H C.Scheufele της Chopard τιμήθηκε με το Βραβειο Περιβαλοντολλόγου της Χρονιάς 2014

H Caroline Scheufele τιμήθηκε με το ετήσιο Βραβειο Περιβαλοντολλόγου της Χρονιάς 2014 στην 20η επέτειο των Βραβείων Bravo Business Awards του Latin Trade Magazine.

Η Caroline Scheufele, Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Chopard τιμήθηκε με το Βραβείο του Περιβαλλοντολόγου της Χρονιάς στην διάρκεια μιας τελετής που έγινε στο Μαιάμι, της Φλόριντα, με την ευκαιρία της 20ης Επετείου των Bravo Business Awards, από το Latin Trade Magazine, πού ειναι κορυφαίος πάροχος πληροφοριών και επιχειρηματικων υπηρεσιών σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Λατινική Αμερική.


H Elle Mc Pherson με κοσμήματα Chopard

Η 20η επέτειος επιβράβευσε τούς πλέον σημαντικούς ηγέτες επιχειρήσεων με ικανότητες επιροής στην Βόρειο καί Νότιο Αμερική σε διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων του Περιβαλλοντολόγου της Χρονιάς, του Καινοτόμου Ηγετη Εταιρείας της Χρονιάς, του CEO εταιρείας με Κοινωνική Ευθύνη της Χρονιάς, του CEO σε θέματα Αειφορίας της Χρονιάς, και το Trade Americas Bravo Award. H Caroline Scheufele παρέλαβε το βραβείο της από την Livia Firth, Δημιουργικκή Διευθύντρια της Eco Age Limited, για τον μαχητικό ρόλο της στην πρωτοβουλία ‘The Journey to Sustainable Luxury’ μεσω της οποίας η εταιρεία εχει δεσμευθεί στούς προμηθευτές πού χρησιμοποιούν περιβαλοντικές και με κοινωνικη συνείδηση πρακτικές, θέτοντας νεα πρότυπα για την βιομηχανία του πολυτελούς λιανικού εμπορίου.


The Journey

Η The Journey εχει χτίσει γερά θεμέλια με την Chopard να ενισχύει την δέσμευσή της για βιώσιμη πολυτέλεια, προμηθευόμενη από επιχειρήσεις που εχουν αποδεδειγμένα δεσμευθεί σέ υπεύθυνες, ηθικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρακτικές.

The Journey ξεκίνησε με την Chopard να σφυριλατεί μια φιλανθρωπική σχέση με την ισχυρή Νοτιο Αμερικανική ΜΚΟ ορυχείων, την Alliance for Responsible Mining (ARM).

Δουλεύοντας με την ARM, η Chopard αρχισε να μεταμορφώνει τις ζωές των χρυσωρυχων σε μικρά κοινοτικά χρυσωρυχεία στην Κολομβία, στην Νότια Αμερική, προσφέροντας κοινωνική πρόνοια, μόρφωση καί εξάσκηση προστατεύοντας συγχρόνως τούς φυσικούς πόρους και τα ενδιαιτήματα της αγριας πανίδας από τα οποία εξαρτώνται.

Η Chopard ειναι η πρώτη εταιρεία ρολογιών καί πολυτελούς κοσμηματοποιίας πού υποστήριξε και επέτρεψε σε κοινότητες με ορυχεία να αποκτήσουν την πιστοποίηση Fairmined. Αυτή η πιστοποίηση θα τούς παρέχει μια σταθερή μια σταθερή πορεία πρός την αγορά καί δίκαιες τιμές για τούς χρυσωρύχους καί τις κοινότητές τους, οταν πωλούν τόν χρυσό.

Η Caroline Scheufele, Πρόεδρος καί Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Chopard δήλωσε: “Ως μια παλαιά οικογενειακή επιχείρηση με περισσότερο από εναν αιώνα ζωής, γνωρίζουμε τις ευθύνες μας στο ταξίδι μας πρός μιά βιώσιμη πολυτέλεια. Δέν ειναι ενα ευκολο ταξίδι, αλλα ειναι το σωστό. Το Ταξίδι ειναι η αρχή ενός πολύ συναρπαστικού πολυετούς προγράμματος πού θα διασφαλίσει οτι δουλεύουμε πρός τον σκοπό μας που είναι η βιώσιμη κοσμηματοποιία”.

Η Chopard, μεσω της οικονομικής της ενίσχυσης πρός τις κοινότητες εξόρρυξης και συνεργαζόμενη με την ΜΚΟ ARM, παρέχει μια τιμή ασφαλείας για τον χρυσό πού παράγουν οι κοινότητες, και συμφώνησε να προμηθεύεται τον χρυσό που παράγεται απευθείας από τις κοινότητες.
Η Chopard δημιούργησε την πρώτη της συλλογή με κοσμήματα Υψηλής Κοσμηματοποιίας σε σύμφωνα με το The Green Carpet Challenge (GCC) με ηθικές συγκριτικής αξιολόγησης, που ονομασθηκε The Green Carpet Collection.

Read More

And More