Eσύ θα έπαιρνες δάνειο δίνοντας για εγγύηση την επώνυμη τσάντα σου;

Φαντάστηκες ποτέ πως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την αγαπημένη σου επώνυμη τσάντα σαν μέσο για να πάρεις κάποια μετρητά για να πληρώσεις το ενοίκιο σου; Ακούγεται τρελό; Αυτό ακριβώς κάνουν κάποιες γυναίκες στο Χονγκ Κονγκ!

Ονομάζεται handbag-backed loan και η εταιρεία Hong Kong’s Yes Lady Finance Co. αντί να ζητήσει αυτοκίνητα και σπίτια από τους δανειολήπτες, ζητά σαν εγγύηση τσάντες επωνύμων σχεδιαστών.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία δέχεται τσάντες (αφού περάσουν από έλεγχο πιστοποίησης της αυθεντικότητας τους) και μέσα σε 30 λεπτά προσφέρει ένα δάνειο στο 80% της αρχικής αξίας της τσάντας, η οποία όμως θα πρέπει να φέρει την υπογραφή Gucci, Chanel, Hermes, Louis Vuitton ή Prada.

Αναφέρει επίσης πως «σχεδόν όλες» οι πελάτισες της εταιρείας αποπληρώνουν τα δάνεια τους εντός του χρονικού ορίου και παίρνουν πίσω τις αγαπημένες τσάντες τους.

Ακούγεται πραγματικά καλή ιδέα:’Αλλωστε μια συλλογή από επώνυμες τσάντες και άλλα αγαθά πολυτελείας μπορεί εύκολα να φτάσουν την αξία ενός αυτοκίνητου (πραγματικά μια πελάτισα της εταιρείας πήγε περίπου 40- 50 Gucci τσάντες και έλαβε δάνειο 38.000 δολάρίων!)

Read More

And More