Η Κατερίνα Βαμβακά- το ήμισυ του σχεδιαστικού διδύμου Gaffer & Fluff, μιλάει στο Tlife

H Κατερίνα Βαμβακά, το ήμισυ του σχεδιαστικού διδύμου Gaffer & Fluff δημιουργεί ρούχα με καθαρές, μινιμαλιστικές γραμμές που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα και την πολυμορφία με τον πιο πρωτότυπο τρόπο. Αυτό δεν είναι τυχαίο, δεδομένου ότι τα οrigami και η αρχιτεκτονική αποτελούν τις βασικές πηγές έμπνευσής της.

Λίγο μετά την παρουσίαση της νέας συλλογής της στο catwalk της Athens Xclusive Designers Week By Coca Cola Light, το Tlife μίλησε μαζί της, για την εμπειρία της σε σχέση με τη μόδα, και την προσέγγισή της στο Womenswear.

Γιατί Gaffer & Fluf;
Είναι ένα παιχνίδι αντιθέσεων. Η λέξη Gaffer παραπέμπει στο gaffer tape, μία δυνατή και ανθεκτική υφασματοταινία που χρησιμοποιούμε πολύ στον κινηματογράφο ενώ το fluffy χαρακτηρίζει κάτι χνουδωτό και απαλό. Aυτή η αντίθεση μ’ εκφράζει απόλυτα.

Τι σας οδήγησε στο να ασχοληθείτε με τη μόδα και τη δημιουργία ρούχων;
Η ροή της ζωής.

Πως σας βοήθησε η εμπειρία από το θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τη διαφήμιση σε αυτό που κάνετε σήμερα;
Mε βοήθησε πάρα πολύ – έχοντας ντύσει άπειρες γυναίκες, μελέτησα πολύ καλά το γυναικείο σώμα. Ξέρω να αναγνωρίζω τις λεπτομέρειες που μας κολακεύουν.

Ποιά στοιχεία πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένα ρούχο για να είναι επιτυχημένο;
Ένα ρούχο θεωρείται επιτυχημένο όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και αισθάνεσαι όμορφα, το ρούχο πρέπει να το φοράμε και όχι να μας φοράει.

Τι σημαίνει ρούχα που εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Το ρούχο εξελίσσεται όταν αλλάζει ύφος ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την διάθεση και τον τρόπο που το φοράς. Ακόμα κι ένα απλό πατρόν όταν δίνεται σε ένα πολύ καλό ύφασμα με πολύ καλή ραφή και μπορεί να δεχτεί διαφορετικά παπούτσια και αξεσουάρ σημαίνει ότι μπορεί να εξελιχθεί και να αλλάξει ύφος. Η βάση του λοιπον, για να μπορεί να
μεταλλάσσεται πρέπει να είναι ένα πολύ καλής ποιότητας ύφασμα και μια τέλεια ραφή.

Από τι εμπνέεστε;
Εμπνέομαι στον πάγκο μου- όσο πιο πολύ είμαι στον πάγκο μου τόσο περισσότερες ιδέες κατεβάζω, είναι σαν να βρίσκομαι σε ανοιχτή σύνδεση…

Που μπορεί να βρει κάποιος τα ρούχα σας;
Σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ποιο θα ήταν το μεγαλύτερο κοπλιμέντο που θα μπορούσε να σας κάνει κάποιος για τις δημιουργίες σας;
‘Οταν κάποια γυναίκα μου λέει ότι είναι σαν να σχεδιάζω μόνο γι αυτήν.

Πόσο επηρέασε η οικονομική κρίση τις δημιουργίες σας (αν επηρέασε);
Με την οικονομική κρίση βρήκα χρόνο να μπορέσω να γίνω η Gaffer and Fluf. Αν δεν σταμάταγα να δουλεύω τόσο πολύ δεν θα είχα ποτέ χρόνο να με δω και να αφιερωθώ στην δημιουργία και να μην ξαναέχω καθόλου χρόνο πια.

Read More

And More