Στεφανία Φραγκίστα: H Ελληνίδα που δούλευε για τον McQueen!

H Στεφανία Φραγκίστα είναι σχεδιάστρια μαγιό. Είναι πολύ πιθανό να μην σου έρχεται αμέσως η φιγούρα της στο μυαλό μιας και το tour της στις τρεις μητροπόλεις του κόσμου -Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι- όπου σπούδασε και εργάσθηκε ολοκληρώθηκε πολύ πρόσφατα.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά με μαγιό με το όνομα Pink Sands και τα σχέδια της είναι φρέσκα, σε δροσερές αποχρώσεις που σε προδιαθέτουν για τις βουτιές του καλοκαιριού.

Η ίδια μιλάει στο tlife.gr για το τί την εμπνέει, για τα πολύτιμα και σπάνια υλικά από τα οποία φτιάχνει τα μαγιό της. Φυσικά, για τις ελληνίδες γυναίκες και την κρίσιμη απόφαση αγοράς μαγιό, αλλά, και για την εμπειρία της δίπλα στον Alexander McQueen.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Πέρυσι βρέθηκα για τρεις μήνες στο Λονδίνο. Εκεί, έτυχε να επισκεφτώ την έκθεση «Maharaja: the Splendour of India’s Royal Courts», στο μουσείο Victoria & Albert Hall. Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από τα εκθέματα και την κουλτούρα που άρχισα να σχεδιάζω τη συλλογή μου επηρεασμένη από όλα όσα είδα για την Ινδία και τους ευγενείς της.”

Ο ALEXANDER McQUEEN!!!
“Η εμπειρία που απόκτησα από τον οίκο Alexander McQueen ήταν σίγουρα ανεπανάληπτη. Έμαθα πάρα πολλά, αλλά εργάστηκα πολύ σκληρά. Πολλές φορές θυμάμαι να κοιτάω το ρολόι μου και αυτό να δείχνει μεσάνυχτα. Ο Alexander McQueen ήταν πολύ δημιουργικός και επικέντρωνε την προσοχή του κατ’ εξοχήν στο καλλιτεχνικό κομμάτι της δουλειάς. Στον οίκο του ασχολήθηκα πολύ με την έμπνευση της εκάστοτε συλλογής: μάζευα φωτογραφίες και πληροφορίες για αυτό που λένε «inspiration of a collection». Το εντυπωσιακό ήταν πως αυτό άλλαζε διαρκώς και αυτό σήμαινε περισσότερη δουλειά, απ’ την αρχή, για όλους. Κατά τα άλλα, ως άνθρωπο θα τον χαρακτήριζα ήσυχο, ντροπαλό και κλειστό. Όσον αφορά τη Sarah Burton είναι αυστηρός χαρακτήρας, εξαιρετικά αφοσιωμένη στη δουλειά της.”

FAVOURITE DESIGNERS…
“Κάποτε θα σας απαντούσα ο Alexander McQueen, τώρα όμως νομίζω πως δεν υπάρχει σταθερά κάποιος σχεδιαστής που να με ενθουσιάζει. Αυτό είναι κάτι που αλλάζει για μένα κάθε σεζόν. Βρίσκω κάθε σεζόν τουλάχιστον έναν σχεδιαστή που με κάνει να λατρέψω τη συλλογή του. Αυτήν την περίοδο θα έλεγα πως αυτός είναι ο Raf Simons ο οποίος σχεδιάζει για την μάρκα Jil Sander.”

ΣΠΟΥΔΕΣ… ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ… ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
“Η αλήθεια είναι ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν να γυρίσω στην Ελλάδα τόσο γρήγορα, αλλά στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα σχεδιάζει κανείς. Πάντα ήθελα να ξεκινήσω κάτι δικό μου και απλά οι συνθήκες για να το κάνω δημιουργήθηκαν πολύ πιο σύντομα από ό, τι φανταζόμουν. Το γεγονός ότι η οικονομικό-πολιτική κατάσταση είναι δύσκολη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Πολλές φορές οι δυσκολίες γεννούν ευκαιρίες! Πρέπει απλά να είσαι σε θέση να τις δεις και να τις αξιοποιήσεις, πάντα με σκληρή δουλειά.”

