Maximos: Ο Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων που διαπρέπει στο εξωτερικό, μιλάει στο Tlife!

Ο Μάξιμος Ζαχαριάδης, γεννημένος στην Ελλάδα και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τέχνης της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, με σπουδές στα Κοσμήματα και την Αργυροχρυσοχοΐα, ξεκίνησε να πειραματίζεται αρκετά νωρίς με την ιδέα των
κοσμημάτων ως έργα τέχνης. Πριν αφιερωθεί στη δημιουργία κοσμημάτων, είχε ήδη εξάψει το ενδιαφέρον των επιμελητών τέχνης με τα μοναδικά του αντικείμενα και τις συνθέσεις που παρουσίασε σε εκθέσεις στη Φιλαδέλφεια, στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Αντλώντας έμπνευση από καθαρές, γεωμετρικές φόρμες, ο Μάξιμος χειρίζεται κάθε σχέδιο ως έργο τέχνης. Όλα αρχίζουν με μία απλή, ωστόσο περίπλοκη ιδέα σχεδιασμού. Η πρόκληση είναι να μεταφράσει κανείς το κόσμημα σε μικρό έργο τέχνης που μπορεί να φορεθεί και να εκτιμηθεί κάθε μέρα.

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας συλλογής του στο GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, ο Μάξιμος μιλάει στο Tlife!


Πώς θα περιγράφατε τα κοσμήματά σας;

Τα κοσμήματα που σχεδιάζω βασίζονται σε μία ιδέα, μία έμπνευση και χαρακτηρίζονται από τη λιτή γραμμή, τη καθαρή φόρμα και την υψηλής ποιότητας υλικά. Όλα αρχίζουν με μία απλή, ωστόσο περίπλοκη ιδέα σχεδιασμού. Η πραγματική πρόκληση είναι να δώσω μέσα από το κόσμημα, πνοή σε ένα μικρό έργο τέχνης που θα μπορεί κάποιος να το φορά καθημερινά.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το σχεδιασμό κοσμημάτων;
Σε ηλικία 12 ετών μια κλοπή στέρησε από τη μητέρα μου τα περισσότερα κοσμήματά της. Αποφάσισα λοιπόν να σχεδιάσω κοσμήματα για να της προσφέρω ό,τι της στέρησαν οι ληστές. Κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με τη δημιουργία κοσμημάτων.

Από τι εμπνέεστε συνήθως;
Η έμπνευση έρχεται απρόσκλητη, σε στιγμές καθημερινές. Από τα πάντα! Από την ομορφιά μιας ιδιαίτερης πέτρας, από την επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο, από μια εκδρομή ή μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Πόσα σημαντικά πιστεύετε πως είναι τα κοσμήματα σε ένα outfit; Πότε μπορούν να καταστρέψουν ένα look και πότε να το απογειώσουν;
Τα κοσμήματα είναι η τελευταία πινελιά, η σωστή επιλογή φωτίζει το πρόσωπο που τα φοράει και αναδεικνύει το συνολικό στυλ. Ένα φορτωμένο σετ κοσμημάτων μπορεί να αποδειχθεί βαρετό, αντιθέτως μια προσεκτική επιλογή μπορεί να απογειώσει ένα look.

Πείτε μας ένα styling tip που αφορά στα κοσμήματα και θα βοηθήσει τις γυναίκες στην ολοκλήρωση ενός look;
Μία γυναίκα δεν χρειάζεται να φοράει όσα κοσμήματα έχει στη διάθεσή της, αλλά αυτά που ταιριάζουν στο ντύσιμό της. Πιστεύω απόλυτα στα διαχρονικά κοσμήματα με λιτό σχεδιασμό.

Σε τι υλικά εκφράζεστε συνήθως; Ποια είναι τα αγαπημένα σας;
Όταν δημιουργώ κοσμήματα για σημαντικές περιπτώσεις, επιλέγω ιδιαίτερες πέτρες που συμβολίζουν τη μοναδικότητα. Τα διαμάντια είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά, ειδικά σε ροζ, πράσινη και γαλάζια απόχρωση. Επίσης αγαπώ το ασήμι γιατί είναι εύπλαστο ως υλικό και μπορώ να εκφράσω με περίπλοκα σχέδια τη δημιουργικότητά μου, όπως στη νέα συλλογή κοσμημάτων STAHIA.

Μιλήστε μας λίγο για την καινούρια σας συλλογή που παρουσιάσατε στην Μεγάλη Βρετανία.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, φιλοξενήθηκε στο ανανεωμένο GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία η εκδήλωση “Afternoon Tea & Jewels” όπου παρουσίασα τη νέα συλλογή κοσμημάτων STAHIA και το Γούρι 2015.
Η νέα συλλογή κοσμημάτων σχεδιάστηκε με έμπνευση το σιτάρι, σύμβολο αφθονίας και θερισμού, θέλοντας να αναδημιουργήσω τον υπέροχο σπόρο με υλικά που αντέχουν στον χρόνο, όπως σίδηρο, ασήμι, χρυσό και πολύτιμους λίθους.
Η έμπνευση για το Γούρι 2015 ήρθε σε μία ανύποπτη στιγμή καθώς έπαιζα σχεδιάζοντας σε ένα φύλλο χαρτί, το τετράγωνο και τον αριθμό πέντε. Η αγαπημένη φίλη και ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού έδωσε στο Γούρι 2015 τον τίτλο “Πέντε στο τετράγωνο”. Ένας τίτλος απόλυτα ταιριαστός στη σύλληψη του σχεδιασμού.

Πάρε μια γεύση από το εντυπωσικακό event με την παρουσίαση της συλλογής του “Afternoon Tea & Jewels” πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία!


Read More

And More