Το μαύρο έχει θέση και στο καλοκαίρι! 12 τρόποι να το φορέσεις τώρα…

Μαύρο! Ένα χρώμα που αγαπώ (και αγαπάς) και που δύσκολα μπορώ να αποχωριστώ (κι εσύ φαντάζομαι). Ό,τι ώρα κι αν είναι, όποια εποχή κι αν διανύουμε, σε όποια περίσταση κι αν πρέπει να παρευρεθούμε, δίνει το παρών, σαν να είναι ο καλύτερος συνοδός μας! Και αναρωτιέσαι γιατί οι περισσότερες γυναίκες έχουμε αδυναμία σε αυτό το “μουντό” χρώμα (όπως το αποκαλούν πολλοί). Θα σου εξηγήσω… Καταρχήν το μαύρο “αδυνατίζει”, δεύτερον συνδυάζεται πανεύκολα και με όλα τα χρώματα ή prints και τρίτον είναι chic, διαχρονικό και δύσκολα μας απογοητεύει. Μπορεί λοιπόν όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει να κυριαρχούν περισσότερο τα λευκά και τα χρωματιστά, υπάρχει όμως πάντα μια θέση και για το μαύρο.

Αν είσαι σε φάση λοιπόν που δεν θέλεις να αποχωριστείς τα total black look σου, μετακινήσου προς τα κάτω και δες πως θα το φορέσεις τώρα και όλο το καλοκαίρι χωρίς να φαίνεσαι αδιάφορη και μονότονη.

Θέλεις να επενδύσεις σε ένα μαύρο φόρεμα; Σίγουρα θα έχει off shoulder γραμμή, μιας και μιλάμε για μια hot τάση. Έχεις ήδη στην κατοχή σου ένα LBD; Τότε κράτησέ το και διάβασε τις συμβουλές μου. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες και αν ανήκεις, συνδύασέ το με medium heeled πέδιλα και metallic γυαλιά ηλίου. Αν θες να “σπάσεις” το total black κράτησε μια ριγέ τσάντα.

Συνεχίζουμε με το παντελόνι! Αν θες να έχεις ένα ξεχωριστό στιλ, ακόμα και σε μαύρο χρώμα, επέλεξε ένα παντελόνι με ασύμμετρο ρεβέρ, κρόσσια ή pom pon στο τελείωμα. Θα βρεις πολλά στην αγορά και σε οικονομικές αλυσίδες, μιας και μιλάμε για μια τάση που έχουμε δει στα catwalks, αλλά και στις βιτρίνες. Συνδύασε με πλατφόρμες ή flatforms για extra ύψος στη σιλουέτα σου.

Η ολόσωμη φόρμα σε μαύρο χρώμα μπορεί να σε σώσει από στιλιστικές παγίδες, αλλά από στιλιστικά διλήμματα. Αν θες επέλεξε μια με sexy cuts για να κάνεις “αισθητή την παρουσία σου” ή επέλεξε μια σε loose γραμμή για να μπορείς να τη φοράς με τη ζώνη ή και σκέτη. Τώρα σε αξεσουάρ ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα. Από πέδιλα, μέχρι flat σανδάλια, ανάλογα την εμφάνισή σου.

Περνάμε στο midi φόρεμα (μαύρο φυσικά) που έχει κάπως αέρινη γραμμή. Το φοράς παντού και πάντα. Ιδανικά, για μια βόλτα στην πόλη μπορείς να το συνδυάσεις με ένα fedora hat και σανδάλια. Προσοχή όμως! Το καπέλο δεν θα πρέπει να είναι δημιουργημένο από κάποιο υλικό που θυμίζει νησί, τύπου ψάθα. Για την πόλη θέλουμε πιο σταθερά και chic υφάσματα.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει αλλά εσύ δεν μπορείς να αποχωριστείς το total black look στο γραφείο; Δες τι θα επιλέξεις! Φόρεσε ένα μαύρο παντελόνι με ένα αμάνικο τοπ και αξεσουάρ σε μαύρο χρώμα φυσικά. Κάνε πιο ιδιαίτερο το σύνολό σου με ένα skinny scarf στο λαιμό και σίγουρα δεν θα περάσεις απαρατήρητη.

Η μαύρη σου maxi φούστα “δένει” τέλεια με ένα off shoulder crop top. Ναι, αυτό είναι το ιδανικό τοπ για να κάνεις το στιλ σου ιδιαίτερο και μοναδικό. Μπορείς να κάνεις τη διαφορά με ένα ζευγάρι slides και μια tote bag σε γήινες αποχρώσεις.

Τα loose φορέματα, ακόμα και με μακρύ μανίκι, δεν είναι ακατάλληλα για αυτήν την εποχή. Μην διστάσεις να τα συνδυάσεις με flat σανδάλια και την αγαπημένη σου oversized τσάντα. Πρόσεξε απλά το ύφασμα να είναι αέρινο και λίγο καλοκαιρινό και όχι κάτι “βαρύ”.

Όταν το casual συναντάει το total black, τότε το αποτέλεσμα είναι WoW. Επέλεξε ένα παντελόνι σε χαλαρή γραμμή (όχι skinny δηλαδή) και συνδύασέ το με ένα cool t-shirt με funky στάμπα. Ολοκλήρωσε με μαύρα sneakers.

Μια εναλλακτική ιδέα, σε περίπτωση που θες ένα εντυπωσιακό total black look, είναι το μαύρο φόρεμα με lace στοιχεία. Το φοράς παντού. Από τη δουλειά μέχρι και σε γάμο. Αυτό που θα το κάνει να φαίνεται πιο καλοκαιρινό είναι η αέρινη γραμμή του. Οπότε απόφυγε κάποιο σε μίνι και στενή γραμμή.

Ένα casual look που θα λατρέψεις να φοράς τους καλοκαιρινούς μήνες. Φόρεσε το jeans σου (ξέρεις αυτό με το φθαρμένο ρεβέρ), μια ωραία τουνίκ και slides. Ολοκλήρωσε με μια ψάθινη tote για πιο summer εμφανίσεις.

Το maxi dress σου θα δείχνει τέλειο με slides. Τώρα αν θες, πρόσθεσε μια ζώνη για να τονίσεις τη σιλουέτα σου, σε περίπτωση που το φόρεμα είναι αρκετά φαρδύ.

Ολοκληρώνουμε με ένα chic look που δεν θα μπορούσε να μας περάσει απαρατήρητο. Το harem pants ταιριάζει τέλεια με ένα σακάκι και slides. Μας αρέσει πολύ η στιλιστική παρέμβαση του καπέλου και σίγουρα είμαστε έτοιμες να το δοκιμάσουμε. Σε περίπτωση που ζεσταίνεσαι μπορείς να βγάλεις το σακάκι και να το ρίξεις στους ώμους.

Read More

And More