Rita Pateroni: Η φυσική και τα μαθηματικά σε μια συλλογή

Ο οίκος μόδας Rita Pateroni βρίσκεται στο χώρο της μόδας εδώ και τρεις δεκαετίες. Μέσα στα χρόνια αυτά ο οίκος έχει ντύσει πολλές γυναίκες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο αφού τα ρούχα γίνονται εξαγωγή και στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αμερική. Η ταλαντούχα Ελληνίδα σχεδιάστρια που πλέον μοιράζεται το δημιουργικό κομμάτι των συλλογών της με την κόρη της Λιάνα συμμετέχει στην Mercedes- Benz Athens Xclusive Designers Week και το Σάββατο θα μας παρουσιάσει την συλλογή της για την ερχόμενη σεζόν.

Η υπογραφή Pateroni είναι πάντα διαχρονική, και απευθύνεται σε γυναίκες με άποψη. Γυναίκες που ξέρουν να εκτιμήσουν την ποιότητα και σίγουρα και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα θα μας καθηλώσει.


Τι θα παρουσιάσεις στην Mercedes Benz Athens Xclusive Designers Week;

Στις 30-03-13 θα παρουσιάσουμε την Συλλογή με το όνομα ‘Φ’ , με τις προτάσεις μας για τον χειμώνα του 2013/14.

Τα ρούχα σου συνήθως έχουν μακριά επιβλητικά φορέματα με λεπτομέρειες όπως η δαντέλα και η ανοιχτή
πλάτη. Από που εμπνέεσαι; Τι εικόνες έχεις στο μυαλό σου πριν ξεκινήσεις τη δημιουργία μιας συλλογής;

Η συλλογή αυτή είναι εμπνευσμένη από τη φυσική, τα μαθηματικά, τις αναλογίες που υπάρχουν παντού στη φύση. Από την ομορφιά και την αρμονία που συναντάμε. Υπάρχουν στιγμές που οι περίπλοκες κατασκευές αλλά και η περίτεχνη δουλειά φωνάζουν με την πρώτη ματιά. Άλλες στιγμές, χρειάζεται μια πιο προσεκτική προσέγγιση, για να διακρίνει κανείς το μεγαλείο της πιο μινιμαλιστικής πλευράς. Η προσπάθεια μας είναι να δείτε, όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά να εξερευνήσετε τον τρόπο σκέψης των σχεδιαστών.

Σε ποια γυναίκα απευθύνεται η σειρά σου; Yπάρχει κάποια της οποίας το στιλ να θαυμάζεις κι αν ναι γιατί;
Η μοντέρνα Ελληνίδα του 2013 είναι η γυναίκα που θαυμάζουμε . Αυτό, γιατί προσπαθεί μέσα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, να παραμείνει κομψή και να κρατήσει ένα επίπεδο εμφανισιακά (και μη). Μέσα σε τόσες δυσκολίες, είναι πραγματικά άθλος κατά την γνώμη μας, να παραμένει όμορφη και λαμπερή.

Πως σε έχει αγγίξει η οικονομική κρίση; Οι γυναίκες παρόλο τη δυσκολία των καιρών έχουν αποστασιοποιηθεί από τη μόδα;
Οι δυσκολίες των καιρών μας έχουν αγγίξει όλους. Όποιος πει το αντίθετο, ή δεν μένει στην χώρα αυτή ή λέει ψέματα. Οι γυναίκες κάνουν ότι μπορούν ώστε να παρουσιάζονται κομψές. Πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτήν την περιπέτεια, αναγκαστήκαμε όλοι να επαναπροσδιορίσουμε την άποψη μας για την μόδα και το shopping.

Έτσι, πολλές γυναίκες, ανακαλύπτουν ότι η μόδα δεν είναι μονό ότι παράγουν οι μεγάλοι και πανάκριβοι οίκοι μόδας, αλλά και μικρότερης εμβελείας παραγωγοί.

Τι πρέπει να διορθώσουν οι Ελληνίδες στο ντύσιμο τους; Πιστεύεις έχουν στιλ;
Φυσικά και έχουν στιλ, και πιστεύουμε ότι τα τελευταία χρόνια το έχουν βελτιώσει πολύ ! Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όπου διαφωνούμε στιλιστικά. Ίσως το μόνο άξιο αναφοράς είναι ότι κάποιες, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη λιγότερο τις προτάσεις της βιομηχανίας (χωρίς να τις αγνοούν) και να κοιτάξουν το τι ταιριάζει με την δική τους προσωπικότητα .

Τι πρέπει κάθε γυναίκα να έχει στην ντουλάπα της;
Τουλάχιστον μια φούστα και ένα φόρεμα! Δυστυχώς υπάρχουν κορίτσια που δεν τα έχουν φορέσει ποτέ! Βλέπετε τα τζιν παντελόνια και το street fashion κάνουν κάποια κορίτσια να μεγαλώνουν και να ξεχνούν την θηλυκή τους πλευρά .

Τι κάνει μια γυναίκα σέξι; 

Να μάθει να χρησιμοποιεί την σεξουαλικότητα της με ωραίο τρόπο. Πολλές Ελληνίδες παρασύρονται με το ρεύμα που τις θέλει να γίνονται Sex symbols και μόνο. Για παράδειγμα… τι είναι πιο γοητευτικό για έναν άντρα; Μια γυναίκα στην παραλία όπου κάνει γυμνισμό και δεν αφήνει τίποτα στην φαντασία; Ή μια γυναίκα η οποία δείχνει μεν τα κάλλη της αλλά αφήνει το μυαλό να ταξιδέψει και να την φανταστεί!

Ποιο είναι το μυστικό για να δείχνει μια γυναίκα πιο αδύνατη; Ποιο είναι αυτό το ενδυματολογικό τρικ που μπορεί να χρησιμοποιήσει;
Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να φαινόμαστε όλο και πιο αδύνατες. Τα ρούχα πρέπει να προσαρμόζονται στο σώμα της γυναίκας και όχι το σώμα στα ρούχα. Καλό είναι να φοράμε πάντα ρούχα που θα αναδεικνύουν τα δυνατά μας σημεία.

Πιστεύεις στα trends ή περισσότερο στην προσωπική έκφραση και στην ελευθερία;
Ένας συνδυασμούς και των δυο είναι το ιδανικό. Μια γυναίκα που ακολουθεί τυφλά τα trends χωρίς να λαμβάνει υπόψη την διαφορετικότητα της, είναι απλά ένα θύμα της μόδας. Πιστεύουμε στην ενημέρωση και στην σωστή επιλογή των πληροφοριών.

Που μπορούμε να βρούμε την συλλογή σου;
Τα Rita Pateroni είναι διαθέσιμα στις 3 Boutiques που υπάρχουν στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εδώ και καιρό υπάρχουν και σε κάποια καταστήματα και στο εξωτερικό . Η εταιρία μας σύντομα θα ανακοινώσει ένα μεγάλο βήμα εξωστρέφειας. Θα είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία στην Ελλάδα , στον τομέα της, όπου θα έχει καταφέρει να μπει σε αγορές που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτες για όλους μας . Γι’ αυτό όμως θα έρθει η ώρα των επισήμων ανακοινώσεων σύντομα….

Read More

And More