Μόδα μετά μουσικής! Όταν οι star “συνωμοτούν” με τους Έλληνες σχεδιαστές!

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου η μουσική θα συναντήσει τη μόδα σε ένα απολαυστικό πάρτι στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ξιφασκίας, στο Ελληνικό που οργανώνει το Mad σε συνεργασία με τη Vodafone! To MadWalk by Vodafone, The Fashion Music Project έχει σκοπό τη σύζευξη δύο τεχνών διασταυρώνοντας τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μουσικής σκηνής με τους πρωταγωνιστές της υψηλής ραπτικής!

Τη Δευτέρα με αφορμή τη συνέντευξη τύπου για το MadWalk by Vodafone, επισκεφτήκαμε το METROPOLIS Live Stage, στην οδό Πανεπιστημίου. H πρώτη επώνυμη παρουσία ήταν η Δέσποινα Βανδή που ήρθε νωρίς και έμεινε για πολύ λίγο. Ακολούθησαν οι Onirama, η Τάμτα και ύστερα ήρθαν… οι Μέλισσες!
Μεταξύ ποτού και δυνατής μουσικής είδαμε τον Απόστολο Μητρόπουλο, τους Mi-Ro και την Ορσαλία Παρθένη. Η Βίκυ Καγιά με άψογο look σε γήινους τόνους μας πληροφόρησε ότι θα παρουσιάσει την βραδιάς μαζί με την Τάμτα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Mad, Ανδρέας Μ. Κουρής, o Chief Operating Officer της Vodafone Ελλάδος, Δαμιανός Χαραλαμπίδης, οι συντελεστές της διοργάνωσης, Κωνσταντίνος Μπουρούνης, Διευθυντής Προγράμματος του Mad και Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης, αλλά και η Ινώ Κωνσταντοπούλου, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», μίλησαν για το MadWalk by Vodafone και μας ενημέρωσαν για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της βραδιάς. Ανάμεσα στα λαμπερά ονόματα που θα βρεθούν επί της σκηνής έχουν προστεθεί η Shaya και οι Otherview ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του συλλόγου “Ελπίδα”.


Την παρουσίαση της βραδιάς έχουν αναλάβει η Τάμτα και η Βίκυ Καγιά, προσωποποιώντας τη σύζευξη μουσικής και μόδας.


Η Τάμτα επιλέγοντας φόρεμα από την προσωπική της συλλογή, μπότες Prada και vintage clutch, οι Mi-Ro, ο σχεδιαστής Απόστολος Μητρόπουλος και ο Alex από τους Matisse.


O Θοδωρής Μαραντίνης με την Τάμτα, η Βίκυ Καγιά με την Ορσαλία Παρθένη και ο Κωνσταντίνος Ρήγος.


Και οι Μέλισσες.

Who is who
Ποιος θα “συνεργαστεί” με την Δέσποινα Βανδή; Ποιος με την Έλενα Παπαρίζου; Με ποιους κάνει πρόβες ο Γιώργος Μαζωνάκης; Ο Σάκης Ρουβάς;
Δες εδώ τα ζευγάρια που θα “αναστατώσουν” τα catwalks και διάβασε λεπτομέρειες για τους πιο δημιουργικούς σχεδιαστές που διαθέτει η χώρα μας…



Ο APOSTOLOS MITROPOULOS με την ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ!
Είναι ο σχεδιαστής που φόρεσε στη Mini Mouse ψηλοτάκουνα! Από το Madwalk δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάζει ο Απόστολος Μητρόπουλος αφού οι δεσμοί του με τη μόδα είναι το ίδιο ισχυροί όσο και με τη μουσική! Ο ίδιος παίζει μουσική σε μερικά από τα πιο μεγάλα clubs της Αθήνας όπως Bondage, Bed, PLUSX, Motel και TPalace στο King George Palace Hotel. Παράλληλα με τα ρούχα που σχεδιάζει έχει επιμεληθεί κατά καιρούς την εικόνα των πιο σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως η Δέσποινα Βανδή, η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Έλενα Παπαρίζου και η Καίτη Γαρμπή.
Από την πρώτη του επίδειξη το 2001 στο ιπποδρόμιο του Λούβρου μέχρι σήμερα έχει πολλούς σημαντικούς σταθμούς: έχει καταταχθεί από τον Hywel Davies ως ένας από τους 100 πιο σπουδαίους ανερχόμενους σχεδιαστές παγκοσμίως στο βιβλίο του 100 New Fashion Designers το 2008 ενώ έχει δημιουργήσει και την ανδρική σειρά WARRIORZ.
Ο μεγαλύτερος σταθμός όμως είναι ο ανατρεπτικός χαρακτήρας του, η ανατρεπτική μόδα του και το χιούμορ!
Εμείς καθήσαμε δίπλα στον Απόστολο και τον ρωτήσαμε για την νέα του συλλογή! Όπως μας είπε θα πρέπει να περιμένουμε πολλά χρώματα και κομμάτια με αίσθηση του χιούμορ! Όλα τα ρούχα θα είναι ευχάριστα και θα παρουσιαστούν με χιούμορ!”
Φυσικά θέλαμε να μάθουμε και κάθε λεπτομέρεια για το φόρεμα της Έλενας Παπαρίζου αλλά το μόνο που μπορούσε να μας πει είναι ότι “θα είναι κοντό, σέξι αλλά όχι γυμνό και φυσικά θα αποπνέει το χιούμορ της συλλογής.”



