Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.10.2011 | 00:30

O Stephan Carras μιλάει στο TLife για τη συμμετοχή του στο AXDW!

O Stephan Carras μιλάει στο TLife για τη συμμετοχή του στο AXDW!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

O Stephan Carras είναι ένας Έλληνας σχεδιαστής που γεννήθηκε στην χώρα μας αλλά μεγάλωσε στη Μελβούρνη. Μέσα στα χρόνια που ασχολείται με τη μόδα έχει παρουσιάσει τις συλλογές του σε πολλά μεγάλα events ανα τον κόσμο ενώ είναι ο γνωστός ως ο σχεδιαστής που αγαπάει τις γυναίκες.

Φέτος συμμετέχει στο AXDW και μιλάει αποκλειστικά στο TLife για τη συμμετοχή του στο event αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.


Τι παρουσιάζεις στην 10η ΑΧDW;

Tην συλλογή από φορέματα πρωινά αλλά και βραδινά και για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012.

Τι σε έχει εμπνεύσει για τη συγκεκριμένη συλλογή;
Η όλη μου δημιουργικότητα και έμπνευση προκύπτει μέσα από τη θηλυκότητα και τον αισθησιασμό. Αυτά τα δύο είναι οι κύριες πηγές έμπνευσης μου.

Πιστεύεις πως η Ελλάδα δίνει ευκαιρίες σε νέους Έλληνες σχεδιαστές;
Δεν είναι οι χώρες που δίνουν τις ευκαιρίες. Οι σχεδιαστές από μόνοι τους οφείλουν να τις δημιουργούν για τους ευαυτούς τους. Κι αν βρίσκονται σε μία χώρα που δεν μπορούν να βρεθούν ευκαιρίες τότε ας επισκεφθούν άλλες που εκεί θα βρουν μία ευκαιρία για να δείξουν τη δουλειά τους. Είναι πολύ σημαντικό το να υπάρχει η συγκεκριμένη "αγορά" στην εκάστοτε χώρα που απευθύνεται ο κάθε σχεδιαστής αφού θα είναι εφικτό να αναγνωριστεί η δουλειά του. Δυστυχώς στην Ελλάδα η "αγορά" της μόδας δεν είναι αρκετά διαδεδομένη ακόμα και για αυτό ίσως δεν υπάρχουν τόσες ευκαιρίες.Αλλά μία από τις ευχές μου είναι να γίνει η Ελλάδα πρωτεύουσα της μόδας και να παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά. Για αυτό και άλλωστε μου αρέσει να συμμετέχω σε τέτοιου είδους events.

Πιστεύεις πως είναι μία καλή αφορμή το ΑXDW για να αναδειχθούν νέα ταλέντα;
Κάθε είδους fashion event είναι μία καλή αφορμή ώστε να αναείξει κάποιος τη δουλειά του. Εάν  παρουσιάσεις και η δουλειά σου διαπρέψει τότε πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος να ανταπεξεύλθεις στις προκλήσεις και να πετύχεις. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ πιο εύκολο να διακριθεί η δουλειά σου από το να πετύχεις και σίγουρα η AXDW  είναι μία καλή πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει να καταφέρεις να αναδειχθείς.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί μία έντονη αποστροφή από την logo – mania που είχαν οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια. Πιστεύεις πως αυτή η νέα τάση θα φέρει μεγαλύτερη κινητικότητα στους εγχώριους σχεδιαστές μόδας;
Ποτέ μου δεν κατάλαβα όλη αυτή τη logo -mania! Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως έχουν μερίδιο ευθύνης και οι σχεδιαστές οι ίδιοι. Πολλές φορές οι σχεδιαστές καταφέρνουν να κερδίσουν αναγνωρισιμότητα μέσω της δουλειάς τους και με το που γίνει κάτι τέτοιο χρεώνουν τις δημιουργίες τους σε υπέρογκα ποσά, πολλές φορές ίσα με αυτά των μεγάλων σχεδιαστών.Είναι φυσικό λοιπόν το αγοραστικό κοινό να απευθύνεται στα μεγάλα brands. Εάν οι σχεδιαστές φερθούν ως σωστοί επαγγελματίες στο χώρο αυτό τότε σαφέστατα θα δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική και επιτυχημένη αγορά.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου ως δημιουργό;
Είναι το στιλ που αρέσει περισσότερο σε εμένα. Ενα στιλ θυλυκό, πρακτικό που μπορεί να φορεθεί και διατηρώντας πάντα μία δόση αισθησιαμού.


