Ποιά προβλέπεται να είναι η καινούρια HOT τάση στα jeans;

Πες αντίο στα χρωματιστά και χαμηλόμεσα skinny jeans. Οι αναλυτές και τα στελέχη λιανικής, προβλέπουν πως το επόμενο μεγάλο “it” fashion item θα είναι το ψηλόμεσο jeans! O Goldman Sachs έκανε μια βαθιά βουτιά στην τάση σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα, και είπε πως το ψηλόμεσο παντελόνι αναδύεται ως το προϊόν ένδυσης της δεκαετίας.

“Όταν τα χρωματιστά παντελόνια απογειώθηκαν στις αρχές του 2012, παρέμειναν πιστά στην επικρατούσα skinny σιλουέτα, και φορέθηκαν με υπερμεγέθη πουλόβερ και μπλούζες όπως και στην προηγούμενη σεζόν” έγραψαν οι αναλυτές. Τα ψηλόμεσα jeans όμως θα είναι μια εντελώς νέα σιλουέτα για πολλές γυναίκες, και το γεγονός οτι οι περισσότερες δεν έχουν ήδη στην γκαρνταρόμπα τους, σημαίνει πως θα είναι μια πολύ προσοδοφόρα τάση για τους λιανοπωλητές. Οι αναλυτές επεσήμαναν επίσης πως τα ψηλόμεσα jeans φορέθηκαν από αγαπημένες celebrities της εποχής όπως η Taylor Swift, η Miley Cyrus και η Selena Gomez.”

Όσο όμως και αν αρέσει στους αναλυτές λιανικής να προσπαθούν να προβλέψουν τις τάσεις της μόδας, αυτή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη προοπτική. Τα skinny jeans, τα οποία απογειώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αγαπήθηκαν από τις γυναίκες σε μια σειρά από διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, πράγμα το οποίο μπορεί να εξηγήσει γιατί το στιλ έχει κυριάρχησει για πάνω από μια δεκαετία.

Επιπλέον, μόνο λίγοι από τους σχεδιαστές έδειξαν ψηλόμεσα jeans στις συλλογές τους για την άνοιξη του 2014 (με εξαίρεση τη Rachel Zoe, που δείχνει προτίμηση στα ψηλόμεσα), οι οποίες συνήθως είναι ένας από τους μεγαλύτερους δείκτες για τις τάσεις που ακολουθούν.

Παρόλα αυτά, οι πωλητές λιανικής ελπίζουν ότι τα ψηλόμεσα jeans θα έχουν την ίδια επιτυχία που είχαν κάποτε τα skinny jeans. Τα ψηλόμεσα denim είναι “η μεγαλύτερη τάση για την άνοιξη,” είπε πρόσφατα η Susan Kellogg , η οποία εποπτεύει τα brands 7 for All Mankind, Splendid και Ella Moss. “Είναι cool, φρέσκα και απευθύνονται σε λίγο μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό, που χρειάζεται περισσότερη κάλυψη. Έτσι, κάθε φορά που μια τάση είναι τόσο εμπορική, αυτό σημαίνει και χρήματα. “

Εσύ τι γνώμη έχεις για την τάση; Θα την ακολουθήσεις;

Read More

And More