ΟΙ DEUX HOMMES με τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΖΩΝΑΚΗ!

Ο Δημήτρης Αλεξάκης και ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου, το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από τους Deux Hommes, χρησιμοποίησαν πάντα σαν βάση για τη δημιουργία τους μερικά σημαντικά στοιχεία ελληνικότητας: την αίσθηση του μέτρου και του φωτός, την καθαρότητα, την αρχιτεκτονική. Από την κλασική γλυπτική μέχρι τις μοντέρνες γραμμικές φόρμες, επιχειρούν να ενσωματώσουν τις αναφορές τους σε κάτι μοντέρνο που αναμειγνύει το pret-a-porter με την couture και το έχουν καταφέρει με τον ιδανικότερο τρόπο!
Όπως μας είπε ο Δημήτρης Αλεξάκης για τη συγκεκριμένη βραδιά έχουν επιλέξει “ένα τμήμα της ανοιξιάτικης συλλογής τους, δηλαδή μόνο 15 κομμάτια! Τα σχέδιά τους είναι επηρρεασμένα από το ιταλικό σινεμά στο τέλος της δεκαετίας του ’60 και θυμίζουν music hall της εποχής. Αλλά και το κομμάτι που θα φορέσει ο Γιώργος Μαζωνάκης αντικατοπτρίζει το κλίμα της συλλογής και αποπνέει την ενέργεια της συγκεκριμένης δεκαετίας! Είναι ένα fashion concius κομμάτι, όπως άλλωστε και ο Γ. Μαζωνάκης και παράλληλα έχει μια vintage προσέγγιση.”




Ο VRETTOS VRETTAKOS με την ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ!

Γεννημένος στην Αθήνα με βάση του το Λονδίνο, ο Βρεττός Βρεττάκος, είναι ένας από την elite αποφοίτων από το φημισμένο Royal College Of Art του Λονδίνου, με master degree στο τμήμα γυναικείας μόδας το 2005. Κατάφερε να ξεχωρίσει κερδίζοντας κοινό και κριτικούς με μια collection υπερπαραγωγή με θέμα «Πτυχώσεις». Η sold out συλλογή του πουλήθηκε στις πιο φημισμένες μπουτίκ του Λονδίνου. Στην Doverstreet market, Browns και στο Harvey Nichols στο τμήμα των New Talents Support. Η επιτυχία του συνεχίζεται και με μια άλλη διάκριση το 2006 όταν για μία ακόμα φορά πέρασε στους δέκα top σχεδιαστές του μεγαλύτερου διαγωνισμού νέων ταλέντων «Fashion Fringe». Τα ρούχα του επιλέχθηκαν και φωτογραφήθηκαν για τα περιοδικά I.D., W.PAPER, V.MAGAZINE, POP. Το 2011 ο Μάρτιος θα τον βρει στο Moscow Fashion Week όπου θα παρουσιάσει την 6η προσωπική του συλλογή και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τη δουλειά του σε Λονδίνο και Μονακό.
Στη συγκεκριμένη συλλογή, για την Άνοιξη του 2011 ο Vrettos Vrettakos μας είπε ότι θα παρουσιάσειφορέματα επηρεασμένα από τις δεκαετίες του 30 και του 70 σε μια mix ‘n’ match λογική με μεταλλικά μίνι αλλά και εντυπωσιακά μάξι φορέματα εμπνευσμένα από Greta Garbo και Marlene Dietrich! Το φόρεμα της Δέαποινας Βανδή είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για εκείνη και αντικατοπρτίζει το discο glam ύφος της συλλογής.”


Η MARY KATRANTZOU με τους MATISSE!
Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Central Saint Martins στο σχέδιο μόδας και αφού δούλεψε για δύο σεζόν δίπλα στη Σοφία Κοκοσαλάκη ξεκίνησε τη δική της συλλογή με έμφαση στα digital prints. Η πρώτη της ready-to-wear συλλογή παρουσιάστηκε μόλις το 2009, και ενώ αποτελούταν από μόλις 9 φορέματα γρήγορα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από πολλούς αγοραστές όπως τα καταστήματα Βrowns, Joyce και Colette. Παράλληλα δημιούργησε την πρώτη της capsule συλλογή για το Top Shop ενώ τώρα ετοιμάζει και τη δεύτερη! Μεγάλη επιτυχία ήταν φυσικά το βραβείο Swiss Textile Prize 2010.


