Ποιο φόρεμα πίστευε η Νταϊάνα ότι ήταν πολύ τολμηρό;

Ένα από τα πιο διάσημα φορέματα που φορέθηκαν από την Νταϊάνα, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, σχεδόν δεν προβλήθηκε καθόλου, επειδή πίστευε ότι ήταν αρκετά προκλητικό. Το εν λόγω σχέδιο που πήρε τον τίτλο το «φόρεμα της εκδίκησης» – φορέθηκε από την Νταϊάνα στο καλοκαιρινό πάρτυ της Serpentine Gallery τον Ιούνιο του 1994, το ίδιο βράδυ όταν ένα αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό πρόγραμμα έβγαλε στον αέρα λεπτομέρειες για την εξωσυζυγική σχέση του Πρίγκιπα Καρόλου με την Camilla Parker-Bowles, τωρινή Δούκισσα της Κορνουάλης.

Το μεταξωτό εφαρμοστό μαύρο φόρεμα, της Ελληνίδας σχεδιάστριας Χριστίνας Σταμπολιάν, περιελάμβανε ένα χαμηλό ντεκολτέ με ακάλυπτους τους ώμους, το οποίο συνδύασε με ένα σφιχτό περιδέραιο από μαργαριτάρια και μαύρες γόβες. Σύμφωνα με ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με την προηγούμενη πριγκίπισσα που προγραμματίζεται να μεταδοθεί την επόμενη εβδομάδα, η επιλογή του φορέματος ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής.

«Σκέφτηκε ότι ήταν πολύ τολμηρό» είπε η Σταμπολιάν, αποκαλύπτοντας πως πραγματικά είχε σχεδιάσει το φόρεμα για την Νταϊάνα τρία χρόνια νωρίτερα, αλλά ήταν πολύ αγχωμένη για να το φορέσει. Το αρχικό πλάνο ήταν η πριγκίπισσα να φορέσει Valentino εκείνο το απόγευμα, αναφέρει ο The Telegraph, αλλά ακυρώθηκε όταν ο οίκος μόδας απέστειλε πολύ νωρίτερα από ότι θα έπρεπε μια ανακοίνωση στα μέσα που αποκάλυπτε το ντύσιμο. Έτσι αντικαταστήθηκε με το φόρεμα της Σταμπολιάν.
«Ήθελε να φαίνεται εκατομμυρίων δολλαρίων» δήλωσε η πρώην στυλίστριά της Anna Harvey «και τα κατάφερε»

Read More

And More