Mariaflora Lehec: Η ιδρύτρια του brand ΣΟΜΦ μιλάει στο Tlife!

Το ταξίδι της Mariaflora Lehec- ιδρύτριας του brand ΣΟΜΦ-στο χώρο της μόδας ξεκίνησε από την ηλικία των 19 όταν αποφάσισε να σπουδάσει το αντικείμενο στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Εκεί αργότερα δούλεψε στο πλάι μεγάλων designers όπως Christopher Kane, Rafael Lopez και Alexander McQueen όπου έκανε και την πρακτική της.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα δημιούργησε μαζί με δύο φίλες της οι οποίες έχουν πλέον αποχωρήσει, το δικό της brand με το όνομα ΣΟΜΦ, με ύφος εμπνευσμένο από τις καθαρές γραμμές, τα γεωμετρικά σχήματα, με ιδιαίτερη βάση στο embellishment, με χειροποίητες μεταξοτυπίες, lazercuts ή κεντήματα..

Λίγες ημέρες πριν παρουσιάσει τη νέα της συλλογή στο AXDW για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015 το TLIFE μίλησε μαζί της για την νέα της collection, το Athens Xclusive Designers Week και αλλά και για τη μόδα μέσα από τα δικά της μάτια…

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μόδα; Τι είναι η μόδα για εσάς;
Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που έραβε με πάθος και ντυνόταν με ενθουσιασμό. Πάντοτε ήξερα πως αγαπούσα την μόδα, αλλά ήταν όταν διάβαζα με σθένος το the Face και 01 στα teens που κατάλαβα πως ήταν σίγουρα το κρυφό μελλοντικό μου σχέδιο.

Τι αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης;

Η Αθήνα, οι φίλες μου και οι μικρές υπέροχες ιδιαίτερες στιγμές της ζωής. Αυτές βρίσκονται παντού και αναπάντεχα.

Ρούχα σύγχρονα, με prints και laser cuts… Αν τα ρούχα σας ήταν μουσική τι μουσική θα ήταν;
Κιθάρες, μπάσα και reverb. Θα ήταν περισσότερο νυχτερινή μουσική, παρά πρωινή, αυτή που σε κάνει να σηκώνεσαι και να χορεύεις μόνη σου στο δωμάτιο ή να τινάζεις τα χέρια στον καναπέ α-λά Bridget Jones.

Πως σχεδιάζετε μια κολεξιόν; (πως καταλήγετε στο ύφος, ακούτε μουσική όταν δημιουργείτε, σχεδιάζετε νύχτα ή μέρα;)
Συνήθως έρχεται μετά από κάποιο ταξίδι, ή μια περίοδο της ζωής μου. Ακούω σπάνια μουσική όταν σχεδιάζω, αλλά η έμπνευση έρχεται πάντα μετά από κάποια μουσική, η οποία μένει στο μυαλό μου και παίζεται στο repeat στα διαλείμματα για υπενθύμιση. Δεν σχεδιάζω ποτέ πολύ βράδυ και πάντα καταλήγω σε αποφάσεις την ημέρα. Ο ήλιος είναι ο καλύτερος φωτισμός για οποιαδήποτε απόφαση.

Ποια στιλιστική συμβουλή θα δίνατε στα κορίτσια του σήμερα;
Εκμεταλλευτείτε την τάση της μόδας για χαμηλά παπούτσια. Είναι ένα ευχάριστο και ξεκούραστο διάλειμμα που δεν θα κρατήσει πολύ.

Τι θα παρουσιάσετε στη 16η AXDW by Coca-Cola light; Σε ποια υφάσματα εκφραστήκατε για τη νέα σεζόν και ποια η χρωματική παλέτα;
Η Καλοκαιρινή συλλογή 2015 των ΣΟΜΦ, που θα παρουσιαστεί στην 16η Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light, αντλεί έμπνευση από το ελληνικό καλοκαίρι και την street style αισθητική της νέας Αθήνας.
Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ digital prints, τα οποία μεταφράζονται σε stretch jerseys και αέρινα κρεπ σε γαλάζια, πούδρα, μαύρο και μικρά splashes από γκλίτερ. Είναι μια ωδή στο υγρό στοιχείο και την ανεμελιά, παράλληλα με την ωριμότητα της μοντέρνας γυναίκας.

Τι είναι αυτό που σας συνδέει με την Aqualia της VICHY;
Έχοντας ως αφετηρία τα ανάλαφρα κύματα που δημιουργούν τα θαλάσσια ταξί της Ύδρας, ενός από τους αγαπημένους μου προορισμούς, το πιτσίλισμα του νερού και όλη τη δροσιά που νοιώθεις με αυτό, δημιούργησα τα λαχούρια που παραπέμπουν σε σταγόνες δροσιάς. Με την Aqualia, έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη για τη φρεσκάδα, την ενυδάτωση, το υγρό στοιχείο. Η αγάπη για το νερό και η ανανέωση που αυτό φέρνει, έκαναν τα SOMF και τη VICHY να γιορτάσουν τη συλλογή paisley waves by #aqualove με ένα συλλεκτικό custom design print που θα παρουσιαστεί στο catwalk το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 20:30 στο Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η οικονομική κρίση είναι κάτι που λογοκρίνει τη δημιουργικότητά σας;
Φυσικά. Οι περιορισμοί όμως, συχνά δημιουργούν νέους τρόπους έκφρασης και πάντα προτιμώ να βρίσκω λύσεις και να μένω στο στόχο μου.

Που μπορούμε να βρούμε τα ρούχα σας;
Στο www.somf.gr θα βρείτε την λίστα των καταστημάτων

Read More

And More