Η Abercrombie & Fitch υπό έρευνα

Η Abercrombie & Fitch βρίσκεται υπό έρευνα από το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γαλλίας, ακολουθώντας ισχυρισμούς ότι η εταιρεία προσλάμβανε υπαλλήλους με μοναδικό κριτήριο την εμφάνισή τους. Η Αμερικανική εταιρεία είχε δεχθεί πυρά στο παρελθόν για την υπερβολική και αποκλειστική προσέγγιση marketing και είναι φημισμένη για τα ελκυστικά μοντέλα που καλωσορίζουν τους επισκέπτες στις εισόδους των καταστημάτων.

Ο συνήγορος των δικαιωμάτων, το σώμα που ειδικεύεται σε υποθέσεις διακρίσεων, ερεύνησε τους ισχυρισμούς και ανέφερε πως υπάρχει λόγος να πιστεύουν πως τα μέλη του προσωπικού που προσλήφθηκαν σαν «μοντέλα» χρησιμοποιήθηκαν επίσης σαν υπάλληλοι πωλήσεων.

«Παρά το γεγονός ότι η φυσική εμφάνιση μπορεί να είναι νόμιμα ένα κλειδί και καθοριστικός παράγοντας για τα μοντέλα, δεν ισχύει το ίδιο και για το προσωπικό των πωλήσεων,» είπε στο Reuters ο επικεφαλής του παρατηρητηρίου Dominique Baudis.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, Mike Jeffries προηγουμένως είχε δηλώσει πως η εταιρεία του στοχεύει μόνο σε «cool, ευπαρουσίαστους ανθρώπους» σε μια συνέντευξη το 2006. Ένας ανώνυμος manager επίσης ισχυρίστηκε πως οι συλλογές τους δεν απευθύνονται «σε φτωχούς ανθρώπους» – προκαλώντας διαμαρτυρίες στο Λος Άντζελες.

Ο συνήγορος των δικαιωμάτων στοχεύει να ολοκληρώσει την έρευνά του στο τέλος το 2013, μετά από αυτό θα κάνει τις σχετικές συστάσεις στην εταιρεία. Ωστόσο, μια αγωγή μπορεί να κατατεθεί μόνο από κάποιο άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι θύμα διάκρισης και όχι από κάποιο ανεξάρτητο παρατηρητήριο. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει χάσει στο παρελθόν δίκες σχετικές με θέματα διακρίσεων στην Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία.

Read More

And More