Βίκυ Καγιά: Λίγο πριν το μεγάλο event του Fashion Workshop της με τα Homesies μιλάει στο Tlife!

Τα Homesies, η νέα μανία των celebs, παραδόθηκαν “άνευ” όρων στα χέρια των σπουδαστών του Fashion Workshop by Vicky Kaya για να τα μεταμορφώσουν και για να δημιουργήσουν μια exclusive σειρά για τη νέα σεζόν με τη δική τους σχεδιαστική προσέγγιση.

Η μεγάλη επιτυχία του φετινού χειμώνα, το loungewear και streetwear που αποτελεί πλέον τη νέα τάση στο χώρο της ένδυσης προχωρούν σε μια καινοτόμα συνεργασία με το πρωτοποριακό εργαστήριο ελευθέρων σπουδών με τα νέα ταλέντα της μόδας να διαγωνίζονται για μια θέση στη δημιουργική ομάδα των Homesies επεμβαίνοντας “χωρίς περιορισμούς” στα σχέδια της νέας συλλογής SS14.

THE BIG EVENT

Οι ομάδες σπουδαστών θα παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα μεγάλο Fashion Editors & Bloggers event στις 29 Μαϊου, συμμετέχοντας παράλληλα σε έναν διαγωνισμό για μια 6μηνη συνεργασία/υποτροφία στο δημιουργικό team των Homesies!

Λίγο πριν το μεγάλο event, η ιδρύτρια του Fashion Workshop, Βίκυ Καγιά μιλάει στο Tlife για αυτή τη δημιουργική συνεργασία.

Πείτε μας μερικά λόγια / τη γνώμη σας για τα Onesies και τη φιλοσοφία τους.
Τα Onesies αποτελούν αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μου: είναι άνετα, μοντέρνα, αποπνέουν ένα cool αέρα και αποτελούν ιδανική επιλογή για τις πιο casual ημέρες. Έχω αρκετά, αλλά οι αδυναμίες μου είναι ένα ολόσωμο μπλε και ένα μαύρο. 


Πως σας φαίνεται το γεγονός ότι ήρθαν επιτέλους και στην Ελλάδα υπό το brand των Homesies;
Δε νομίζω πως προηγουμένως υπήρχε ελληνικό brand που να καθιερώνει την μόδα των onesies στην Ελλάδα, οπότε βρίσκω αυτή την πρωτοβουλία φανταστική και μια καλή ευκαιρία αυτό το παγκόσμιο trend να έρθει στην Ελλάδα, και αυτός είναι και ο λόγος που σπεύσαμε μέσω του Fashion Workshop να συνεργαστούμε με την καινοτόμο αυτή εταιρία. 


Πείτε μας μερικά λόγια για τη συνεργασία με τα Homesies και το εργαστήρι.
Οι φοιτητές του Fashion Workshop καλούνται μέσα σε δύο μήνες περνώντας από όλα τα απαραίτητα στάδια, να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ένα μοναδικό onesie της έμπνευσής τους. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ένα event στο Fashion Workshop, με καλεσμένους fashion bloggers και εκπροσώπους του Τύπου, όπου οι φοιτητές του Fashion Management & Journalism θα παρουσιάσουν τις Homesies δημιουργίες των Fashion Designers, παράλληλα θα πραγματοποιείται on the spot φωτογράφιση όλων των ρούχων, ενώ τέλος, το καλύτερο design που θα επιλεχθεί θα βγει και στην παραγωγή.

Πόσο challenging είναι για τους φοιτητές να επέμβουν σε ένα ρούχο που είναι full body canvas;
Όσο εύκολο και να φαντάζει, επειδή πρόκειται για ένα μονοκόμματο ρούχο, στην πραγματικότητα είναι μεγάλη πρόκληση καθώς μια ολόσωμη φόρμα αποτελεί κυριολεκτικά έναν λευκό καμβά που περιμένει να υποδεχτεί την καλλιτεχνική επέμβαση των φοιτητών. Ωστόσο, το challenge δεν περιορίζεται στην δημιουργική πλευρά: οι φοιτητές καλούνται να λάβουν υπόψη και άλλες παραμέτρους για την δημιουργία ενός μοναδικού ρούχου: να εξετάσουν προσεκτικά την επιλογή και την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουν, το πόσο πρακτικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, την εμπορικότητα της δημιουργίας τους –θα πουλήσει αυτό που θα παρουσιάσουν;- κ.ο.κ. 
Τους δίνουμε την ελευθερία να δημιουργήσουν ό,τι φαντάζονται, οι δυνατότητες είναι πραγματικά αμέτρητες, το ταλέντο μεγάλο, οπότε αναμένουμε αγωνιωδώς το αποτέλεσμα!

Πείτε μας λίγα λόγια για το Workshop.
Το Fashion Workshop by Vicky Kaya είναι ένα πρωτοποριακό εργαστήρι ελευθέρων σπουδών στην καρδιά της Αθήνας, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και τη Mod’ Art Paris International, και το leading fashion school αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπου καταρτισμένοι επαγγελματίες από όλους τους σχετικούς χώρους, θα προσφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στις νεότερες γενιές. Διαθέτει τμήμα Fashion Design, Creation & Styling διάρκειας τριών ετών, καθώς και τμήμα Fashion Management & Journalism, διάρκειας ενός έτους. Διαθέτει επιπλέον ένα καλοκαιρινό εντατικό πρόγραμμα, σεμινάρια και short courses. Όπως προαναφέρθηκε, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας του Fashion Workshop με τον εκπαιδευτικό κολοσσό της Γαλλίας στο χώρο της μόδας, Mod’ Art Paris International, τον Σεπτέμβριο του 2013. H Mod’ Art International σχεδίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών για το Fashion Workshop στην Ελλάδα, σε συνάρτηση με το syllabus που ακολουθούν οι Γάλλοι μαθητές του τμήματος Fashion Creation της γαλλικής σχολής και παρακολουθεί ενδελεχώς την εξέλιξη και απόδοση των φοιτητών του Workshop.

Τη φιλοσοφία του, τους στόχους του και τον τρόπο που εφοδιάζει τους σπουδαστές έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές προκλήσεις όπως αυτές των Homesies.
Το όραμα του Fashion Workshop είναι να αναπτύξει ένα καινοτόμο και υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο εξειδίκευσης σε νέους που θέλουν να γίνουν μέλη της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας. Υπάρχει μια αυστηρή διαδικασία επιλογής για τους υποψήφιους φοιτητές, ενώ προσφέρονται 2-4 υποτροφίες ετησίως. Επίσης, είναι η μοναδική σχολή μόδας με σαφή στρατηγική σε ό,τι αφορά επαγγελματική απασχόληση, με το ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των σπουδαστών να ανέρχεται σε 80% μετά την αποφοίτησή τους. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του (φέτος διανύουμε τον τρίτο χρόνο) το Fashion Workshop έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συνέργειες ωθώντας τους μαθητές να δουλέψουν με μεγάλα brands όπως τη Vodafone, τη Disney, τη NIVEA και την TOMS, και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που η Homesies αποτελεί τη νεώτερη προσθήκη.

Read More

And More