Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.12.2012 | 15:57

Διαγωνισμός ZOLOTAS:Η μεγάλη νικήτρια!

Διαγωνισμός ZOLOTAS:Η μεγάλη νικήτρια!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
H εορταστική περίοδος είναι πάντα μία καλή αφορμή για να εκφράσουμε την αγάπη μας αλλά και να επιθυμούμε να φέρουμε τύχη στη ζωή μας, και όσων αγαπούμε. Ο οίκος κοσμημάτων Zolotas δίνει την ευκαιρία σε μία τυχερή αναγνώστρια του TLIFE να κερδίσει το γούρι αγάπης για το 2013 και να βάλει στη ζωή του τον πιο ουσιαστικό συμβολισμό.

Η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Ευαγγελία Μπούντρου. Συγχαρητήρια!


Τι συμβολίζει το γούρι;
Η χελώνα ή χελώνη- σύμφωνα με την αρχαία ονομασία και την ελληνική μυθολογία- αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους περισσότερους πολιτισμούς, καθώς τα φυσικά χαρακτηριστικά της συμβολίζουν επιμονή, σταθερότητα, μακροβιότητα και προστασία.

Ο λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει στο ζωικό βασίλειο είναι το καβούκι ή καύκαλο που στις περισσότερες χελώνες χωρίζεται σε δεκατρία τμήματα, χαρακτηριστικό που συνδέεται με τις δεκατρείς φάσεις της σελήνης σε ένα χρόνο. Επιπρόσθετα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο ένωσης του ουρανού και της γης, ως σύμβολο της μητρότητας και της δημιουργίας. Η μορφή της χελώνας υποδηλώνει εύνοια της τύχης ενώ θεωρείται σύμφωνα με έναν κινέζικο μύθο το έναυσμα για την θεωρία του φενγκ σουι.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, μια Ορειάδα Νύμφη με το όνομα Χελώνη μεταμορφώθηκε από τους θεούς στο ομώνυμο ζώο ενώ μετέπειτα ο θεός Ερμής κατασκεύασε την περίφημη πρώτη λύρα από το καβούκι της. Για τους αρχαίους Έλληνες όμως, η χελώνα δεν περιορίστηκε απλώς σε μύθους αλλά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση. Διακόσμησε το πρώτο Ελληνικό και μετέπειτα Ευρωπαϊκό νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε για εμπορικές συναλλαγές, γνωστό ως “χελώνα” της Αίγινας.

Ο οίκος ZOLOTAS, σύγχρονος αλλά πάντα με αναφορές στην παράδοση και την Ιστορία, εμπνεύστηκε για την υποδοχή του νέου έτους ένα ξεχωριστό γούρι για το 2013 «Το κέλυφος της χελώνης». Το «Γούρι Αγάπης» 2013 συγκεντρώνει μύθους και ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών και ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σπουδαιότητα και την πρωτοπορία των αρχαίων ελλήνων, υπενθυμίζοντας μέσα από τους συμβολισμούς του τις αξίες της σταθερότητας και της επιμονής για ένα «Τυχερό 2013».


ΓΟΥΡΙ ΑΓΑΠΗΣ 2013 και Κοινωνική Προσφορά
Στο κατώφλι κάθε νέας χρονιάς, από το 1895, ο Οίκος ZOLOTAS, προτείνει τo «τυχερό» γούρι που προσφέρεται σύμφωνα με την παράδοση για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο ο Οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει την ετήσια συλλεκτική συλλογή «Γούρι Αγάπης» την οποία αφιερώνει σε έναν κοινωνικό σκοπό. Το «Γούρι Αγάπης» 2013, «To κέλυφος της χελώνης» έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ για την προστασία και αποκατάσταση αναπήρων παιδιών. Μέρος των πωλήσεων θα διατεθούν προς όφελος των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 0:02

Top 10