O YIORGOS ELEFTHERIADES με τον ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΡΑΤΗ και την ILIA DARLING!
Οι συλλογές του Γιώργου Ελευθεριάδη έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Βαρκελώνη. Η φιλοσοφία του περιστρέφτεαι γύρω από την αγάπη του για τις κλασικές γραμμές. Στην αναζήτηση της σύγχρονης κομψότητας δημιουργεί ένα πραγματικό εναλλακτικό αστικό στιλ με ενδιαφέροντα σχέδια και σχήματα και πειραματισμούς στο συνδυασμό των υφών και των υλικών. Σύχνα συνδυάζει πολύ αντιθετικά υλικά και στοιχεία. Από την αρχή της καριέρας του χρησιμοποιεί οικολογικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Οι συλλογές του πωλούνται στην Ελλάδα, στην Ιαπωνία, στην Κορέα, στο Χονγκ Κονγκ, στη Γαλλία, στον Καναδά, στην Αίγυπτο και στη Σαουδική Αραβία, ενώ έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά όπως Numero homme, Dapper Dan, Mixte, Soon, Vogue Japan, Harper’s Bazaar Japan και Dazed.


H CELIA KRITHARIOTI HAUTE COUTURE με τον ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ!
Οι συλλογές της Celia Kritharioti είναι συνώνυμες με την σοφιστικέ κομψότητα και ένα glam που ιντριγκάρει. Κάθε κομμάτι ξεχωρίζει χάρη στο μοναδικό στιλ και τη φινέτσα και φυσικά τα υψηλής ποιότητας υλικά. Η ίδια μέσα από τη δουλειά της έχει κατακτήσει τον τίτλο “Βασίλισσα των νυφικών” αφού καταφέρνει με ένα φόρεμα να μετατρέψει κάθε γάμο σε όνειρο. Με την prêt à porter συλλογή της 5226 καταφέρνει να έρθει πιο κοντά στο ευρύ αλλά στιλάτο εληνικό κοινό, όχι μόνο το γυναικείο αλλά και το αντρικό.


Η ORSALIA PARTHENIS με τις MEΛISSES!
O Δημήτρης Παρθένης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα το 1970. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 τα Parthenis είχαν κατακτήσει την Ελληνική αγορά και θεωρήθηκε ότι έφεραν κάτι μοναδικό στο χώρο. Σήμερα το στιλ Parthenis παραμένει διαχρονικό, αφαιρετικό, με unisex αντίληψη easy-living και καθαρά λιτή ελληνική αισθητική. Η Ορσαλία Παρθένη συνεχίζει με βάση την ίδια παράδοση, ποιότητα, σκεπτικό και ύφος. H σχεδιάστρια διαθέτει τις δημιουργίες της στο δίκτυο καταστημάτων του οίκου, επιδιώκοντας παράλληλα την επέκταση της αλυσίδας και των σημείων πώλησης και μέσω δικτύου franchise ξεκινώντας με την Πάτρα το Δεκέμβριο του 2007.


OΙ Mi-Ro με τους ONIRAMA!
Ο Δημήτρης Μαστρόκαλος, γεννημένος στην Κρήτη, σπούδασε στην Αθήνα γραφιστική και στη συνέχεια σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη. Ο Γιάννης Ράπτης, γεννημένος στην Κέρκυρα, σπούδασε marketing σε Αμερικάνικο κολέγιο. Οι δυο τους, από τις αρχές του 2003 αποτελούν το σχεδιαστικό δίδυμο. Δείγματα της δουλειάς τους ,εκτός από την Ελλάδα, έχουν δείξει και στο εξωτερικό, στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής της Ρώμης, AltaRomaAltaModa, χειμώνας 2004-05 και καλοκαίρι 2005,της οποίας παραμένουν μέλη, στη 16η εβδομάδα μόδας του Βελιγραδίου, χειμώνα 2004-05, και στην έκθεση TRANOI του Παρισιού, χειμώνας 2007-08. Επίσης, έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις με θέμα τη μόδα στην Ιταλία (Ρώμη 2005 Ευρωπαίοι Δημιουργοί) , στην Ελλάδα ( ΧΡΑΤΣΣ μόδα από χαρτί), καθώς και έχουν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διαγωνισμούς παγκόσμιας εμβέλειας ( MAC Cosmetics HELLO KITTY PROJECT). Παράλληλα έχουν εργαστεί σε ενδυματολογική επιμέλεια κινηματογραφικών παραγωγών ( Το φιλί της ζωής, VILLAGE PRODUCTIONS 2007) και έχουν επιμεληθεί τις επαγγελματικές στολές ξενοδοχείων και εταιριών προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Read More

And More