ΜΟΝΟ BEACHWEAR ΚΑΙ ΜΑΓΙΟ;
“Αυτή τη στιγμή ναι. Είμαι πολύ χαρούμενη και αφοσιωμένη σε αυτό που κάνω και πιστεύω ότι φαίνεται και στο αποτέλεσμα της δουλειάς μου. Άλλωστε, κάθε χρόνο εμπλουτίζω τις συλλογές μου με περισσότερα σχέδια μαγιό, σανδαλιών και καλοκαιρινών ρούχων.”

ΜΑΓΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΥΛΙΚΑ: ΔΕΡΜΑ ΨΑΡΙΟΥ, ΧΡΥΣΗ ΔΑΝΤΕΛΑ!!!
“Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διαφορετικά υλικά και υφάσματα. Με εμπνέουν! Φαντασία χρειάζεται και ανοιχτό μυαλό. Οι πελάτισσές μου ενθουσιάζονται κάθε φορά που χρησιμοποιώ κάτι καινούργιο. Θεωρώ ότι οι γυναίκες διψούν για φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες.”

Ο ΤΥΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
“Τα pink sands απευθύνονται στη γυναίκα που είναι sexy, χωρίς όμως να είναι προκλητική. Αυτή που ξεχωρίζει όμορφα, με διακριτικό τρόπο.”

STYLING TIPS
Μεγάλη περιφέρεια:
Θα πρότεινα να προτιμούν βρακάκια που δένουν στο πλάι με φιογκάκια –διαθέτουμε πολλά στη συλλογή pink sands- ώστε να μην τις σφίγγει σε εκείνο το σημείο και να αισθάνονται άνετα. Και να μην ντρέπονται για το σώμα τους!”

Το ολόσωμο μαγιό:
“Γενικά πιστεύω ότι τα ολόσωμα αποτελούν μια πολύ chic επιλογή, που μπορεί κανείς να φορέσει και μετά το μπάνιο: το ολόσωμο με ένα όμορφο σορτσάκι κάνει ένα πολύ κομψό σύνολο.”

Ο τρόπος επιλογής:
“Είμαι της άποψης ότι κάθε μία πρέπει να επιλέξει το μαγιό που κολακεύει καλύτερα τον δικό της σωματότυπο. Σαν χρώμα πάντως, θα πρότεινα το λευκό: είναι all time classic.”

Τα αξεσουάρ:
“Μια όμορφη και πρακτική τσάντα θαλάσσης, μικρά, διακριτικά σκουλαρίκια, ένα κομψό βραχιόλι στο πόδι.”

Οι Ελληνίδες:
“Ζούμε σε μια χώρα με 3-4 μήνες καλοκαίρι. Πιστεύω ότι οι Ελληνίδες γνωρίζουν καλά τι τους ταιριάζει και επιλέγουν μαγιό που τις κολακεύουν ανάλογα με τον τύπο του σώματός τους.”

“Sur Mesure” μαγιό;
“Προς το παρόν όχι. Παρ’ όλα αυτά κάνουμε επιδιορθώσεις πάνω στο σώμα των πελατισσών μας, εφ όσον χρειαστεί.”

Που θα τα βρεις:
Στο νέο μας e-shop www.pinksands.gr/shop το οποίο από σήμερα λειτουργεί με τιμές εκπτώσεων 20%-40%, στο showroom της pink sands στο Μαρούσι, Αγ. Θωμά 27, κατόπιν ραντεβού στο 210 6156435, καθώς και σε πλήθος καταστημάτων στην Ελλάδα, στο Μονακό & στο Bloomingdale’s στο Dubai.
Τα ονόματα και τις διευθύνσεις των καταστημάτων θα βρείτε στο www.pinksands.gr.

Read More

And More