Πίσω στην κορυφή της σελίδας
06.12.2012 | 23:49

H H&M ανακυκλώνει τα παλιά σου ρούχα και σου κάνει έκπτωση 15%!

H H&M ανακυκλώνει τα παλιά σου ρούχα και σου κάνει έκπτωση 15%!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Από τον Φεβρουάριο του 2013, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν τα χρησιμοποιημένα τους ρούχα στα καταστήματα της H&M και στις 48 αγορές όπου έχει παρουσία η εταιρεία. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία της H&M για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της βιομηχανίας ενδυμάτων.

«Οι προσπάθειές μας όσον αφορά στην αειφορία απορρέουν από την αφοσίωσή μας στην κοινωνική και περιβαλλοντική μας ευθύνη. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό για το περιβάλλον και γι’ αυτό προσφέρουμε στους πελάτες μας μια εύκολη λύση: τη δυνατότητα να αφήσουν τα φθαρμένα ή ελαττωματικά ρούχα τους στην H&M», λέει ο Karl-Johan Persson, Διευθύνων Σύμβουλος της H&M.

Η H&M θα είναι η πρώτη εταιρεία μόδας που λανσάρει μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης ρούχων σε επιλεγμένα καταστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω αυτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας, οι πελάτες της H&M μπορούν να εξοικονομήσουν φυσικούς πόρους και να συμβάλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αποφεύγοντας τη δημιουργία απορριμμάτων από υφάνσιμες ύλες. Γίνονται δεκτά κάθε είδος ρούχα, ανεξαρτήτως εταιρείας και σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ως αντάλλαγμα, ο πελάτης θα λαμβάνει ένα κουπόνι έκπτωσης 15% για μια αγορά, ενός είδους Η&Μ της επιλογής του για κάθε σακούλα που φέρνει. Τα ρούχα που θα συγκεντρώνονται θα τα διαχειρίζεται στη συνέχεια η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η H&M, η I:Collect, η οποία μέσω ειδικής επεξεργασίας θα τα καθιστά διαθέσιμα για νέα χρήση.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες τόνοι υφάσματος πετιούνται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα και καταλήγουν στη χωματερή. Το 95% αυτών των ρούχων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ξανά: να ξαναφορεθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν - ανάλογα με την κατάσταση τους. Μακροπρόθεσμα, η H&M επιθυμεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανίας ενδυμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ρούχων και να επιτύχει τη διαρκεί ανανέωση των υφασμάτων μέσω νέων χρήσεων. Στόχος είναι η εύρεση τεχνικών λύσεων για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υφαντουργικών ινών σε ευρύτερη κλίμακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η H&M ίδρυσε την Conscious Foundation: για να υποστηρίξει την καινοτομία στην ανάπτυξη τέτοιων τεχνικών και τα κοινωνικά προγράμματα.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 21:14

Check this
Τα 5 μεγαλύτερα hair trends που θα βλέπουμε παντού το 2018!
Κάν'το μόνη σου: Χειροποίητα σκουλαρίκια που θα δώσουν στιλ στο look σου
Τα μυστικά της Emma Roberts: Πως “σώζει” τις ατασθαλίες και τι τρώει η νεαρή ηθοποιός
Holiday blues... and pinks: Οι πιο stylish χρωματικοί συνδυασμοί για να ανανεώσεις το χώρο σου!
Top 10