O Konstantinos Mitrovgenis μιλάει στο TLIFE!

Μπορεί η εμφάνιση του να παραπέμπει σε μοντέλο αλλά ο Κωνσταντίνος προτιμάει να ντύνει μοντέλα και να δημιουργεί τη δική του σειρά από ρούχα. Ένας νέος σχεδιαστής στον χώρο της Ελληνικής μόδας που κέρδισε το βραβείο του New Designer στην Athens Xclusive Designers Week μιλάει στο TLIFE για την εμπειρία του αλλά και για την μόδα μέσα από τα δικά του μάτια.

Είσαι ένα από τα παιδιά που αναδείχθηκαν μέσα από τον θεσμό αυτό. Τι γεύση σου έχει αφήσει; Πως έχει αλλάξει η ζωή σου;
Μου έχει αφήσει μια πολύ ωραία γεύση στη ζωή μου που δεν πρόκειται να ξεχάσω διότι από εκεί ξεκίνησα την καριέρα μου. Την έχει αλλάξει πολύ όμορφα, δημιουργικά και με έχει βοηθήσει να καταξιωθώ στο επάγγελμα που κάνω.

Τι θα παρουσιάσεις στην Mercedes Benz Athens Xclusive Designers Week;
-Στην 13th Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week θα παρουσιάσω την νέα μου συλλογή που ονομάζεται “Phobia” που αφορά τις φοβίες του σύγχρονου ανθρώπου που στην ουσία είναι πλασματικές με σκοπό την απαλλαγή από αυτές. Θα κινείται στα χρώματα του μαύρου, του κόκκινου με δόσεις εμπριμέ καθώς και κατασκευές που αποτυπώνουν και υπαινίσουν καλλιτεχνικά την Φοβία.

Τα ρούχα σου συνήθως έχουν κάποιες ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Από που εμπνέεσαι; Τι εικόνες έχεις στο μυαλό σου πριν ξεκινήσεις τη δημιουργία μιας συλλογής;
H πηγή έμπνευσής μου δεν είναι άλλη παρά μόνο οι αισθήσεις μου. ‘Ο,τι βλέπω μπορώ εύκολα, εννοώντας πρακτικά, να το μεταρέψω σε συγκεκριμένες εικόνες , σε δημιουργία ολόκληρης συλλογής. Γι’αυτό και τα ρούχα μου έχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες και μεταμορφώσεις.

Πως θα περιέγραφες εσύ τα ρούχα σου; Σε ποιον τύπο γυναίκας απευθύνεσαι;
Πολυμορφικά, άνετα, ιδιαίτερα, αποτυπώνουν σίγουρα μια θεματολογία ή μια ιδέα. Απευθύνομαι σε όλους του τύπους γυναικών, ειδικά στην επερχόμενη συλλογή μου “Phobia” που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 1-4-13.


Γιατί μια γυναίκα να απευθυνθεί σε έναν νέο Έλληνα σχεδιαστή;

Το ένα βασικό είναι ότι θα στηρίξει την ελληνική οικονομία και θα φοράει κατι που θα είναι στα μέτρα της και μοναδικό. Αν μη τι άλλο θεωρώ πως οι στους ‘Ελληνες σχεδιαστές & σχεδιάστριες υπάρχει συσσωρευμένο ταλέντο στις δημιουργίες.

Πιστεύεις πως έχουν στιλ οι Ελληνίδες;
Σε γενικές γραμμές έχουν πολύ ωραίο στυλ & τις βοηθά σε αυτό και ο σωματότυπός τους. Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης ανάλογα πάντα και με την κάθε προσωπικότητα.

Ποια είναι τα στιλιστικά λάθη που συνήθως παρατηρείς;
Η ομοιότητα συνήθως. Κάθε τι που είναι στην μόδα δεν ταιριάζει σε όλους εξίσου. Χρειάζεται να παίρνουν πινελιές της μόδας και να τις φορούν πάνω τους όπως ακριβώς τους ταιριάζει.

Τι πρέπει κάθε γυναίκα να έχει στην ντουλάπα της; Ποια είναι τα βασικά κομμάτια μιας ολοκληρωμένης γκαρνταρόμπας;
Νομίζω με ένα παλτό Konstantinos Mitrovgenis μπορεί να κάνει πολλά ντυσίματα ταυτόχρονα!

Τι κάνει μια γυναίκα σέξι; Τι θα πρότεινες σε μια γυναίκα να φορέσει ώστε να είναι σέξι;
Δεν υπάρχει κάτι που κάνει μια γυναίκα σέξυ..Ούτως ή άλλως είναι στοιχείο της προσωπικότητάς της, που μπορεί σίγουρα να το απογειώσει με την κατάλληλη επιλογή ρούχων. Ένα ντεκολτέ ή ένα skinny παντελόνι μπορεί να είναι λιγότερο σέξυ πχ από ένα ανδρόγυνο look . Εξαρτάται από το προσωπικό στυλ λοιπόν.

Στην μέχρι τώρα πορεία σου, ποια είναι τα πράγματα για τα οποία είσαι υπερήφανος;
Είμαι υπερήφανος σίγουρα για όλες τις συλλογές που έχω παρουσιάσει στην AXDW , για την ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στην ιδιαιτερότητα της κάθε συλλογής, στην δημιουργία συναισθημάτων στην διάρκεια των Show. Είναι για μένα και αυτό πολύ σημαντικό! Φυσικά, δε ξεχνώ ποτέ το γεγονός της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο Bridge of Fashion της Γερμανίας. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την οποία είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος!

Θα σκεφτόσουν την καριέρα στο εξωτερικό;
Ιδανικά, όπως έχω ξαναπεί, θα ήθελα να παλέψω στην χώρα μου. Είμαι πάντα αισιόδοξος. Αν χρειαστεί να κατευθυνθώ προς μια καριέρα στο εξωτερικό, για την Ελλάδα θα κάνω πάντα το καλύτερο των δυνατοτήτων όπου και αν βρεθώ.

Που μπορούμε να βρούμε την συλλογή σου;
Στο atelier που ετοιμάζω στου Ψυρρή κατόπιν ραντεβού και σύντομα στο διαδίκτυο.

Read More

And More