανακάλυψα στις υπαίθριες αγορές της Αθήνας και είναι εκείνα που χρησιμοποιούνται για μπλούζες σουβενίρ. Μου άρεσε η ιδέα του να πάρω κάτι κορεσμένο και να το δω με μία άλλη ματιά.

Τι υλικά έχεις χρησιμοποιήσει;
Η συλλογή κοσμημάτων περιλαμβάνει γαλάζιο jade, τυρκουάζ και χρυσοπράσιο καθώς επίσης πορτοκαλί και μωβ αχάτη δεμένο με πολύτιμο αμέθυστο. Επίσης, αναφέρομαι ξανά στα “Evil Eyes”, δημιουργώντας πολύχρωμα ματάκια από επιχρυσωμένο ασήμι, σμάλτο και ημιπολύτιμους λίθους.

Πως σου αρέσει να βλέπεις σεταρισμένα τα κομμάτια σου;
Ετσι όπως επιθυμεί η κάθε γυναίκα, δεν υπάρχουν κανόνες.

Πόσο σημαντικό είναι ένα κόσμημα για μία εμφάνιση; (Όσο εύκολα μπορεί να την αναδείξει μπορεί και να την καταστρέψει;)
Και εδώ εξαρτάται απο την τύπο της γυναίκας. Υπάρχουν γυναίκες που αισθάνονται ασφαλείς με ενα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια, και άλλες που αισθάνονται ο εαυτός τους με ενα μεγάλο κόσμημα. Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πάθει εμμονή με τυρκουάζ πέτρες και χαολίτη, και κοράλια, ακόμα και στο καταχείμωνο!!

Ποια στιλιστική συμβουλή θα έδινες στα σημερινά κορίτσια;
Να είναι ο εαυτός τους! Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από την εναρμόνιση του χαρακτήρα και της εμφάνισης. Ποτέ να μην σκέφτονται: Πως φαίνομαι? Πολύ λάθος ερώτηση!! Κατά τη γνώμη μου η σωστή ερώτηση είναι: Πως νιώθω?

Που μπορεί να βρει κανείς τα κομμάτια σου;
Σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειναι αναλυτικά όλα στο site μας και επίσης στο eshop μας www.katerinapsoma.com

Read More

And More