AXDW- Ημέρα 1η: Όλα όσα είδαμε στην πασαρέλα της Ελληνικής μόδας!

Η πρώτη μέρα της 21ης Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα, Athens Xclusive Designers Week, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, έλαβε τέλος. Όπως κάθε σεζόν, έτσι και αυτήν, απολαύσαμε τις επιδείξεις μόδας σημαντικών σχεδιαστών μόδας, fashion brands καθώς και ανερχόμενων σχεδιαστικών ταλέντων. Ο κάθε ένας ξεχωριστά παρουσίασε τις τάσεις, μέσα από τη δική του αισθητική με και με κίνητρο τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας.

Σήμερα είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε από κοντά τη νέα συλλογή DSQUARED2, του σχεδιαστικού διδύμου Dean και Dan Caten, οι οποίοι και ήταν επίτιμοι προσκεκλημένη της φετινής AXDW. Επιπλέον, απολαύσαμε τις νέες δημιουργίες του γνωστού οίκου Kathy Hayndels & Giannetos Handmade, καθώς και τις ανατρεπτικές ιδέες του Λάκη Γαβαλά, μέσα από τη συλλογή .LAK.

Dsquared2


Ανάμεσα από τις μαρμάρινες κολώνες στο Μέγαρο Ζάππειο ξεπροβάλουν οι δημιουργίες των σχεδιαστών Dean και Dan Caten. Μια womenswear και menswear συλλογή με dramatic ύφος, Victorian επιρροές και maxi κάπες, έχοντας σαν χαρακτηριστικό την dark αισθητική η οποία δημιουργούσε την ιδανική αντίθεση με το white marble του κτιρίου. Τη νέα συλλογή για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2017/18 ολοκληρώνουν τα sporty hats που φορούσαν οι άνδρες, τα folklore κοσμήματα, αλλά και τα grunge shoes που έδιναν μια διαφορετική πνοή στα σύνολα.

.LAK


Ο Λάκης Γαβαλάς επιστρέφει μέσα από μια pyjama inspired collection σε loose γραμμές. Τα neon χρώματα “αγκάλιαζαν¨τις ουδέτερες αποχρώσεις, ενώ από κάποια looks δεν έλειψαν τα leopard μοτίβα. Τα maxi φορέματα και οι ολόσωμες φόρμες σε athliesure style, ΄’συνοδεύτηκαν” από slides, slippers, sleeping masks αλλά και πανωφόρια.


Kathy Heyndels & Giannetos Hand Made


O οίκος μόδας Kathy Heyndels σε συνεργασία με την σειρά ανδρικών ρούχων Giannetos Hand Made πραγματοποίησαν απο κοινού ένα fashion show εμπνευσμένο από τις νέες τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2017. Οι γήινες, λευκές, nude αλλά και έντονες αποχρώσεις, αναδεικνύουν την ηλιοκαμένη επιδερμίδα, μέσα από ανοίγματα, διαφάνειες και πλούσιες πτυχές που αγκαλιάζουν τις καμπύλες. Στο catwalk είδαμε μαγιό, τουνίκ, βραδινά σύνολα, νυφικά, καθώς και τα ανδρικά κοστούμια Giannetos.

Read More

And More