Backstage! Θέλεις να μάθεις τι γίνεται στα παρασκήνια της Athens Xclusive Designers Week;

Είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλει να βλέπει και να μαθαίνει τι μπορεί να γίνεται στα παρασκήνια, να έχει πρόσβαση αν γίνεται σε οτιδήποτε λαμπερό και να βλέπει καρέ καρέ όλη τη διαδικασία στησίματος ενός σόου ή μιας μεγάλης παραγωγής. Είναι πιστεύω μία αίσθηση ελέγχου του να ξέρεις τι γίνεται, σαφέστατα και περιέργειας γιατί τόσα χρόνια τα πράγματα δεν ήταν τόσο άμεσα και όταν κάτι δεν το έχεις χειροπιαστό συνήθως επινοείς μεγάλες ιστορίες και φαντασιώσεις ώστε να δικαιολογήσεις το γιατί είσαι αποκομένος από την όλη διαδικασία. Πλέον ζούμε στη εποχή της αμεσότητας και όλοι οι μεγάλοι οίκοι ανά τον κόσμο δίνουν αποκλειστική πρόσβαση σε κάποια μέσα είτε κρατάνε το υλικό για τις προσωπικές τους ιστοσελίδες όπως παραδείγματος χάριν κάνει ο Karl Lagerfeld για τον οίκο Chanel. Εδώ όμως είμαστε στην Ελλάδα και οι σχεδιαστές δίνουν την ευκαιρία στα μέσα που εμπιστεύονται να είναι παρόντες στα παρασκήνια μαζί τους ώστε να απαθανατίσουν από το μακιγιάζ και τα μαλλιά μέχρι και το fitting των ρούχων.

Έτσι λοιπόν την πρώτη ημέρα της Athens Xclusive Designers Week οι περισσότεροι των σχεδιαστών έδωσαν πρόσβαση στο φωτογράφο του TLIFE ώστε να σου μεταφέρει όλο το παρασκήνιο αλλά και την ατμόσφαιρα αυτού που ονομάζουμε backstage. Τι μπορεί να διαδραματίζεται μέχρι ένα σόου να ξεκινήσει; Πώς είναι τα μοντέλα; Οι σχεδιαστές είναι πράγματι τόσο πολύ αγχωμένοι; Το TLIFE τρύπωσε και σου δίνει όλα όσα μπορεί να σκέφτεσαι και να θέλεις να δεις…

Η σειρά πάντα κρατιέται σχεδόν ευλαβικά με τα μαλλιά να είναι η πρώτη στάση των κοριτσιών κι αμέσως μετά το μακιγιάζ. Ο εκάστοτε σχεδιαστής έχει αποφασίσει από νωρίς τα χτενίσματα που θα έχουν τα μοντέλα του στην πασαρέλα με σκοπό να αναδειχθούν σωστά τα ρούχα. Ενώ το μακιγιάζ πάντα γίνεται σύμφωνα με το συναίσθημα που θέλει (ο σχεδιαστής) να αποπνέει η συλλογή του. Όλα εξαρτώνται από το μήνυμα που θέλει η παρουσίαση της collection να αφήσει στους παραβρισκόμενους. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που βλέπεις διεθνείς σχεδιαστές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στη σκηνοθεσία.


Η Τhes Tziveli λίγο πριν ετοιμάσει τα κορίτσια της για να βγούν στην σκηνή μίλησε με μεγάλο κέφι στα μέσα που βρέθηκαν στα παρασκήνια ενώ αφιέρωσε χρόνο σε όσους ήθελαν να της ευχηθούν καλή επιτυχία.


Τα κορίτσια αφού επιστρέφουν από το fitting… Η σχεδιάστρια επιμελείται τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε όλα να είναι ακριβώς όπως θέλει να είναι.


Αφού όλα είναι τσεκαρισμένα τα κορίτσια μπαίνουν στη σειρά. Είναι προγραμματισμένη η σειρά με την οποία θα περπατήσουν στην πασαρέλα. Αν δεν είναι κάποιο μοντέλο καλεσμένη του σχεδιαστή ώστε να ανοίξει το σόου τότε η σειρά γίνεται ανάλογα με τα ρούχα.


Ο floor manager δίνει το σήμα, το σόου ξεκινάει και η σχεδιάστρια μέσα από μία οθόνη ειδικά τοποθετημένη παρακολουθεί όσα διαδραματίζονται στη σκηνή.


Αμέσως μετά το πρώτο σόου τα ρούχα στις κρεμάστρες αλλάζουν και τη θέση τους πέρνουν τα κομψά παλτό και φορέματα των Asel & Eleonora. Ενώ τα λουστρίν με τακούνι oxfords προσθέτουν μία θεατρικότητα στο σκηνικό.


Κάθε ρούχο έχει πάνω του το όνομα του μοντέλου που θα το φορέσει, ώστε να μην χάνεται ούτε χρόνος αλλά και όλα να είναι σωστά προγραμματισμένα. Πολλές φορές τα ρούχα που θα φορέσει το κάθε μοντέλο καθορίζει εκτός από τις αναλογίες το χρώμα του δέρματος αλλά και των μαλλιών.


Όλα είναι έτοιμα και τα μοντέλα ακούνε προσεκτικά τις τελευταίες οδηγίες ώστε να βγάλουν το σόου εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και φυσικά να δώσουν στους καλεσμένους της ευκαιρία να απολαύσουν όχι μόνο ένα εντυπωσιακό σόου αλλά και να δούνε τα ρούχα από κάθε πτυχή.


Οι περισσότεροι σχεδιαστές κάνουν fitting τα ρούχα της συλλογής τους με τα μοντέλα που θα τα φορέσουν για να δούνε ακριβώς πως “κάθονται” επάνω τους και να διορθώσουν τυχόν ατέλεις και λεπτομέρειες που πρέπει. Οι φωτογραφίες έχουν όχι μόνο τα looks του Στέλιου Κουδουνάρη αλλά και όλα τα μικρά μυστικά που έπρεπε το κάθε μοντέλο να προσέξει φορώντας το ρούχο που είχε το όνομά του.


Ο Στέλιος Κουδουνάρης ήταν εκεί από πολύ νωρίς και με μία κλεφτή ματιά που έριξα έδειχνε να είναι υπ’ ατμών αφού ξεκάθαρα επιμελήθηκε όχι μόνο τα ρούχα, το styling αλλά και όλη την παρουσίαση.


Η παρουσίαση του Στέλιου περιείχε και αντρικά ρούχα με το μαύρο και τα πλεκτά να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ενώ μας άρεσαν πολύ τα παπούτσια -μποτάκια για τα αγοριά.


Οι λεπτομέρειες πολλές φορές που πρέπει ένας σχεδιαστής να προσέξει είναι ένα κουμπί, μία ραφή ενώ φυσικά τα μαλλιά και το μακιγιάζ πρέπει να είναι στην εντέλεια.


Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη ημέρα στα παρασκήνια ο Stephan Carras ήταν “παρών” ώστε να ελέξει όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες της συλλογής του.


Ο σχεδιαστής έριξε την αυλαία της πρώτης ημέρας με το κόκκινο καρό να κυριαρχεί στην πασαρέλα.

Αυτά για σήμερα! Μείνει συντονισμένη στο TLIFE για περισσότερα παρασκήνια…

Read More

And More