AXDW- Ημέρα 2η: Όλα όσα είδαμε στην πασαρέλα της Ελληνικής μόδας!

Η 21η επετειακή Athens Xclusive Designers Week συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και αποκαλύπτει τις τάσεις για την περίοδο Φθινόπωρο – Χειμώνα του 2017/18! Φρέσκα ελληνικά ονόματα της μόδας μαζί με άλλα που κουβαλούν μια παραπάνω ιστορία, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην πασαρέλα του Ζάππειου Μεγάρου και μας δείχνουν τις δικές τους ιδέες και αισθητική για την ερχόμενη σεζόν, μέσα από τα looks που παρουσιάστηκαν στο catwalk.

Αυτήν τη φορά είχα την τιμή να δούμε τις νέες συλλογές των σχεδιαστών Pathenis, Evi Grintela, Brokers, Olga Karaververi και Celia Dragouni και να γνωρίσουμε καλύτερα τη μόδα μέσα από τα δικά τους μάτια, μέσα από το δικό τους όραμα. Το ΤLIFE φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και συνεχίζει να σου μεταφέρει όλα όσα δείχνουν οι Έλληνες σχεδιαστές καθώς το event εξελίσσεται.

Celia Dragouni


Μια συλλογή με χαρακτηριστικό το αυθεντικό greek bohemian style. Η νέα κολεξιόν της σχεδιάστριας είχε σήμα κατατεθέν το ελληνικό στοιχείο, το λινό ύφασμα, τα αραχνοΰφαντα textures, τις maxi και mini γραμμές, υπενθυμίζοντας μας πως το καλοκαίρι θέλει χαλαρή αισθητική και άνεση. Τα κρόσiα πρωταγωνιστούσαν είτε σαν τελείωμα στο ρούχο είτε σαν διακοσμητικό στην πλάτη και στα μανίκια, ενώ οι off shoulder γραμμές και τα statement sleeves είχαν την τιμητική τους. Tα turban στο κεφάλι, τα κολιέ και τα βραχιόλια στον αστράγαλο έδωσαν μια ακόμα πιο cool αισθητική στο αποτέλεσμα.


Parthenis


Τρισδιάστατα υφάσματα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε κλασικά σχέδια και εναλλαγές σε μονοχρωμίες είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της συλλογής η οποία συμπληρώνεται με βελούδινα textures. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα ζέρσεϊ, το βαμβάκι και lurex, καθώς και τα ογκώδη πανωφόρια από μαλλί και velour. Off white, μαύρο και μπλε ρουά συνθέτουν τη βασική παλέτα, ενώ προστίθενται κάποιες γήινες πινελιές, όπως καφέ και ματ γκρι. Μια κολεξιόν με έντονες επιρροές από τις ταινίες “Gravity” και “Interstellar”.

Evi Grintela


Αέρινη αισθητική και χαλαρή διάθεση.Το σιέλ για ακόμα μια φορά συναντάει το λευκό, δημιουργώντας το ιδανικό island contrast, ενώ το πράσινο έκανε πιο natural το αποτέλεσμα. Οι ρίγες, οι φοίνικες, τα 70s prints ήταν τα μοτίβα που έκλεψαν την παράσταση και που διακόσμησαν πουκαμίσες, φορέματα αλλά και pyjama sets. Οι γυναικείες σιλουέτες πότε διατηρούσαν τονισμένη τη μέση και τη θηλυκή μορφή τους και πότε χάνονταν στις loose γραμμές. Τα looks ολοκληρώθηκαν με εσπαντρίγιες και αρχαιοελληνικά σανδάλια.

Olga Karaververi

Glam και cocktail φορέματα, πότε σε αέρινες φόρμες και πότε σε στενές γραμμές. Έντονα χρώματα, prints και glittery στοιχεία ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της κοσμοπολίτικης συλλογής. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το σατέν, το μεταξωτό τούλι που άφηνε γυμνά θηλυκά σημεία της σιλουέτας, αλλά και η φίνα δαντέλα.Τα σύνολα συνόδευαν τα retro καπέλα, γάντια αλλά και luxury κοσμήματα. Από τη συλλογή δεν έλειψαν και τα νυφικά σε princess, mermaid και 50s style.


Brokers


Μια μοντέρνα ανδρική συλλογή με χαρακτηριστικό τα denim κομμάτια. Τα φούτερ, τα παρκά και τα ανδρικά πουκάμισα είχαν την τιμητική τους σε αυτά τα every day looks που φυσικά συνοδεύτηκαν από jeans ή φόρμες. Η συλλογή κινήθηκε στην ασπρόμαυρη παλέτα, με κάποιες εκφάνσεις του ροζ και του χακί.


Read More

And More