Tι είναι αυτό από το οποίο παίρνεις έμπνευση για τις δημιουργίες σου;
Όπως ήδη έχω πει με εμπνέει η θηλυκή γεμάτη αισθησιασμό πλευρά της γυναίκας. Και φυσικά εμπνέομαι από τηνδικλή μου προσωπική δουλειά.

Ποια είναι η ιδανική γυναίκα για σένα;
Η γυναίκα με αυτοπεποίθεση που καταλαβαίνει και εκφράζει τον αισθησιασμό της με φυσικό τρόπο.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ των Ελληνίδων και τι είναι αυτό που αν μπορούσες θα άλλαζες;
Οι Ελληνίδες έχουν έντονο αισθησιασμό αλλά εάν μπορούσα να αλλάξω κάτι, αυτό θα ήταν ο τρόπος που τον εκφράζουν αφού πολλές φορές πέφτουν στην παγίδα να φέρουν ξενόφερτα στοιχεία χωρίς να εστιάζουν στην ελληνικότητα τους.

Πιστεύεις πως οι Ελληνίδες είναι «ανοιχτές» σε νέες προτάσεις και στιλ;

Έτσι πιστεύω, ναι.

Πως θα ήθελες να νιώθει η γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες σου;
Όπως οφείλει να νιώθει κάθε γυναίκα. Θηλυκή και αισθησιακή.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή στιλιστικά λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες;
Όταν φοράνε τα trends μίας σεζόν ακριβώς όπως τα δίνουν τα περιοδικά και οι σχεδιαστε΄ς χωρίς να προσθέτουν κανέναν προσωπικό στοιχείο του χαρακτήρα τους.

Για να θεωρηθεί μία γυναίκα καλοντυμένη πιστεύεις πως πρέπει να ακολουθεί πιστά τις τάσεις της μόδας;
Όχι φυσικά! Η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης του εσωτερικού μας κόσμου. Η γυναίκα εκφράζει τη θηλυκότητα της μέσα απο τις επιλογές που κάνει και πολλές φορές τα trends δεν βοηθούν ώστε να εκφραστούν σωστα. Πολά trends δεν ταιριάζουν σε πολλές γυναίκες οπότε είναι προτιμότερο να σκέφτεται πριν αποφασίσει τι θα φορέσει το σώμα της, την ηλικία της και φυσικά την προσωπικότητα της.Tι πρέπει να φοράει μία γυναίκα για να θεωρηθεί sexy;

Δεν νομίζω πως η λέξη "sexy" ταιριάζει στο όλο concept του ντυσίματος ακούγεται φθηνή και υποτιμάει πολύ τις γυναίκες. Το να ντύνεσαι αισθησιακά, αυτό είναι το σωστό για μένα. Η ομορφιά φαίνεται μέσα από την απλότητα και ότα οι γυναίκες επιλέγουν δημιουργίες αρκετα΄προκλητικές το μόνο που καταφέρνουν είναι να χάνουν τη λάμψη τους.

Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση για την φετινή σεζόν που πιστεύεις πως κάθε γυναίκα πρέπει να προσαρμόσει στην γκαρνταρόμπα της;
Πάντα πιστεύω πως οι γυναίκες οφείλουν να προσθέτουν στην γκαρνταρόμπα τους κομμάτια κλειδιά που να εκφράζουν την προσωπικότητα τους. Εάν αυτά συνδυαστούν και με διαχρονικά - flirty κοσμήματα τότε σαφέστατα δημιουργούμε ένα απόλυτο σύνολο.

20-30-40 Ποιά είναι τα βασικά κομμάτια που επιβάλλεται να αποκτάει μια γυναίκα με το πέρασμα του χρόνου;
Η γυναίκα εκφράζεται διαφορετικά σε κάθε ηλικία. Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά απλά αυτό που παραμένει βασικό είναι να διατηρεί την απλότητα και τηνπριοσωπικότηατ της. Και φυσικά, να μην προσπαθεί να είναι κάποια άλλη.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Το βασικό μου σχέδιο είναι να γίνο πιο αναγνωρίσιμος μέσα στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα. Η παγκόσμια οικονομία δεν είναι η καλύτερη αυτή την εποχή αλλά εύχομαι να διορθωθεί πολύ σύντομα.

Εάν κάποια θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου είτε για να δει είτε για να αποκτήσει κάποια από τις δημιουργίες σου που μπορεί να σε βρει;

Έχουμε ένα website με όλα όσα χρειάζεται να ξέρει μία γυναίκα για τη συλλογή μου WWW.STEPHANCARAS.COM.. Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει με τη σελίδα μου στο Facebook.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 13:28

Top 10