Ο John Galliano κάνει θριαμβευτική επιστροφή στην υψηλή ραπτική με τον Margiela

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την απόλυσή του από τον Dior, ο John Galliano έκανε την επιστροφή του στη μόδα με το πρώτο show υψηλής ραπτικής του για τον οίκο Margiela στο Λονδίνο. Και η αναμονή ήταν, για να το θέσουμε απλά, τεράστια.

Μόνο περίπου 100 άτομα είχαν προσκληθεί στο show, συμπεριλαμβανομένων και των συντακτών και των φίλων του σχεδιαστή. O φωτογράφος Nick Knight και ο Alber Elbaz του Lanvin εντοπίστηκαν από νωρίς στο χώρο, μαζί με την, Anna Wintour. Η editor in chief της Vogue ήταν άλλωστε η πρώτη που φόρεσε Margiela από τον Galliano στα βρετανικά βραβεία μόδας του Δεκεμβρίου.

Σε μια πρώιμη δήλωση ανακοινώνοντας τη συλλογή, ο Margiela, δήλωσε ότι η απόφαση του Galliano να δείξει στο Λονδίνο ήταν προσωπική, επικαλούμενη μια επιστροφή στο «πρώτα χρόνια της δημιουργίας του και το ξεκίνημά του στη βιομηχανία – και αυτό συνδέεται με την παράδοση της πόλης στη ραπτική και της πολιτιστικής κληρονομιάς της». Τέσσερις ημέρες πριν από το show, ο Margiela δημοσίευσε την ασπρόμαυρη εικόνα της πρόσκλησης, η οποία έγραφε απλά: . #MargielaMonday Λονδίνο 12/1/15.

Με soundtrack το Hey Big Spender της Shirley Bassey, τα μοντέλα άρχισαν να περπατούν στο catwalk. Kαι τι έκανε ο Galliano για τον Margiela; Με απλά λόγια, ήταν ο Galliano: όμορφα φορέματα, περίτεχνα headpieces, ακόμη και ένα συγκλονιστικό κόκκινο παλτό με ασορτί latex γάντια . To location που πραγματοποιήθηκε το event μπορεί να ήταν ένα κλασικό λευκό Margiela, αλλά η συλλογή κάθε άλλο παρά minimal ήταν. Πάρε μια γεύση!

Read More

And More